Wethouder Rob Ellermeijer neemt de handtekeningen in ontvangst. [Gemeente Amstelveen]

Zorgen over openbaar vervoer in Westwijk

Amstelveen – Inwoners van Westwijk pleiten voor een betere busverbinding tussen Westwijk en busstation Amstelveen. In verband hiermee hebben zij in Wijksteunpunt Dignahof 450 handtekeningen aangeboden aan wethouder Verkeer en Vervoer Rob Ellermeijer.

Ellermeijer bezocht Dignahof ook al in oktober. De bewoners maken zich zorgen over het openbaar vervoer. Met name het opheffen van buslijn 199 tussen Westwijk en busstation Amstelveen zien zij als een groot gemis. Deze buslijn verbond de Dignahoeve rechtstreeks met onder andere Ziekenhuis Amstelland en het Gezondheidscentrum Duizendblad aan de Kamillelaan.

Verheugd

“Ik heb in oktober goed geluisterd naar de bewoners”, zegt wethouder Ellermeijer in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Ik deel de zorgen over het openbaar vervoer in de wijken in Amstelveen en in het bijzonder de bereikbaarheid van ouderencentra, gezondheidscentra zoals Duizendblad, Marne en het ziekenhuis. Daarom ben ik ook enorm verheugd met zoveel handtekeningen.”

Volgens Ellermeijer komen de handtekeningen goed van pas. ,,Ik zal deze mede gebruiken in het overleg met de Vervoerregio en Connexxion om aan te geven hoe urgent de wensen van de bewoners zijn. De gesprekken zijn in de eindfase en de handtekeningen zijn daarbij een goede extra steun.”


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.