Kantoorgebouw in het centrum (ter illustratie)

'Maak kantoren geschikt voor wonen én werken voor huisvesting (internationale) medewerkers'

Amstelveen - De lokale politiek Actief voor Amstelveen vindt dat meer kantoorgebouwen geschikt gemaakt moeten worden voor een combinatie van werken én wonen. Bedrijven die zich in Amstelveen vestigen en/of (veel) expats in dienst hebben of nemen, kunnen dan woonruimte voor hun medewerkers creeëren binnen de eigen bedrijfsruimte, hetgeen de druk op de woningmarkt kan verlichten.

De partij dient daartoe komende woensdag tijdens de raadsvergadering een motie in. Door het internationale karakter van Amstelveen en de verwachte versoepeling van de regelgeving vindt Actief voor Amstelveen het een reëel scenerio dat een nog grotere groep expats naar Amstelveen zal komen, waardoor de al krappe huizenmarkt nog verder onder druk komt te staan.

Actief voor Amstelveen vreest dat bedrijven  in toenemende mate woningen opkopen om werknemers te kunnen huisvesten en zo de huizenprijzen opdrijven, terwijl de huidige woningmarkt in Amstelveen al grote krapte en relatief hoge huur en verkoopprijzen kent en daardoor nog minder bereikbaar dreigt te worden voor modale inkomens 'Het lijkt Actief voor Amstelveen een reële optie dat bedrijven die gebruik maken van expats, zelf verantwoordelijk gesteld worden voor de huisvesting van werknemers,' stelt raadslid Gonnie van Rietschoten.

Campus werken-wonen

'Deze woonruimte zou dan gecreëerd moeten worden binnen hun bedrijfsruimte en/of op het complex van deze bedrijven.' De gemeente zou, zo vindt AVA, ruimhartig moeten zijn bij het verlenen van  benodigde vergunningen en het aanpassen van bestemmingsplannen van kantoorruimtes. De partij ziet heil in het combineren van werken en wonen in een campus-zetting,


Meer nieuws

Algemeen 26 apr. 2024 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.