Wegen afgezet voor peperduur transport 'Zwembad aan de Poel'

AMSTELVEEN -  Het door gemeente Amstelveen aangekochte drijvende zwembad met pontons, dat aan de Poel komt te liggen, zal maandag 22 augustus 2016 worden verscheept naar Amstelveen. Voor het zware transport, dat op zichzelf al een kostenplaatje van 110.000 euro kent, moeten diverse wegen worden afgezet, hulpconstructies worden gebouwd en obstakels worden verwijderd.

De pontons komen vanuit Amsterdam over water naar de Bosrandbrug. Daar worden ze door grote kranen uit het water gehesen en via het bos en de Colijnweg verder vervoerd naar de Poel.Op dinsdag 23 augustus hijsen kranen de pontons in de Poel.

Transport
Voor het transport moeten diverse hulpconstructies worden gebouwd en obstakels worden verwijderd, waaronder lichtmasten, verkeerslichten en verkeersborden. Mede daardoor is het transport kostbaar. De totale aanlegkosten van het bad bedragen circa 755.000 euro

Diverse wegen afgesloten
De gemeente meldt dat diverse wegen worden afgezet voor het vervoer.

Op maandag 22 augustus zijn onderstaande wegen afgesloten. Van 05.00 uur tot en met en dinsdag 23 augustus 24.00 uur:


  • Burgemeester A. Colijnweg

  • Toerit naar parkeerterrein Amsterdamse Bos/Bleekerskade


Van 05.00 uur tot en met dinsdag 23 augustus 18.00 uur:

  • Toerit parkeerterrein Doorweg

  • Laan Nieuwer-Amstel van de Burgemeester A. Colijnweg tot de toerit naar het Raadhuis (het Raadhuis blijft vanuit het zuiden bereikbaar)


Van 19.00 tot 24.00 uur:

  • Nieuwe Meerlaan tussen Bosrandweg en Burgemeester A. Colijnweg


Van 18.00 uur tot en met dinsdag 23 augustus circa 01.00 uur is eveneens afgesloten:

  • Laan Nieuwer-Amstel, toerit naar raadhuis inclusief parkeerterrein raadhuis


Informatie
Meer informatie over wegafsluitingen, omleidingsroutes, gevolgen openbaarvervoer, parkeermogelijkheden en de bereikbaarheid van het raadhuis en omliggende bedrijven is vanaf 12 augustus te vinden op www.amstelveen.nl/badindepoel

Opening en naamgeving
In overleg met de exploitant is besloten het bad in het voorjaar van 2017 te openen. Het bedrijfsklaar maken vindt daarom in het vroege voorjaar van 2017 plaats. Onlangs is een wedstrijd uitgeschreven om te komen tot een goede naam voor het bad aan de Poel. Hierop zijn meer dan 200 reacties binnengekomen. De exploitant neemt ze momenteel allemaal door en maakt medio oktober de winnaar bekend.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:43

Amstelveen van voorheen (352)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 352 een oude prentbriefkaart van het Keizer Karelplein uit de jaren 30 van de vorige eeuw.

Algemeen 26 mei 2023 16:11

Bedrijfspand Veilmeesterweg Amstelveen opnieuw doelwit: rolluik opgeblazen

Amstelveen - In de nacht van dinsdag 9 mei op woensdag 10 mei 2023 blijkt bij een bedrijfspand op de Veilmeesterweg in Amstelveen - dat al twee keer eerder werd beschoten - een explosief af te zijn gegaan, waarbij het pand beschadigd raakte. Dat meldt de politie vandaag in de hoop dat mensen die meer weten over de kwestie zich willen melden.