Politiek

Politiek 16 jan. 2022 16:01

Burgerbelangen laat oudere partijgenoten (80plus) aan het woord

Amstelveen - Vier 80plussers die al jaren betrokken zijn bij de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vertellen op de website van die partij welke problemen zij als oudere inwoners zoal signaleren in Amstelveen.

Politiek 12 jan. 2022 20:07

'Veel Amstelveners he-le-maal klaar met lockdown, de rek is er volledig uit'

Amstelveen - Wethouder en VVD-lijsttrekker Herbert Raat is van mening dat het kabinet niet anders kan dan de corona-maatregelen komende zaterdag versoepelen. 'De schade die deze harde lockdown economisch en sociaal alleen al op lokaal niveau met zich meebrengt is ongekend,' zegt Raat, die woensdagavond zelfs begrip kon opbrengen voor een spontaan verjaardagsfeestje op straat in Westwijk.

Politiek 30 nov. 2021 17:38

Lokaal sterk geworteld VVD zet ‘sterspelers’ op kandidatenlijst GR2022

Amstelveen - De VVD Amstelveen, al meer dan 35 jaar de grootste partij van de gemeente, heeft de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 gepresenteerd. Het bestuur van de partij had de afgelopen maanden een flinke kluif aan de samenstelling van de lijst en dat was zeker niet uit armoede: er werden gesprekken gevoerd met liefst 50 beschikbare kandidaten.

Politiek 12 nov. 2021 08:18

Aanhoudende storingen bij Amsteltram 25: geduld is op bij D66

Amstelveen - Reizigers van Amsteltram 25 hebben de afgelopen maanden nog altijd regelmatig hinder ondervonden van vertragingen en storingen. Bij D66 Amstelveen is het geduld inmiddels op. De partij heeft aan de bel getrokken bij het dagelijks bestuur van de Vervoerregio en wil dat er een einde komt aan de storingen. ‘De tram rijdt nu bijna een jaar en het wordt tijd dat de kinderziektes verholpen worden,’ stelt de partij.

Politiek 19 jul. 2021 16:42

Burgerbelangen Amstelveen brainstormt over toekomst

Amstelveen – De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen heeft met fractie en bestuur een brainstormsessie gehouden over de vraag wat de Amstelveense kiezer in de komende jaren van bbA mag verwachten.

Politiek 21 mei 2021 17:07

PvdA en VVD willen 'kindermoord-posters’ uit straatbeeld

Amstelveen - De politieke fracties van de PvdA en de VVD in Amstelveen hebben burgemeester Tjapko Poppens gevraagd om 'kindermoord-posters' die in Amstelveen Noord zijn opgedoken, te laten verwijderen  

Politiek 6 mei 2021 11:30

D66 Amstelveen: wachttijd in het AZC maximaal benutten voor inburgering

Amstelveen - Asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) moeten zoveel als mogelijk op het AZC al starten met inburgeringstrajecten, in plaats van pas als zij in Amstelveen wonen. Dit heeft D66 Amstelveen met unanieme steun van de gemeenteraad verankerd in het Amstelveens inburgeringsbeleid. 

Politiek 28 apr. 2021 16:23

Burgerbelangen over Beneluxbaan: 70 waar het kan, 50 waar het moet

Amstelveen - De huidige maximumsnelheid van 50 km per uur op de Beneluxbaan, een overblijfsel van de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn, is de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) een doorn in het oog.  BbA'er Pieter Monkelbaan laat weten dat bbA vindt  dat er snel aan einde moet komen aan de - in de ogen van de partij -  te lage doorstroomsnelheid op de Beneluxbaan.

Politiek 15 feb. 2021 10:16

‘Financiering Amsterdamse bos mag niet ten koste gaan van groen in woonwijken’

Amstelveen - Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat het deelnemen aan de exploitatie en het onderhoud van het Amsterdamse Bos niet ten koste mag gaan van de  groen-  en bomenhuishouding in de andere Amstelveense wijken en van de voorgenomen groenstructuren  in de toekomstige woonwijken Legmeer en De Scheg.

Politiek 11 feb. 2021 14:04

D66 wil oplossing voor wachtlijsten bij Amstelveense Taalscholen

Amstelveen - D66 Amstelveen heeft aan de bel getrokken over de oplopende wachtlijsten bij het taalonderwijs in Amstelveen. De partij vindt de wachtlijsten onaanvaardbaar en is van mening dat er onder andere beter gekeken moet worden naar een verbeterde instroom van kinderen van nieuwkomers op reguliere scholen.