Anko_Stoffels

Zorgen over Sportbedrijf Amstelveen

AMSTELVEEN – De politieke fractie van het CDA in Amstelveen maakt zich zorgen over de ontwikkelingen bij het Sportbedrijf Amstelveen en heeft aan de bel getrokken bij sport-wethouder Peter Bot (BBA).

Met het opstappen van twee leden van de Raad van Toezicht is volgens het CDA een bestuurlijke crisis ontstaan naast de al bestaande personele onrust. 

Vragen aan wethouder Peter Bot
Burgerlid Ties Eigenhuis heeft afgelopen week in de vergadering van de commissie Burgers en Samenleving over de kwestie vragen gesteld aan verantwoordelijk wethouder Peter Bot (BBA).

Bedenkingen
Het CDA heeft bij de kadernota in 2015 reeds zijn bedenkingen geuit over de grote bezuinigingslast die in het kader van de verzelfstandiging van het Sportbedrijf door de raad aan het sportbedrijf is opgelegd.

Hoge bezuinigingsdrift
Ties Eigenhuis: “Het CDA gaf aan dat de bezuinigingen van het Sportbedrijf te snel moesten werden doorgevoerd”. De hoge bezuinigingsdruk heeft zijn impact gehad op de sfeer binnen het Sportbedrijf waardoor het van zijn eigenlijke taken, namelijk de verzakelijking van het Sportbedrijf, is afgeleid.

Rust
Volgens Eigenhuis is het cruciaal dat de rust snel terugkeert. “Als de rust weerkeert, kan het proces van de verzakelijking weer worden hervat en kan de continuïteit van het sportbedrijf worden gewaarborgd.” Ook vindt het CDA dat sportbeoefenaars in Amstelveen niets mogen merken van de onrust bij het Sportbedrijf.

Haast
De wethouder onderschrijft dit en gaf tijdens de commissievergadering aan dat er haast wordt gemaakt met het zoeken van nieuwe leden voor de Raad van Toezicht.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'