Politiek

Politiek 28 feb. 2022 09:09

'D66 is klaar met vrouwendag in Nederland'

Amstelveen - Bij de viering van Internationale Vrouwendag in Nederland op 8 maart moet de nadruk niet op de positie van vrouwen ten opzichte van mannen liggen, maar op het vieren van de kracht van vrouwen zelf. Dat stelt D66 Amstelveen. De partij meldt dat 'de tijd van de barricade, van de strijd voor gelijke rechten en van het bewijzen dat vrouwen alles kunnen voor veel vrouwen voorbij is'. 'We willen eigenlijk weer 'gewoon' vrouw kunnen zijn,' zegt lokaal partijleider Floor Gordon.   

Politiek 6 feb. 2022 20:53

D66 staat pal achter plannen voor nieuwe woontoren aan Ouderkerkerlaan 150

Amstelveen - Het bouwplan voor een nieuwe hoge woontoren aan de Ouderkerkerlaan 150, op de plek van het Esso-tankstation en de voormalige autogarage, wordt zeker niet door iedereen goed ontvangen, maar D66 Amstelveen geeft in een persbericht aan vol achter de plannen te staan: de partij claimt dat er grotendeels betaalbare woningen in komen en dat de toren straks voorziet in de woonbehoefte van vele woningzoekenden.

Politiek 31 jan. 2022 10:20

Burgerbelangen Amstelveen opnieuw in actie tegen bouw van een 'idioot hoge torenflat'

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt de plannen voor de bouw van een meer dan 58 meter hoog appartementengebouw van 17 lagen aan de Ouderkerkerlaan 150 (op de plek van het Esso-tankstation)  totaal niet in balans met de omgeving. Eerder verzette de partij zich ook al - met succes- tegen de woontorenplannen aan Newa (op de plek van het Sakko-tankstation).

Politiek 30 jan. 2022 14:09

D66 presenteert verkiezingsprogramma 2022: geen slot op groei Amstelveen

Amstelveen - D66 heeft het definitieve verkiezingsprogramma gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Het programma draagt de titel ‘Voor een vrije, kansrijke en duurzame stad’. De hoofdthema's: beter wonen, het beste onderwijs en een goed klimaat.

Politiek 16 jan. 2022 16:01

Burgerbelangen laat oudere partijgenoten (80plus) aan het woord

Amstelveen - Vier 80plussers die al jaren betrokken zijn bij de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vertellen op de website van die partij welke problemen zij als oudere inwoners zoal signaleren in Amstelveen.

Politiek 12 jan. 2022 20:07

'Veel Amstelveners he-le-maal klaar met lockdown, de rek is er volledig uit'

Amstelveen - Wethouder en VVD-lijsttrekker Herbert Raat is van mening dat het kabinet niet anders kan dan de corona-maatregelen komende zaterdag versoepelen. 'De schade die deze harde lockdown economisch en sociaal alleen al op lokaal niveau met zich meebrengt is ongekend,' zegt Raat, die woensdagavond zelfs begrip kon opbrengen voor een spontaan verjaardagsfeestje op straat in Westwijk.

Politiek 10 jan. 2022 10:19

PvdA presenteert verkiezingsprogramma 2022: ‘Amstelveen voor iedereen’

Amstelveen - 'Het moet en kan socialer in Amstelveen. Zodat het hier ook in de toekomst fijn wonen is, ook voor mensen met een laag of midden inkomen en voor mensen die zorg nodig hebben,' zo stelt de PvdA Amstelveen in haar nieuwe verkiezingsprogramma, waarmee de partij de gemeenteraadsverkiezingen 2022 ingaat.

Politiek 30 nov. 2021 17:38

Lokaal sterk geworteld VVD zet ‘sterspelers’ op kandidatenlijst GR2022

Amstelveen - De VVD Amstelveen, al meer dan 35 jaar de grootste partij van de gemeente, heeft de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 gepresenteerd. Het bestuur van de partij had de afgelopen maanden een flinke kluif aan de samenstelling van de lijst en dat was zeker niet uit armoede: er werden gesprekken gevoerd met liefst 50 beschikbare kandidaten.

Politiek 12 nov. 2021 08:18

Aanhoudende storingen bij Amsteltram 25: geduld is op bij D66

Amstelveen - Reizigers van Amsteltram 25 hebben de afgelopen maanden nog altijd regelmatig hinder ondervonden van vertragingen en storingen. Bij D66 Amstelveen is het geduld inmiddels op. De partij heeft aan de bel getrokken bij het dagelijks bestuur van de Vervoerregio en wil dat er een einde komt aan de storingen. ‘De tram rijdt nu bijna een jaar en het wordt tijd dat de kinderziektes verholpen worden,’ stelt de partij.

Politiek 5 nov. 2021 10:31

Marijn van Ballegooijen lijsttrekker PvdA Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (44) wordt lijsttrekker voor de PvdA Amstelveen bij de  gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Dat heeft de partij bekendgemaakt in een persbericht.