Politiek

Politiek 22 mei 2020 09:46

D66 pleit voor Zomerschool in Amstelveen vanwege onderwijsachterstanden

Amstelveen - In de strijd tegen onderwijsachterstanden, pleit D66 voor de oprichting van een zomerschool in Amstelveen. Hiermee kan in de zomervakantie het kennisniveau van leerlingen worden bijgespijkerd en kunnen leerlingen deelnemen aan creatieve én sportieve activiteiten

Politiek 19 mei 2020 12:32

AVA uit zorgen over toekomst Dierentehuis Amstelveen

Amstelveen – De politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) maakt zich zorgen over de toekomst van Dierentehuis Amstelveen, dat tijdelijk de deuren heeft moeten sluiten in verband met een tekort aan personeel in combinatie met de corona-crisis.

Politiek 18 mei 2020 14:57

PvdA Amstelveen: 'Juist nu Airbnb aanpakken'

Amstelveen – De PvdA Amstelveen wil dat het College van b en W een onderzoek instelt naar vakantieverhuur via Airbnb in Amstelveen en is bovendien van mening dat een volledig verbod op vakantieverhuur, net als in sommige wijken in Amsterdam, voor Amstelveen niet verkeerd zou zijn.

Politiek 18 mei 2020 07:09

Wethouder veegt vloer aan met nieuwe Luchtvaartnota kabinet

Amstelveen - De nieuwe door het kabinet vrijgegeven Luchtvaartnota, over onder andere de toekomst (en groei) van Schiphol, heeft volgens wethouder Herbert Raat (Schiphol, VVD) weinig met de toekomst van luchtvaart in Nederland te maken. De wethouder spreekt van een gemiste kans en een papieren werkelijkheid.

Politiek 14 mei 2020 18:56

Kritiek op Amstelveens beleid bijstandsaanvragen: 'maatwerk een lachertje'

Amstelveen – Burgerraadslid Wil Roode van de Socialistische Partij Amstelveen is van mening dat het Amstelveense College van B & W een ontmoedigingsbeleid voert als het aankomt op het aanvragen van bijstand in Amstelveen, ook in deze coronatijd. De partij heeft daarom het aanvraagformulier Bijstand op haar eigen website geplaatst, zodat deze toegankelijk is voor eenieder die reguliere bijstand wil aanvragen.

Politiek 12 mei 2020 08:10

Oproep D66 & VVD aan Amstelveners: 'Doe lokaal inkopen'

Amstelveen - De fractievoorzitters van de Amstelveense afdelingen van VVD en D66 doen vandaag een dringende oproep aan alle inwoners van Amstelveen om lokale winkeliers en horecabedrijven te steunen door lokaal inkopen te doen.

Politiek 26 apr. 2020 11:33

'Abina ziet toekomst met 1,5 meter horeca somber in' [Video]

Amstelveen - Het zal op Koningsdag leeg zijn voor de deur van de grootste oranje-hotspot van Amstelveen: Abina wordt evenals andere horeca ongenadig hard getroffen door de coronacrisis. VVD-raadslid Tom Coumans ging namens zijn partij op bezoek bij de beroemde horeca-gelegenheid. Uit een korte video blijkt dat Abina de toekomst met 1,5 meter-horeca somber inziet.

Politiek 24 apr. 2020 11:12

D66: 'Amstelveense horeca helpen met extra terrasruimte'

Amstelveen - De fractie van D66 Amstelveen wil dat de gemeente gaat bekijken of Amstelveense horecaondernemers tegemoet kunnen worden gekomen met het tijdelijk vergroten (of het creëren) van (extra) terrassen, om de horeca betere kansen te bieden in een anderhalvemeter-economie.

Politiek 30 mrt. 2020 17:23

SP Amstelveen constateert ongelijke behandeling aanvragers bijstand

Amstelveen – Volgens de SP Amstelveen behandelt gemeente Amstelveen aanvragers van bijstand in de coronacrisis verschillend. De partij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het College van B en W en opent deze week ook een lokaal meldpunt. 

Politiek 12 mrt. 2020 10:07

D66 en bbA springen in de bres voor Amstelveense jongeren met schulden

Amstelveen – In Amstelveen komt er een proef waarmee de gemeente jongeren die in de schulden zitten gaat helpen. Doel is ook de (economische) positie van de jongeren te verbeteren, met name door middel van een opleiding en/of werk.  De proef is een initiatief van D66 Amstelveen en Burgerbelangen Amstelveen; gisterenavond kreeg het voorstel steun van de gemeenteraad.

Politiek 11 mrt. 2020 11:28

BBA: te weinig parkeerplaatsen project Haagbeuklaan

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt dat bij de nieuwbouw aan de Haagbeuklaan te weinig parkeerruimte is ingepland en dat dit tot overlast gaat leiden van de buurt.

Politiek 24 feb. 2020 15:33

SP Amstelveen pleit voor goede schuldhulpverlening

Amstelveen - De Socialistische Partij krijgt uit de samenleving veel signalen dat het vaak niet goed gaat met bewindvoerders in de schuldhulpverlening. De SP wil dan ook meer sturing door de gemeente als het gaat om schuldhulpverlening.

Politiek 23 feb. 2020 10:29

‘Amstelveense lastenverhoging veroorzaakt door landelijke overheid’

Amstelveen  – De financieel woordvoerders van coalitiepartijen D66 en VVD in Amstelveen zijn van mening dat gemeente Amstelveen de stijging van de woonlasten tot een minimum beperkt en dat de lastenstijging vooral door de landelijke overheid wordt veroorzaakt.