Zorgen over speculerende beleggers op Amstelveense woningmarkt

Zorgen over speculerende beleggers op Amstelveense woningmarkt

Amstelveen – De PvdA maakt zich zorgen over de invloed van speculerende beleggers op de Amstelveense huizenmarkt. De lokale tak van de politieke partij vreest voor stijgende huurprijzen en een achteruitgang van de dienstverlening voor huurders.

In de media zijn er regelmatig berichten te lezen over grote aantallen huurwoningen die door speculerende beleggers worden opgekocht. Hoe dat zit in Amstelveen, is volgens de PvdA niet duidelijk.

Problemen

In verband hiermee heeft gemeenteraadslid Arnout van den Bosch van de PvdA een aantal schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders (b en w). Hij wil onder meer weten of er in Amstelveen recentelijk grote aan- en verkooptransacties zijn geweest met betrekking tot huurwoningen.

Van den Bosch is ook benieuwd wat de ervaringen zijn met aan beleggers verkochte huurwoningen en of er gevallen bekend zijn van huurders die hierdoor in de problemen zijn gekomen. En als dit het geval is, wil het raadslid daarnaast weten of de gemeente wat kan betekenen voor deze huurders. Van den Bosch vraagt zich verder af welke maatregelen b en w heeft genomen om het aantal particuliere sociale huurwoningen in Amstelveen op peil te houden. 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties