Het tramverkeer kwam gisterenavond stil te liggen (Davey Photography, Davey Baas)
112

Zwaargewonde bij ernstig ongeval met tram 25 Zonnestein Amstelveen

Amstelveen - Op de Amstelveenlijn ter hoogte van halte Zonnestein heeft donderdagavond laat een ernstig ongeval plaatsgevonden, waarbij een persoon zwaargewond is geraakt.

Het slachtoffer werd door nog onduidelijke oorzaak aangereden door de tram (die richting Amsterdam reed) en werd enkele meters meegesleurd. Diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden met spoed gelarmeerd. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

112_tram_obgeval_amstelveen_dpdb_160323.jpg
Foto's: Davey Photography, Davey Baas

Een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval is opgestart.

112_tramongeval_dpdb_170323_Amstelveen_hulpdiensten.jpg
Hulpdiensten op het perron Zonnestein. Het slachtoffer kwam even verderop naast het spoor terecht.

Het tramverkeer kwam door het ongeval stil te liggen.


Meer nieuws

Politiek 30 nov. 2023 17:17

VVD Amstelveen keert zich tegen lokaal vuurwerkverbod: 'geen draagvlak voor'

Amstelveen - De Amstelveense VVD heeft zich gisteren in de raadsvergadering nadrukkelijk uitgesproken tegen het GroenLinks-voorstel om per direct het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling in Amstelveen te verbieden. Volgens de partij is er voor een dergelijk lokaal verbod onvoldoende draagvlak, lost het de problemen niet op en is het bovendien niet handhaafbaar.

Politiek 30 nov. 2023 13:43

Burgerbelangen Amstelveen uit zorgen over bodemvervuiling Amsterdamse bos

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) maakt zich grote zorgen over de grondkwaliteit van het Amsterdamse Bos. Dit naar aanleiding van de recente onderzoeksreportage van AT5, die veel stof deed opwaaien. Namens de bbA-fractie stelt raadslid Dave Offenbach nu dat (Amstelveense) burgers zich zorgen maken over de veiligheid en de gezondheidsrisico’s die men in het Bos kan lopen. 

Politiek 30 nov. 2023 11:29

Vuurwerkverbod Amstelveen Oud & Nieuw voor dit jaar van de baan

Amstelveen - Een algeheel verbod voor het afsteken van vuurwerk rond Oud & Nieuw in Amstelveen is voor dit jaar van de baan. GroenLinks Amstelveen pleitte daarvoor, maar trok het voorstel (amendement) daartoe gisterenavond weer in, nadat bleek dat er geen meerderheid voor de plannen was.