[Beeld VVD]
Advertorial Politiek

Zorgen VVD: Fiasco dreigt met nieuwe, veel te dure turnhal

AMSTELVEEN - De VVD is bezorgd over de nieuwe turnhal die wordt gebouwd nabij het Amstelveen College voor turnverenigingen FIT en ODIN. De huur van de hal (Beweegbox) blijkt zo duur, dat de verenigingen de huur helemaal niet kunnen betalen. Het voortbestaan van de verenigingen staat daarmee op het spel.

VVD-raadslid Rob Ellermeijer spreekt zijn zorgen uit over een ontstane patstelling tussen het Sportbedrijf en de turnverenigingen FIT en ODIN. 

2 tot 4 keer teveel

'Binnenkort wordt door de gemeente de nieuwe turnhal en beweegbox geopend. Dit biedt de turnverenigingen in Amstelveen een prachtige nieuwe accommodatie, zowel voor de wedstrijd- als recreatieve turnsport. De huur die voor deze nieuwe accommodaties wordt gevraagd is alleen zodanig hoog dat de turnverenigingen dat niet kunnen opbrengen. De verenigingen FIT en ODIN zijn voornemens om te fuseren, zodat de organisatorische en financiële lasten door meer schouders kunnen worden gedragen. De gevraagde huur ligt echter minimaal op het dubbele van wat kan worden ingebracht en daarbij is al een contributieverhoging van meer dan 10% doorgevoerd,' zegt Ellermeijer.

De verenigingen stellen in een nagekomen bericht dat de nieuwe huur zelfs 3 tot 4 keer te hoog wordt.

Vertrek uit verouderde accomodaties

Ellermeijer: 'De turnverenigingen moeten vertrekken uit de huidige accommodaties, aangezien die ruimten worden gesloopt ten behoeve van een andere bestemming. Op de plek van de gymzalen aan de Appellaan zullen woningen worden gebouwd. Als Sportbedrijf , gemeente en turnverenigingen geen oplossing vinden voor dit probleem zullen de turnverenigingen geen accommodatie meer hebben en kunnen de turnverenigingen niet langer voortbestaan,'aldus Ellermeijer.

Niet bouwen voor leegstand

Ellermeijer: 'De nieuw gebouwde turnhal zal dan komende weken worden opgeleverd zonder dat daar een vereniging gebruik van zal maken. Dat zou een financiële ramp voor de gemeente en het Sportbedrijf zijn, want sportaccommodaties worden niet gebouwd om leeg te staan.'

Behouden

'De VVD vindt het belangrijk dat de turnsport in Amstelveen behouden blijft en dat gezamenlijk een constructieve oplossing voor dit probleem gevonden moet worden, aldus Ellermeijer die in de gemeenteraad aandacht gaat vragen en vragen gaat stellen aan wethouder Bot in de commissie B&S van woensdag 14 maart. 

Fundament

Tot slot zegt Ellermeijer: 'De VVD draagt de sport in Amstelveen een warm hart toe. Sport en bewegen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren, dragen wij aan een gezond leven, zorgen voor sociale interactie en houden ouderen langer vitaal. Gymnastiek en turnen zijn sporten die het fundament vormen waarop veel mensen in beweging zijn gekomen.'


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.