Zorgen om tijdige compensatie energierekening Amstelveense minima

Amstelveen - Bij de Socialistische Partij (SP) bestaan zorgen over de compensatie van de energierekening voor Amstelveners die moeten leven van maximaal 120% van het minimum. 

De SP meldt dat onlangs bekend werd dat veel gemeenten in Nederland niet genoeg geld hebben gekregen vanuit het Rijk om iedereen die moet leven van maximaal 120% van het minimum de 800 euro aan compensatie voor de energierekening te geven.

De SP wil weten hoe dit voor Amstelveen zit en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur. De SP vindt dat als minima in Amstelveen niet tijdig door het Rijk gecompenseerd  worden voor de energierekening, gemeente Amstelveen dat moet voorschieten en dan later moet terugvragen aan het Rijk.

Echt nodig

SP-raadslid Nora Fakirni: ‘Deze groep mensen weet letterlijk niet meer hoe ze rond moeten komen en hebben de 800 euro aan compensatie voor hun energierekening echt nodig. We hopen dat de gemeente Amstelveen er voor zorgt dat ze het ook krijgen.’

Niet in kou laten staan

Fakirni: ‘Natuurlijk wil je als gemeente je geld verantwoord uitgeven, maar het zou onverantwoord zijn om deze mensen letterlijk en figuurlijk in de kou te laten staan. Daarom hopen we dat als het nodig is het college bereid is om het geld voor te schieten en het Rijk, niet onze inwoners, de rekening te presenteren om deze sociaal economisch kwetsbare groep inwoners te helpen met de volledige compensatie voor hun energierekening van 800 euro.’

Niet in beeld

De SP vraagt daarbij ook extra aandacht voor groepen die onder de grens zitten maar wellicht niet in beeld zijn bij de gemeente, zoals ZZP’ers of mensen afhankelijk van bijvoorbeeld Wajong.


Meer nieuws

Sport vandaag 09:19

Amsterdamse Bos Golf op 27 juni: inschrijven nog mogelijk

Amstelveen - De 11e editie van de Amsterdamse Bos Golf komt er weer aan. Op dinsdag 27 juni 2023 is het Amsterdamse Bos voor één dag omgetoverd in een 18 holes golfbaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al veel mensen opgegeven, maar er kunnen er nog een paar bij. Met een flight of individueel!

Kunst & Cultuur vandaag 08:12

Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Evenementen & Activiteiten gisteren 09:38

Tweede editie De Kegel Family Fair op zaterdag 24 juni

Amstelveen - De eerste editie vorig jaar van De Kegel Family Fair was een groot succes. Op zaterdag 24 juni vindt daarom de tweede editie plaats. Tussen 12.00 en 18.30 uur wordt het terrein van de Kegel aan de Bovenkerkerweg omgetoverd tot een heus walhalla voor jong en oud.