EvL, Rob Franken
112

Zwaar ongeval op kruispunt Bovenkerkerweg/Beneluxbaan

Amstelveen - Op de kruising van de Bovenkerkerweg en de Beneluxbaan in Amstelveen heeft zondagochtend een zware aanrijding plaatsgevonden.

Rond tien voor 8 ging het mis en vond er een botsing plaats, waarbij een personenauto en een busje waren betrokken. Het busje vloog daarbij over de kop en belandde op z'n kant: de schade was aanzienlijk en het kruispunt lag vol brokstukken.

Het busje vervoerde onder andere diverse lachgasflessen, zo bevestigt de politie. Die flessen liepen leeg toen de bus weer op vier wielen werd gezet om te worden afgesleept (Klik op onderstaande play-button voor een filmpje).


Video: EvL, Rob Franken

De politie sloot na het ongeval een groot deel van het kruispunt af en kwam met veel eenheden ter plekke. Ook ambulances kwamen met spoed ter plaatse. Een woordvoerder van de politie meldt dat er in totaal drie personen in de wagens zaten. Die zijn er volgens de politie wonder boven wonder zonder ernstige verwondingen afgekomen, zo bleek na een medische controle door ambulancebroeders. Geen van de betrokkenen raakte bekneld en ze wisten op eigen kracht uit de wagens komen. De ambulancedienst heeft zich verder over hen ontfermd.

112_ongeval_bovenkerkerweg_amstelveen_02102022.jpg

De zwaar beschadigde voertuigen werden afgesleept door een bergingsbedrijf. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de botsing. De bestuurder zou in bezit zijn geweest van een vergunning voor het vervoeren van de gasflessen, ook daar doet de politie verder onderzoek naar. 

Op het kruispunt Bovenkerkerweg/Beneluxbaan hebben in het verleden al vaker zware aanrijdingen plaatsgevonden. 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:16

Amstelveen van voorheen (327)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 327 een oude foto van de Stationsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 26 nov. 2022 12:26

Wethouders ’s avonds de straat op in Middenhoven: ‘Diffuus beeld’

Amstelveen - Vanwege de aanhoudende overlastmeldingen in Middenhoven hebben wethouders Marijn van Ballegooijen en Herbert Raat samen met raadslid Yaron van Koningsveld en diverse handhavers vrijdagavond een bezoek gebracht aan de wijk. Ze spraken met diverse jongeren, bewoners en ondernemers. Raat sprak na afloop van een nogal diffuus wijkbeeld, maar tegelijkertijd van een zeer nuttige avond.

Algemeen 26 nov. 2022 09:56

Opgelet: veelgebruikte A9-afrit 4 (Amstelveen/Ouderkerk) gaat aantal dagen en nachten dicht

Amstelveen - In verband met werkzaamheden aan Rijksweg A9 zal afrit 4 (S109) richting Amstelveen/Ouderkerk volgende week enkele dagen en nachten worden afgesloten. Het gaat alleen om de afrit aan de kant van het KPMG-gebouw, voor verkeer dat komt uit de richting van Schiphol. Afrit 4 aan de andere zijde van de snelweg blijft wel open.