Groenelaan

'Zorgen om verpaupering wijk Groenelaan'

AMSTELVEEN – Wijkbewoners van de wijk Groenelaan maken zich flink zorgen over de verpaupering van hun buurt. Dat meldt de Socialistische Partij (SP), die deze zomer actief de betreffende wijk in trok om buurtbewoners te horen.

De bevindingen van de SP zijn niet mals: volgens de partij holt de leefbaarheid in de wijk achteruit. Niet alleen wordt geklaagd over zwerfvuil, vandalisme, hangjongeren en leegstand in het winkelcentrum, veel bewoners die al langer woonachtig zijn in de wijk vinden hun buurt vooral achteruit gaan omdat er in leegstaande woningen minimagezinnen komen wonen met een migratie-achtergrond', zo stelt de SP.
 
Statushouder
‘Vaak hebben zij een migratie achtergrond en spreken blijkbaar onvoldoende Nederlands om de geldende huisregels te begrijpen en te respecteren,’ aldus de SP over haar bevindingen, die de partij vandaag deelde via haar Facebook-pagina. ‘Een veel gehoorde opmerking is dat er in de wijk veel statushouders zijn komen wonen, terwijl gezinsleden al jaren staan ingeschreven bij Woningnet en maar niet aan de beurt komen voor een betaalbare huurwoning in Amstelveen.’

Betere spreiding
Volgens SP-raadslid Marina Casadei hadden veel van de genoemde problemen in de wijk voorkomen kunnen worden door een betere spreiding over de wijken van statushouders en hun gezinnen: ‘De SP pleit voor diversiteit in de woonwijken: jong en oud, met- en zonder migratie achtergrond.'

Betaalbare woningen
Casadei vervolgt: 'Momenteel zijn er te weinig Amstelveense gezinnen die aan bod komen voor een betaalbare woning. Hen wordt aangeraden om maar naar een andere gemeente te verhuizen als zij de huren van vrije sector woningen niet kunnen betalen. Starters hebben dus niet de keuze om te huren of te kopen in Amstelveen, want geen van beide is mogelijk voor mensen op of net boven het minimum.’

Positief
Overigens was er ook een beetje positief nieuws: huurders van Eigen Haard in deze wijk zijn volgens de SP over het algemeen tevreden over de kwaliteit van de woningen, mede dankzij renovaties van diverse (grote) flatgebouwen in de wijk. 

Derde supermarkt
Over de komst van een derde supermarkt op Winkelcentrum Groenhof (naast AH en Jumbo moet er een Lidl komen) is ook lang niet iedereen positief. Bewoners maken zich zorgen over de toenemende parkeerdruk.  


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben gehad. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.