Politiek

Politiek 5 jul. 2024 11:31

PvdA wil meer parents houses

Amstelveen - Sinds een paar jaar zijn er in Amstelveen in een paar plekken parents houses. Dat zijn huizen waarin ouders die door echtscheiding of relatiebreuk met spoed woonruimte nodig hebben tijdelijk kunnen wonen. Hier kunnen zij dan maximaal een jaar terecht. Dit geeft ze de mogelijkheid om ondertussen in alle rust permanente woonruimte in Amstelveen of omgeving te zoeken. Er zijn in Amstelveen echter te weinig plekken in parents houses, zo blijkt uit de beantwoording van vragen die de PvdA eerder aan de wethouder heeft gesteld. 

Politiek 4 jul. 2024 08:57

D66 blij met investeringen in onderwijs: 'Amstelveen wordt een onderwijsstad'

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen heeft het integraal huisvestingsplan besproken, waarmee bijna 123 miljoen euro wordt geïnvesteerd in moderne, duurzame en goed uitgeruste schoolgebouwen. D66 is blij met deze investeringen en stelt dat hiermee de ambitie wordt onderstreept om van Amstelveen een echte onderwijsstad te maken.

Politiek 26 jun. 2024 12:04

PvdA stelt vragen over handhaving betaald parkeren

Amstelveen - Steeds meer Amstelveners krijgen te maken met betaald parkeren om groeiende parkeerproblemen op te lossen. De handhaving hiervan is uitbesteed aan een private partij. Veel Amstelveners twijfelen of zaken als privacy en zorgvuldigheid goed geregeld zijn. PvdA heeft daarom vragen gesteld aan de wethouder.

Politiek 17 jun. 2024 10:31

GvA: ‘Bredere bestemming voor houten gebouwen in park De Braak’

Amstelveen - De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen ziet graag dat één van de twee houten gebouwen, waar onder andere Stichting De Uiterton bootjes restaureert en stichting Fietsmaatjes onderdak heeft, uitgebreid wordt met een maatschappelijke functie.

Politiek 10 jun. 2024 14:14

De maat is vol voor GL, CU en bbA: 'Extra vluchten boven Amstelveen deze zomer onacceptabel'

Amstelveen - 'Ongehoord en onacceptabel dat er drie zomermaanden lang op 200 meter hoogte over dichtbevolkte wijken in Amstelveen en Amsterdam wordt gevlogen.' De politieke partijen GroenLinks, ChristenUnie en Burgerbelangen Amstelveen zijn boos dat tegen de afspraken in groot baanonderhoud wordt gepleegd aan de Zwanenburgbaan: 'Burgers rondom Schiphol zijn wederom voor een voldongen feit gesteld met grote impact op de leefomgeving.'

Politiek 10 jun. 2024 13:25

Lokale politieke partijen willen opheldering over 'duurdere' middeldure woningen in Amstelveens nieuwbouwproject

Amstelveen – De lokale politieke partijen Burgerbelangen Amstelveen (bbA) en Actief voor Amstelveen (AVA) hebben vragen aan het College van B en W gesteld, omdat volgens hen de als middelduur gelabelde woningen in het nieuwbouwproject Eilands Eigen in Amstelveen in werkelijkheid duurder uitvallen, doordat bewoners extra moeten betalen voor een duurzaam energiesysteem.

Politiek 10 jun. 2024 10:01

Europese Verkiezingen: PvdA/GroenLinks veruit de grootste in Amstelveen

Amstelveen - PvdA/GroenLinks is  met 25 procent van de stemmen de grote winnaar geworden van de Europese Verkiezingen in Amstelveen. De VVD in Amstelveen kreeg een forse knauw en behaalde 16,2 procent van de stemmen, gevolgd door de PVV (13,6 procent). Het opkomstpercentage bedroeg 51,7 procent.

Politiek 1 jun. 2024 10:24

Simone van Breda Amstelveense stem op het Europese podium

Amstelveen - Simone van Breda uit Amstelveen is tijdens de naderende Europese Verkiezingen namens de partij Meer Directe Democratie (MDD) kandidaat voor het Europees Parlement. Als rasechte Amstelveense hoopt ze op 6 juni op steun uit haar woonplaats: ‘Hoewel de Europese Unie voor sommigen als ver weg kan voelen, ondervinden we in Amstelveen direct de invloed van EU-beleid op ons dagelijks leven.’

Politiek 31 mei 2024 18:08

Burgerbelangen Amstelveen wil straatnaam voor Sjoukje Dijkstra

Amstelveen - Moet in Amstelveen een straat, plein of park worden vernoemd naar de legendarische kunstrijdster Sjoukje Dijkstra? Als het aan de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen ligt zeker  wel. De partij pleit ervoor bij het College van B en W. 

Politiek 27 mei 2024 15:19

GLPvdA en VVD kruisen de degens in Europa Debat in P60 Amstelveen

Amstelveen - In het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni vindt er op zaterdag 1 juni 2024 een Europa Debat plaats in het Amstelveense poppodium P60 aan het Stadsplein: GL/PvdA en VVD kruisen de degens onder leiding van oud-Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan. 

Politiek 4 apr. 2024 10:24

'Meer ondersteuning voor kinderen met extra onderwijsbehoefte'

Amstelveen - Omdat het voor ouders van kinderen met een extra behoefte aan ondersteuning binnen het onderwijs een grote zoektocht is om de juiste begeleiding te krijgen, gaat gemeente Amstelveen op initiatief van de lokale politieke partij Goed voor Amstelveen onderzoeken of de organisatie Balans digitaal meer kan betekenen voor Amstelveense ouders.

Politiek 14 mrt. 2024 16:10

Kitty Huisman (bbA) neemt afscheid van Amstelveense gemeenteraad

Amstelveen - De Amstelveense gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 13 maart afscheid genomen van raadslid Kitty Huisman. Zij is twee jaar raadslid geweest voor de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA).