Foto: De ambassadeurs van de CliniClowns Ineke en Jacques Spruit (rechts) flankeren Koele Kikker van Zwembad De Meerkamp. [Sportbedrijf Amstelveen].

Zwem4daagse levert recordbedrag op voor CliniClowns

Amstelveen – De zwem4daagse in zwembad De Meerkamp heeft een recordbedrag van meer dan 1000 euro opgeleverd voor de CliniClowns. Ook de in Amstelveen geboren topzwemster Kira Toussaint kwam langs tijdens het evenement.

Sportbedrijf Amstelveen meldt vandaag in een persbericht dat 108 enthousiaste zwemmers vorige week dinsdag tijdens de eerste dag in het water sprongen om 250 of 500 meter per dag te zwemmen. Koele Kikker, de nieuwe inwoner van zwembad De Meerkamp, was ook van de partij om de zwemmers aan te moedigen.

Ambassadeur

Op de slotavond kwam Kira Toussaint op bezoek. De meervoudig Nederlands zwemkampioene heeft leren zwemmen in zwembad De Meerkamp. Kira won een zilveren medaille en een gouden medaille op de EK in 2017 en nam deel aan de Olympische spelen in Rio. Daarnaast is zij ook nog eens ambassadeur van de zwem4daagse in Nederland. Deelnemers aan de zwem4daagse konden een wedstrijdje met de hele avond vloggende Kira zwemmen.

Dit jaar ging de opbrengst van de zwem4daagse naar de CliniClowns. De ambassadeurs van de CliniClowns, Jacques en Ineke Spruit, waren bij de zwem4daagse aanwezig om de deelnemers een hart onder de riem te steken. Het doel van de CliniClowns is om zieke kinderen en volwassenen met een zorgbehoefte afleiding, plezier en verlichting te bezorgen.


Meer nieuws

112 vandaag 17:13

Botsing op Keizer Karelweg

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg in Amstelveen is dinsdagmiddag een personenbusje in aanrijding gekomen met een personenauto. Het busje botste in de flank van de personenwagen.

Corona Amstelveen vandaag 15:42

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

Algemeen vandaag 09:57

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Algemeen gisteren 15:29

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Algemeen gisteren 10:20

Ergernis over 'lachgasweide' in Amsterdamse bos

Amstelveen - De enorme troep die feestgangers afgelopen weekeinde in het Amsterdamse bos achterlieten heeft kwaad bloed gezet bij veel bosgebruikers. De Zonneweide veranderde in een lachgasweide, nadat feestvierders honderden lege ballonnen en andere rotzooi achterlieten.