Zorgen over openbaar vervoer in Westwijk

Zorgen over openbaar vervoer in Westwijk Foto: Wethouder Rob Ellermeijer neemt de handtekeningen in ontvangst. [Gemeente Amstelveen]

Amstelveen – Inwoners van Westwijk pleiten voor een betere busverbinding tussen Westwijk en busstation Amstelveen. In verband hiermee hebben zij in Wijksteunpunt Dignahof 450 handtekeningen aangeboden aan wethouder Verkeer en Vervoer Rob Ellermeijer.

Ellermeijer bezocht Dignahof ook al in oktober. De bewoners maken zich zorgen over het openbaar vervoer. Met name het opheffen van buslijn 199 tussen Westwijk en busstation Amstelveen zien zij als een groot gemis. Deze buslijn verbond de Dignahoeve rechtstreeks met onder andere Ziekenhuis Amstelland en het Gezondheidscentrum Duizendblad aan de Kamillelaan.

Verheugd

“Ik heb in oktober goed geluisterd naar de bewoners”, zegt wethouder Ellermeijer in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Ik deel de zorgen over het openbaar vervoer in de wijken in Amstelveen en in het bijzonder de bereikbaarheid van ouderencentra, gezondheidscentra zoals Duizendblad, Marne en het ziekenhuis. Daarom ben ik ook enorm verheugd met zoveel handtekeningen.”

Volgens Ellermeijer komen de handtekeningen goed van pas. ,,Ik zal deze mede gebruiken in het overleg met de Vervoerregio en Connexxion om aan te geven hoe urgent de wensen van de bewoners zijn. De gesprekken zijn in de eindfase en de handtekeningen zijn daarbij een goede extra steun.”

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties