Politiek

Politiek 18 jan. 2021 10:01

Right to Challenge: GroenLinks daagt Amstelveners uit met plannen en initiatieven te komen

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen heeft zich voorgenomen om in 2021 de aandacht voor het recht om uit te dagen, ook wel Right to Challenge (RtC) prominent op de agenda te zetten en in Amstelveen meer werk te maken van dit Uitdaagrecht. De partij daagt inwoners daarom uit om met plannen en initiatieven te komen. ‘Amstelveen is tenslotte van ons allemaal,’ zegt GL-raadslid Stieneke Kruijer.

Politiek 15 jan. 2021 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.

Politiek 4 jan. 2021 15:34

SP: 'Stel buitenbad De Meerkamp open voor winterzwemmen'

Amstelveen - De Socialistische Partij in Amstelveen heeft het College van B en W gevraagd  om na te gaan of het mogelijk is om het buitenbad van zwemabd De Meerkamp open te stellen zodat Amstelveners kunnen winterzwemmen.

Politiek 29 dec. 2020 11:10

D66 ziet kinderen met een speciale onderwijsbehoefte graag op een reguliere school

Amstelveen - D66 Amstelveen wil dat er meer gebeurt om kinderen met een speciale onderwijsbehoefte op een reguliere school te houden. Daarom organiseert D66 op 7 januari 2021 een online gesprek over met schoolbesturen, samenwerkingsverbanden, schooldirecteuren, leraren en intern begeleiders/zorgcoördinatoren. 

Politiek 20 dec. 2020 13:50

Minder regels en meer ruimte voor Amstelveners in de bijstand

Amstelveen – Amstelveen gaat de regels voor inwoners die op bijstandsniveau leven versimpelen. De gemeente wil bij wijze van experiment mensen die bijstand ontvangen meer ruimte geven om aan het werk te kunnen gaan, zonder dat ze direct het recht op een uitkering verliezen.

Politiek 14 dec. 2020 11:47

PvdA Amstelveen pleit voor wijkinformatiepunten omtrent duurzaamheid

Amstelveen - De PvdA Amstelveen wil samen met inwoners en bedrijven de energietransitie op wijkniveau oppakken. De partij pleit daarom in de laatste raadsvergadering van dit jaar voor het opzetten van wijkinformatiepunten en een centraal informatie- en adviescentrum Duurzaam Amstelveen.

Politiek 2 dec. 2020 09:50

Oud-fractievoorzitter CDA nu aan de slag bij Burgerbelangen Amstelveen

Amstelveen - Ferry van Groeningen, voormalig fractievoorzitter van het CDA Amstelveen, heeft zich nu aangesloten bij Burgerbelangen Amstelveen. Van Groeningen greep in 2018 net naast een raadszetel voor het CDA, dat slechts twee zetels haalde die werden toebedeeld aan lijsttrekker Pier Rienks en Sandra van Engelen.

Politiek 23 nov. 2020 10:07

Burgerbelangen Amstelveen: biedt RTVA reële kans, pak uitgestoken hand aan

Amstelveen – Nu de lokale omroep RTVA tot 2024 de uitzendlicentie heeft gekregen van het Commissariaat voor de Media, vindt de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) dat de gemeente er voor moet zorgen dat RTVA op basis van een reëel subsidiebedrag haar werkzaamheden kan hervatten en dat de hand die de omroep nu heeft uitgestoken aangepakt moet worden. 

Politiek 23 nov. 2020 07:06

Woningbouw aan de Bovenkerkerweg? Ja, maar niet ten koste van alles

Amstelveen - Het is een terugkerend dilemma voor de Amstelveense politiek: bouwen om de woningnood te verminderen, maar ook het groen handhaven en de stad leefbaar houden. Woningbouwplannen aan de Bovenkerkerweg (op de plek van kantoorgebouwen aan de zijde van de wijk Middenhoven) zorgen voor veel onrust bij omwonenden: op aandringen van de raadsfracties van VVD, D66 en PvdA komt er nu eerst een totaalvisie voor het hele gebied, voordat er gebouwd mag worden.

Politiek 22 nov. 2020 19:55

Amstelveens verbod op carbidschieten hangt in de lucht

Amstelveen - Naast vuurwerk moet ook carbidschieten bij de komende jaarwisseling per direct worden verboden in Amstelveen. Dat vindt het CDA. De partij vreest dat Amstelveners carbidschieten als alternatief gaan gebruiken voor het afsteken van vuurwerk.

Politiek 19 nov. 2020 16:21

D66 en VVD: liever een extra school, dan veel te grote scholen

Amstelveen – De Amstelveense gemeenteraad heeft gisterenavond (18 november 2020) het Integraal Huisvestingsplan 2020-2024 (IHP) vastgesteld. De gemeente gaat hiervoor de komende vier jaar bijna 50 miljoen uittrekken. D66 en VVD melden in een persbericht enthousiast te zijn over de plannen, maar geven anderzijds wel aan dat middelbare scholen in de toekomst niet té groot mogen worden.

Politiek 18 nov. 2020 16:46

Plannen voor tijdelijke tiny houses / containerwoningen in Amstelveen Zuid

Amstelveen - Op initiatief van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) ligt er vanavond in de Amstelveense raadsvergadering een plan voor om te bekijken of er tijdelijke woningen (in de vorm van tiny houses of containerwoningen) kunnen worden gerealiseerd op een braakliggende locatie in Amstelveen Zuid.

Politiek 18 nov. 2020 14:05

VVD en D66: nieuwbouw niet ten koste van groen

Amstelveen – Coalitiepartijen D66 en VVD willen er voor waken dat bij binnenstedelijke nieuwbouwprojecten in Amstelveen nog meer kostbaar groen verloren gaat en Amstelveen te 'grijs' wordt.