Kantoorgebouw in het centrum (ter illustratie)

'Maak kantoren geschikt voor wonen én werken voor huisvesting (internationale) medewerkers'

Amstelveen - De lokale politiek Actief voor Amstelveen vindt dat meer kantoorgebouwen geschikt gemaakt moeten worden voor een combinatie van werken én wonen. Bedrijven die zich in Amstelveen vestigen en/of (veel) expats in dienst hebben of nemen, kunnen dan woonruimte voor hun medewerkers creeëren binnen de eigen bedrijfsruimte, hetgeen de druk op de woningmarkt kan verlichten.

De partij dient daartoe komende woensdag tijdens de raadsvergadering een motie in. Door het internationale karakter van Amstelveen en de verwachte versoepeling van de regelgeving vindt Actief voor Amstelveen het een reëel scenerio dat een nog grotere groep expats naar Amstelveen zal komen, waardoor de al krappe huizenmarkt nog verder onder druk komt te staan.

Actief voor Amstelveen vreest dat bedrijven  in toenemende mate woningen opkopen om werknemers te kunnen huisvesten en zo de huizenprijzen opdrijven, terwijl de huidige woningmarkt in Amstelveen al grote krapte en relatief hoge huur en verkoopprijzen kent en daardoor nog minder bereikbaar dreigt te worden voor modale inkomens 'Het lijkt Actief voor Amstelveen een reële optie dat bedrijven die gebruik maken van expats, zelf verantwoordelijk gesteld worden voor de huisvesting van werknemers,' stelt raadslid Gonnie van Rietschoten.

Campus werken-wonen

'Deze woonruimte zou dan gecreëerd moeten worden binnen hun bedrijfsruimte en/of op het complex van deze bedrijven.' De gemeente zou, zo vindt AVA, ruimhartig moeten zijn bij het verlenen van  benodigde vergunningen en het aanpassen van bestemmingsplannen van kantoorruimtes. De partij ziet heil in het combineren van werken en wonen in een campus-zetting,


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.

112 14 apr. 2024 20:23

Ongeval op kruising Burgemeester Boersweg

Amstelveen - Op de Burgemeester Boersweg ter hoogte van de op/afrit van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden.

Amstelveen van voorheen 14 apr. 2024 19:20

Amstelveen van voorheen (398)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 398 een oude foto van het Buitenplein op Plein 60, geschoten vanuit het vroegere pand van Vroom & Dreesmann.