Zorgen over inburgeringsonderwijs door geldgebrek

Zorgen over inburgeringsonderwijs door geldgebrek Foto: AmstelveenZ

Amstelveen - Stichting VluchtelingenWerk Inburgering (SVI) kampt met financiële problemen. De onderwijsinstelling die zorgt voor het inburgeringsonderwijs heeft nog 117.000 euro openstaan.

Burgemeester en wethouders (b en w) melden de financiële nood in een brief aan de gemeenteraad. SVI is in 2016 opgericht vanuit Stichting VluchtelingenWerk Amstelland (SVA) en verzorgt onder meer de inburgering van Amstelveense statushouders. SVI huurt ruimte van SVA en een aantal personeelsleden werkt voor beide organisaties.

Krediet                       

Tijdens de oprichting kreeg SVI in 2016 een krediet van 25.000 euro van SVA. Inmiddels is de lening opgelopen tot zo’n 117.000 euro. SVI is op dit moment nog niet in staat om dit geld terug te betalen. Hierdoor komt ook SVA in de financiële problemen.

B en w meldt in de brief aan de gemeenteraad dat het inburgeringsonderwijs voor Amstelveense cursisten van groot belang is. Daarom willen zij dat dit onderwijs gehandhaafd blijft.

Onderzoek

Gedurende de komende tijd zal een onderzoek moeten uitwijzen welke maatregelen er genomen moeten worden om er voor te zorgen dat SVI het inburgeringsonderwijs kan blijven verzorgen. De kans bestaat ook dat het inburgeringsonderwijs in de toekomst op een andere manier zonder de SVI georganiseerd zal moeten worden. B en w zal de resultaten van het onderzoek in de toekomst delen met de gemeenteraad.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties