Sport in Amstelveen (4): bowlen, recreatie en wedstrijdsport

AMSTELVEEN - Het geluid van de zware bal, die over de baan genadeloos richting de tien nog fier overeind staande kegels rolt. Even dreigt de bal in de roemruchte goot te rollen, maar met een prachtige curve draait hij terug naar het midden. Dan gekletter van de kegels die omvallen, een strike! Een high five!

Een avondje bowlen staat nog steeds in de nationale top 10 van meest favoriete uitjes met gezin, familie of vriendengroep. Een uurtje (of meer) na een saaie schoolweek, een drukke werkweek of gewoon voor de gezelligheid je even uitleven op die tien ‘pins’ aan het eind van de baan. Drie tot vier beurten ben je op zoek naar de juiste bal, die strike, die je al vanaf het begin belooft te gooien, laat maar op zich wachten en die irritante kegel rechts of links in de hoek wil maar niet om.

Perfect Game
Herkenbaar? Vast wel. In Nederland wordt bowlen voornamelijk beoefend als recreatiesport, maar in bowlingcentrum De Kegel staat er elke maandagavond ook een bowlingcompetitie op het programma en wordt er serieus gespeeld om de punten, wordt getracht een perfect game te gooien en hoeft niet te worden gezocht naar de beste bowlingbal, want die komt waarschijnlijk opgepoetst en al gewoon mee in de tas.

En in die huisleague van de Amstelveense bowlingvereniging ABV wordt “fanatiek gespeeld”, zegt ABV’er Bob Rossèl. “We hebben een zogeheten trio-league (teams van drie man), maar er kunnen altijd nog mensen bij." En dan hoef je niet me z’n drieën tegelijk te komen. “Iedereen is welkom. Als je alleen komt, is er altijd wel een driemansteam of kwartet waar je bij kunt aansluiten. Een vierde of vijfde man is altijd welkom namelijk.”

Jeugd
Maar daarnaast, meldt hij dan: “Kan ik me ook zo voorstellen dat je met een bedrijfsteam zou willen deelnemen aan onze huiscompetitie en ook daarvoor is er nog ruimte.” De zaterdag zijn de banen gereserveerd voor de jeugd van ABV. “Dan wordt er gespeeld, zijn er trainingen die worden gegeven door een gediplomeerd bowlingtrainer en spelen ze ook een eigen huiscompetitie. Maar we hebben ook teams in de National Youth Trio League, waarin we soms zelf met twee of drie teams uitkomen.” Kortom, keuze genoeg.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen gisteren 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 gisteren 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.