Reis mee met de 65e Kinderboekenweek


Reis mee met de 65e Kinderboekenweek

De 65e Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober 2019 heeft als thema Reis mee! Wat is het snelste voertuig ter wereld? Een straaljager? Een raket? Niets daarvan, een boek! Want al lezend reis je in een paar seconden naar een andere wereld. In de Kinderboekenweek gaat het over boeken waarin treinen, tractors, fietsen, auto’s en andere voertuigen centraal staan. En niet te vergeten: vliegtuigen!

Op vrijdag 4 oktober komt piloot Hans Nordsiek daarover vertellen. Dit voorjaar verscheen zijn boek Piloot met de vijf strepen.
Zelf een vliegtuig besturen, wie droomt er niet van? Als jongeman fantaseert Hans er vaak over. Hoewel hij er niet voor in de wieg lijkt te zijn gelegd, wordt hij uiteindelijk piloot met vier strepen, gezagvoerder en instructeur. Na achtentwintig jaar bij de KLM besluit Hans zijn luchtvaartverhalen te bundelen in Piloot met de vijf strepen. De grappige, leerzame en soms ontroerende verhalen nemen je mee in de wereld van de luchtvaart, een wereld vol avontuur, belevenissen en leermomenten. Piloot met de vijf strepen heeft een unieke augmented reality app. Met de app, een smartphone en/of tablet kunnen kinderen de auteur vragen voor te lezen. De verhalen komen ook tot leven met de app. Hans Nordsiek, inmiddels ook storyteller, deelt graag zijn verhalen om kinderen aan te moedigen hun dromen na te jagen.

Datum: vrijdag 4 oktober
Tijd: 15.30-16.30 uur voor kinderen van 4-8 jaar en 16.30-17.30 uur voor kinderen van 8-12 jaar
Locatie: Boekhandel Libris Venstra, Stadsplein 102A Amstelveen
Toegang: vrij
Aanmelden niet verplicht, wel praktisch via info@venstra.nl  of 020-6419880

SHILFIE Kinderboekenspeurtocht
Van zaterdag 5 oktober t/m zaterdag 12 oktober organiseert Libris Venstra in samenwerking met SHLFIE een Kinderboekenspeurtocht.
Verspreid door de winkel staan SHLFIES met bekende hoofdpersonen uit kinderboeken.
Doe mee en bepaal welke SHLFIE bij wie hoort en maak kans op je favoriete kinderboek.
De bekendmaking van de prijswinnaar en de prijsuitreiking is op zaterdag 12 oktober.

Kinderboekenweek in Venstra Café
Van woensdag 2 t/m zaterdag 12 oktober kun je samen met je vader/moeder/opa/oma/oppas voor 5 euro genieten van een kop koffie of thee en een limo of minichino met een cupcake in het Venstra Café.

Voor meer informatie zie www.venstra.nl/activiteiten 

Locatie


Venstra

Stadsplein 102A, Amstelveen