Politiek

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Politiek 4 dec. 2021 17:41

BbA: Onderzoek naar verzakkingen geluidswal Beneluxbaan Amstelveen Zuid

Amstelveen – De geluidswal aan de zuidkant van de Beneluxbaan ter hoogte van Middenhoven is mogelijk verzakt. Op verzoek van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat wethouder Rob Ellermeijer (VVD) een onderzoek instellen naar de verzakkingen, zo meldt bbA.

Politiek 1 dec. 2021 12:51

Bescheidenheid siert (te) veel Amstelveense ouderen: niet snel vraag naar hulpmiddelen gemeente

Amstelveen - Diverse Amstelveense ouderen die met een klein pensioen of alleen AOW moeten rondkomen en met ongemakken kampen blijken vaak niet voldoende op de hoogte dat zij hulpmiddelen kunnen aanvragen bij de gemeente. De politieke fractie Lijst Höcker vraagt daar aandacht voor;  ouderen blijken volgens Höcker ook te vaak uit bescheidenheid níet om hulp bij de gemeente te vragen, omdat ze denken dat ze er geen recht op hebben.

Politiek 30 nov. 2021 17:38

Lokaal sterk geworteld VVD zet ‘sterspelers’ op kandidatenlijst GR2022

Amstelveen - De VVD Amstelveen, al meer dan 35 jaar de grootste partij van de gemeente, heeft de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 gepresenteerd. Het bestuur van de partij had de afgelopen maanden een flinke kluif aan de samenstelling van de lijst en dat was zeker niet uit armoede: er werden gesprekken gevoerd met liefst 50 beschikbare kandidaten.

Politiek 30 nov. 2021 10:56

Actiedag SP werpt vruchten af

Amstelveen - De Socialistische Partij (SP) in Amstelveen meldt dat de strijd voor een rechtvaardiger bejegening voor inwoners die in de problemen zitten, zijn vruchten afwerpt. 

Politiek 29 nov. 2021 08:03

Hoeveel (bijna) ongelukken moeten er nog gebeuren?

Amstelveen - Hoeveel (bijna) ongelukken moeten er nog gebeuren? Dat is de vraag die de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) aan het College van B en W stelt, omdat er geen eenduidige regels gelden op de Amstelveense rotondes.

Politiek 12 nov. 2021 08:18

Aanhoudende storingen bij Amsteltram 25: geduld is op bij D66

Amstelveen - Reizigers van Amsteltram 25 hebben de afgelopen maanden nog altijd regelmatig hinder ondervonden van vertragingen en storingen. Bij D66 Amstelveen is het geduld inmiddels op. De partij heeft aan de bel getrokken bij het dagelijks bestuur van de Vervoerregio en wil dat er een einde komt aan de storingen. ‘De tram rijdt nu bijna een jaar en het wordt tijd dat de kinderziektes verholpen worden,’ stelt de partij.

Politiek 9 nov. 2021 09:56

GroenLinks op campagnetour in Amstelveen

Amstelveen - De GroenLinks CampagneTour doet op woensdagavond 17 november Amstelveen aan. In het splinternieuwe Upper East Site aan Laan van Kronenburg 7 gaat de landelijk voorzitter van GroenLinks, Katinka Eikelenboom, in gesprek met alle aanwezigen.

Politiek 8 nov. 2021 10:52

'Góed voor Amstelveen' nieuwe lokale politieke partij GR 2022

Amstelveen - Een nieuwe lokale partij, genaamd 'Góed voor Amstelveen', zal in maart 2022 deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen. De partij wordt geleid door Jacqueline Höcker, bekend van de huidige 'Lijst Höcker'.

Politiek 5 nov. 2021 10:31

Marijn van Ballegooijen lijsttrekker PvdA Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (44) wordt lijsttrekker voor de PvdA Amstelveen bij de  gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Dat heeft de partij bekendgemaakt in een persbericht.

Politiek 4 nov. 2021 12:19

Burgerbelangen wil dat zwemtarieven De Meerkamp gelijk blijven ondanks hoge energieprijzen

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil dat de zwemtarieven van De Meerkamp in 2022 gelijk blijven aan die van 2021, ondanks de sterk stijgende energieprijzen. Dat partij vindt dat de hogere energieprijs niet doorberekend mag worden aan de gebruikers, maar dat de gemeente het verschil voor haar rekening moeten nemen.

Politiek 25 okt. 2021 12:28

‘Pijnlijk duidelijk dat Amstelveense ouderen geen kant op kunnen’

Amstelveen - Tijdens een politieke bijeenkomst over de problematiek rond betaalbare ouderenwoningen in Amstelveen is pijnlijk duidelijk geworden dat veel ouderen geen kant op kunnen en hierdoor niet de levenskwaliteit krijgen waar ze na jaren hard werken recht op hebben.

Politiek 25 okt. 2021 11:07

25-jarige Lennart de Looze gaat op voor lijsttrekkerschap GroenLinks Amstelveen

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen heeft met gepaste trots haar concept kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 gepresenteerd. De partij noemt de lijst een mooie mix van ervaren krachten en veelbelovende talenten: de 25-jarige Lennart de Looze staat op 1 op de conceptlijst.

Politiek 19 okt. 2021 11:54

SP uit zware kritiek op daklozenbeleid Amstelveen na 'schokkende ontdekking'

Amstelveen – Volgens de Socialistische Partij (SP) kunnen daklozen in Amstelveen nauwelijks rekenen op ondersteuning van de gemeente. In een gepeperd persbericht verwijt de partij het College van B en W, versterkt door een ‘schokkende ontdekking’, dat het van dakloze alleenstaande moeders af wil en dat de gemeente vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld en met hun kinderen op straat komen te staan, niet helpt. Het College van B en W heeft een andere lezing.