Zorgen over speculerende beleggers op Amstelveense woningmarkt

Amstelveen – De PvdA maakt zich zorgen over de invloed van speculerende beleggers op de Amstelveense huizenmarkt. De lokale tak van de politieke partij vreest voor stijgende huurprijzen en een achteruitgang van de dienstverlening voor huurders.

In de media zijn er regelmatig berichten te lezen over grote aantallen huurwoningen die door speculerende beleggers worden opgekocht. Hoe dat zit in Amstelveen, is volgens de PvdA niet duidelijk.

Problemen

In verband hiermee heeft gemeenteraadslid Arnout van den Bosch van de PvdA een aantal schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders (b en w). Hij wil onder meer weten of er in Amstelveen recentelijk grote aan- en verkooptransacties zijn geweest met betrekking tot huurwoningen.

Van den Bosch is ook benieuwd wat de ervaringen zijn met aan beleggers verkochte huurwoningen en of er gevallen bekend zijn van huurders die hierdoor in de problemen zijn gekomen. En als dit het geval is, wil het raadslid daarnaast weten of de gemeente wat kan betekenen voor deze huurders. Van den Bosch vraagt zich verder af welke maatregelen b en w heeft genomen om het aantal particuliere sociale huurwoningen in Amstelveen op peil te houden. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 08:00

Hoe gaat het met Rens en Rachel van Hilst op Camping44? (Wij Emigreren, SBS6)

Amstelveen - AmstelveenZ verhaalde begin dit jaar over de avonturen van Rens & Rachel van Hilst, die eind 2018 Amstelveen vaarwel zwaaiden om een volledig nieuw leven op te bouwen en een boerencamping (Camping44) te beginnen in het Italiaanse Loro Piceno. Hoe gaat het nu met het gezin, dat in 2019 te zien was in de eerste aflevering van Wij Emigreren bij SBS6?

Corona Amstelveen 7 aug. 2020 17:54

Positief getest op COVID-19? Zelf je netwerk inlichten

Amstelveen – De GGD in regio Amsterdam, waar Amstelveen onder valt, gaat niet langer alle contacten van met COVID-19 besmette personen nabellen. Positief geteste Amstelveners moeten voorlopig zelf hun contacten gaan waarschuwen.

Algemeen 7 aug. 2020 11:51

AH-inzamelingsactie 'jackpot' voor Voedselbank Amstelveen

Amstelveen - De recente inzamelingactie voor de Voedselbank Amstelveen bij zeven Amstelveense Albert Heijn-filialen, is een groot succes geworden: de actie leverde liefst 240 grote dozen vol houdbare producten op.