Superstart van mosselseizoen bij Abina

AMSTELVEEN - Het officiële mosselseizoen begint officieel 8 juli, maar in het Amstelveense restaurant Abina aan de Amsterdamseweg zijn ze sinds vorige week al volop verkrijgbaar. 'Het liep direct storm,' zegt eigenaar Jeffrey Oudshoorn.

'Op goede dagen gaat er zo'n honderd kilo doorheen,' zegt Oudshoorn. 'We hebben vorige week gasten voor laten proeven en sindsdien staan ze op de kaart. Ze worden goed beoordeeld en daar zijn we blij mee. Door het warme zomerweer hebben we al heel veel pannen mogen uitserveren.'

In voorgaande jaren was Abina al meer dan eens winnaar van de Gouden & Zilveren Mossel, vanwege de grote verkoophoeveelheden en de gewaardeerde smaken. Abina presenteert de mosselen (onbeperkt) in vier varianten: naturel, provençaals, Zeeuws en lombok.

Op de foto
Het team van Abina serveert deze zomer weer volop mosselen; zoals elk jaar zijn ze ook nu weer bijzonder in trek. (Foto: Anko Stoffels)


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws