EvL, Rob Franken
112

Zwaar ongeval op kruispunt Bovenkerkerweg/Beneluxbaan

Amstelveen - Op de kruising van de Bovenkerkerweg en de Beneluxbaan in Amstelveen heeft zondagochtend een zware aanrijding plaatsgevonden.

Rond tien voor 8 ging het mis en vond er een botsing plaats, waarbij een personenauto en een busje waren betrokken. Het busje vloog daarbij over de kop en belandde op z'n kant: de schade was aanzienlijk en het kruispunt lag vol brokstukken.

Het busje vervoerde onder andere diverse lachgasflessen, zo bevestigt de politie. Die flessen liepen leeg toen de bus weer op vier wielen werd gezet om te worden afgesleept (Klik op onderstaande play-button voor een filmpje).


Video: EvL, Rob Franken

De politie sloot na het ongeval een groot deel van het kruispunt af en kwam met veel eenheden ter plekke. Ook ambulances kwamen met spoed ter plaatse. Een woordvoerder van de politie meldt dat er in totaal drie personen in de wagens zaten. Die zijn er volgens de politie wonder boven wonder zonder ernstige verwondingen afgekomen, zo bleek na een medische controle door ambulancebroeders. Geen van de betrokkenen raakte bekneld en ze wisten op eigen kracht uit de wagens komen. De ambulancedienst heeft zich verder over hen ontfermd.

112_ongeval_bovenkerkerweg_amstelveen_02102022.jpg

De zwaar beschadigde voertuigen werden afgesleept door een bergingsbedrijf. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de botsing. De bestuurder zou in bezit zijn geweest van een vergunning voor het vervoeren van de gasflessen, ook daar doet de politie verder onderzoek naar. 

Op het kruispunt Bovenkerkerweg/Beneluxbaan hebben in het verleden al vaker zware aanrijdingen plaatsgevonden. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:30

Online informatieavond over subsidies en leningen voor verduurzamen woning

Amstelveen - Voor inwoners van Amstelveen die meer willen weten over subsidies en geldzaken voor het verduurzamen van hun woning wordt op donderdag 29 februari om 19.30 uur een online informatiebijeenkomst gehouden. Aanmelden is ook nuttig als je deze avond geen tijd hebt, want je kan de bijeenkomst na aanmelding op een later moment terugkijken.

Algemeen gisteren 17:32

Code Oranje om zware windstoten

Amstelveen - Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd in verband met verwachte zware windstoten. In Noord-Holland geldt code oranje tussen 21.00 en 00.00 uur.

Algemeen gisteren 16:30

Gemeente en politie wijzen kinderen op gevaren internet met game HackShield

Amstelveen - Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Helaas zijn ze zich nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven. Samen met de politie zet de gemeente het online spel HackShield in, om kinderen weerbaar te maken op internet.

112 gisteren 14:18

Autobrand Oude Dorp: vermoedelijk technisch mankement

Amstelveen - Een korte maar hevige autobrand aan Zetveld in het Oude Dorp van Amstelveen waarbij afgelopen dinsdagnacht een personenwagen grotendeels in de as werd gelegd, is vermoedelijk veroorzaakt door een technisch mankement.