Nooit te duur uit bij Van Rietschoten Tweewielers

AMSTELVEEN - Al acht jaar runnen Bert en Gonnie van Rietschoten hun fietsenwinkel op de voor veel Amstelveners herkenbare locatie aan het Keizer Karelplein 12 in Amstelveen. En ze doen het vol overgave. Uitblinkend in service, verkoopt Van Rietschoten meer dan alleen fietsen. ‘Wij verkopen puur fietsplezier,’ zeggen Bert en Gonnie in koor. 

Een fiets kopen op internet voordeliger? Bij Van Rietschoten weten ze wel beter. Een lijstje in de winkel wijst op punten waarom je via internet vaak zelfs duurder uit bent, ook al is de basisprijs van de fiets zelf goedkoper. ‘De teller gaat pas lopen als je op internet op bestellen klikt,’ zegt Bert.

Eind van de rit
‘Bij ons koop je niet alleen een fiets maar een totaalpakket. In combinatie met onderhoud en service en eventueel verzekeringen ben je aan het eind van de rit vaak goedkoper uit.’

Maatwerk
Daarbij is een fiets kopen in de beleving van Van Rietschoten echt individueel maatwerk en wil je er het meeste plezier uit halen, dan moet een fiets gegoten zitten. ‘Een fiets is vaak een grote belangrijke aankoop, het is geen broodje. Het is zo zonde als je een nieuwe fiets hebt en de maat blijkt verkeerd omdat je je hebt laten leiden door een standaard matenlijst,’ zegt Gonnie. ‘Iedereen is anders en daarom adviseren wij altijd persoonlijk. Bij ons is de klant echt koning.’

Elektrisch
Familiebedrijf Van Rietschoten, zoon Mike werkt er ook, is uiteraard ook specialist in elektrische fietsen, een van de vele vakterreinen van de ervaren Bert. Hij weet als geen ander waar een elektrische fiets aan moet voldoen en handelt alleen in kwaliteitsmerken. ‘De vraag wordt steeds groter en de fietsen zijn ook een stuk beter dan de eerste generatie. Zeker bij een elektrische fiets is advies belangrijk.’

Alle prijzen
Van Rietschoten heeft in tegenstelling tot wat sommige Amstelveners denken, fietsen in alle prijssegmenten, voor elke portemonnee en zit dus zeker niet alleen in het hogere segment van de markt. Natuurlijk heeft Van Rietschoten de bekende merken als onder andere Gazelle, Batavus en Cortina, maar ook met Alba en Peper is de keus groot. Vooral Peper is steeds meer in trek, omdat deze fietsen volledig naar wens kunnen worden samengesteld. ‘Van zadel tot pedalen en handvaten, alles wordt op maat samengesteld. Dat past goed in ons straatje,’ zegt Gonnie.

Kinderfietsen
Ook is Van Rietschoten gespecialiseerd in kinderfietsen (Loeki) en Gonnie geeft maar al te graag advies op maat. Ook is er weer meer aandacht voor racefietsen (Sensa), een van de ware passies van Bert, die ze vroeger volledig opbouwde.

Werkplaats
De werkplaats van Van Rietschoten staat voor iedereen open, ook als je je fiets elders hebt gekocht; dus voor reparaties kan je ook nog eens altijd hier terecht. En reken maar dat je fiets op orde terugkomt, want de vermoedelijk meest ervaren fietsenmaker van Amstelveen, Hans de Jong (39 dienstjaren op de locatie) maat deel uit van het gepassioneerde team.

In het nieuws
Maandag 11 april was Van Rietschoten ook te zien in een reportage van 1Vandaag getiteld  'Oorlog in fietsenland'

Informatie
Van Rietschoten Tweewielers | Keizer Karelplein 12 | Amstelveen | Tel: 020  641 36 14 | info@vanrietschotentweewielers.nl | www.vanrietschotentweewielers.nl


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:50

Amstelveen van voorheen (202)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 202 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp zoals deze er vroeger uitzag.

Politiek gisteren 11:55

Actief voor Amstelveen: Burgerparticipatie moet op de schop

Amstelveen - Na grote onvrede bij veel omwonenden rond de startnotitie Alleman Kwartier, het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, is de lokale politiek partij Actief voor Amstelveen (AVA) helemaal klaar met het huidige participatiebeleid van de gemeente Amstelveen. De partij komt met een initiatiefvoorstel.

Politiek gisteren 11:39

BbA: 'Planprocessen gemeente niet meer van deze tijd'

Amstelveen - Oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt de huidige planprocessen die gemeente Amstelveen hanteert niet meer van deze tijd. Dat laat de lokale partij weten in een persbericht, nadat afgelopen woensdag in de gemeenteraad vernieuwingsplannen in de wijken Bankras/Kostverloren (Allemanskwartier) en het Oude Dop (herinrichting) ondanks veel tegenstand uit de buurt toch akkoord kregen. 'Bewoners en omwonenden maar ook de raad worden keer op keer geconfronteerd met een ‘in beton gegoten’ startnotitie', stelt bbA.

Wonen gisteren 11:24

Allemansbelang: ‘Participatie wijkbewoners een gotspe’

Amstelveen – De Stichting Allemansbelang noemt het participatietraject waarin wijkbewoners zijn betrokken bij het nieuwbouwplan Allemanskwartier een gotspe. Dat meldt de woordvoerder van de stichting in een persbericht, nadat de gemeenteraad afgelopen woensdag met een minieme meerderheid akkoord ging met de startnotitie.

Advertorial Sport gisteren 10:00

GYM VAN TOEN: Bewegen was nog nooit zo leuk

Amstelveen - Trefbal, apenkooien, touwklimmen. Deze woorden nemen ons mee naar die gymzaal waar je als kind heerlijk kon spelen. ‘Het tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen als je over de gymlessen van vroeger begint’, zegt Ewoud van Dulken. Hij is initiatiefnemer van GYM VAN TOEN en heeft als missie om deze jeugdherinneringen landelijk weer tot leven te brengen.