SVU Volleybal doet opnieuw wereldrecordpoging

AMSTELVEEN – De spelers van SVU Volleybal gaan opnieuw de uitdaging aan om het Guiness World record ‘langste volleybalwedstrijd ooit’ in handen te houden. Eind 2011 heeft SVU Volleybal het record verbeterd door een wedstrijd van 85 uur te spelen. Dit record is nog steeds in handen van SVU, maar de concurrentie hijgt in de nek.

Er zijn al meerdere pogingen geweest om dit record te verbreken. Daarom zullen spelers van SVU opnieuw de uitdaging aangaan om het record in eigen handen te houden.

Poging

Van 2 tot en met 6 januari 2017 gaan twee teams van 12 spelers de uitdaging aan. Er wordt gevolleybald volgens de officiële regels van de zaalvolleybal. Zes tegen zes in het veld, waardoor de andere spelers even rust hebben. De recordpoging vindt plaats bij Sportcentrum VU te Uilenstede, de thuishal van SVU.

‘Only Friends’
Met de recordpoging wordt geld opgehaald voor Only Friends. Only Friends is een sportclub voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Momenteel worden hier 24 verschillende sporten aangeboden aan meer dan 600 sporters. Only Friends is gevestigd in het Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord.

Activiteiten
Er worden verschillende activiteiten georganiseerd gedurende de wedstrijd. En de opbrengst van deze activiteiten gaat naar het goede doel. Verschillende (sport)workshops, een filmmarathon en de kookwedstrijd ‘Masterchef’ zijn enkele voorbeelden uit de randprogrammering.

Op vrijdag 6 januari om 15:00u hoopt SVU Volleybal het record te hebben verbroken. Doneren, sponsoren of een handje helpen? Kijk op www.svuvolleybal.nl/record of mail naar wrp100@svuvolleybal.nl


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.