Zwemlessen 300-400 kinderen op het spel

Amstelveen - De zwemlessen van drie- tot vierhonderd kinderen staan op het spel, omdat zwemclub ABC dreigt te moeten vertrekken bij het zwembad in het sportcomplex aan Escapade. De eigenaar van de zwemclub laat weten dat de huur van de zwemclub per 31 maart is opgezegd door Special Sports, dat daar in de loop van dit jaar de deuren opent van een nieuw sport- en wellnesscentrum.

NH Nieuws en NOS besteedden aandacht aan de kwestie. De eigenaar van zwemclub ABC zit met zijn handen in het haar: door een tariefsverhoging die de nieuwe huurder Special Sports voorstelde zouden zwemlessen veel te duur worden voor veel ouders en dat achtte hij onredelijk.

SP Amstelveen

De Socialistische Partij in Amstelveen stelde eerder al vragen over de kwestie en stelde dat de kosten voor de zwemlessen fors toenemen, omdat ouders en kinderen een abonnement op Special Sports moeten nemen. Volgens NH Nieuws zou dat om een een bedrag van 175,- per maand gaan.

Door gebrek aan zwemwater in de regio zegt eigenaar Salah van zwemclub ABC geen kant op te kunnen met de kinderen. Hij laat tegenover AmstelveenZ weten zeer teleurgesteld te zijn en stelt dat de zwemlessen in Amstelveen noodgedwongen stoppen als er geen oplossing komt, waarmee honderden kinderen geen zwemles meer kunnen krijgen. Special Sports blijkt - ondanks diverse pogingen - tot op heden niet bereikbaar voor commentaar.

Onverstandig

Wethouder Herbert Raat (Sport, VVD) laat in een reactie weten allerminst blij te zijn met de situatie, maar kan als politiek bestuurder niet op de stoel gaan zitten van een commerciële uitbater. Maar hij noemt het in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen 'een zeer onverstandige keuze' om zwemclub ABC de deur te wijzen. Anders dan een beroep doen op de nieuwe verhuurder kan hij niet en dat heeft hij inmiddels ook gedaan. In Amstelveen is net gestart met de bouw van een nieuw extra zwembad naast de Meerkamp, maar dat is pas in 2025 klaar. 

Special Sports

Special Sports, voorheen al een luxe sport- en wellnesscentrum in het hoge segment, werd in 2013 overgenomen door Health City, dat afgelopen zomer na tien jaar de deuren sloot. Special Sports kondigde begin dit jaar online aan terug te keren aan Escapade. Het wordt volgens een bericht op de website van Special Sports een nieuwe luxe state-of-the-art family club met de allernieuwste faciliteiten op het gebied van fitness, wellness en health. 

Health City gaf destijds te kennen ook plannen te hebben voor een nieuwe vestiging op de (momenteel afgeschermde) parkeerplaats van Escapade voor de deur van het sportcomplex, maar de status daarvan is onbekend.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Columns vandaag 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport gisteren 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.