Foto: De ambassadeurs van de CliniClowns Ineke en Jacques Spruit (rechts) flankeren Koele Kikker van Zwembad De Meerkamp. [Sportbedrijf Amstelveen].

Zwem4daagse levert recordbedrag op voor CliniClowns

Amstelveen – De zwem4daagse in zwembad De Meerkamp heeft een recordbedrag van meer dan 1000 euro opgeleverd voor de CliniClowns. Ook de in Amstelveen geboren topzwemster Kira Toussaint kwam langs tijdens het evenement.

Sportbedrijf Amstelveen meldt vandaag in een persbericht dat 108 enthousiaste zwemmers vorige week dinsdag tijdens de eerste dag in het water sprongen om 250 of 500 meter per dag te zwemmen. Koele Kikker, de nieuwe inwoner van zwembad De Meerkamp, was ook van de partij om de zwemmers aan te moedigen.

Ambassadeur

Op de slotavond kwam Kira Toussaint op bezoek. De meervoudig Nederlands zwemkampioene heeft leren zwemmen in zwembad De Meerkamp. Kira won een zilveren medaille en een gouden medaille op de EK in 2017 en nam deel aan de Olympische spelen in Rio. Daarnaast is zij ook nog eens ambassadeur van de zwem4daagse in Nederland. Deelnemers aan de zwem4daagse konden een wedstrijdje met de hele avond vloggende Kira zwemmen.

Dit jaar ging de opbrengst van de zwem4daagse naar de CliniClowns. De ambassadeurs van de CliniClowns, Jacques en Ineke Spruit, waren bij de zwem4daagse aanwezig om de deelnemers een hart onder de riem te steken. Het doel van de CliniClowns is om zieke kinderen en volwassenen met een zorgbehoefte afleiding, plezier en verlichting te bezorgen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.