Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.

Verkeer & Vervoer 6 dec. 2021 12:40

Kruising Van der Hooplaan/Startbaan wordt mogelijk rotonde

Amstelveen - Het blijft voorlopig nog onduidelijk of de kruising aan de Van der Hooplaan/Startbaan in Amstelveen Zuid wordt omgebouwd tot rotonde. Het College van B en W wil daartoe eerst verkeerstellingen uitvoeren, maar door de coronamaatregelen (vrijwel alles dicht om 17.00 uur) en door de nog niet afgeronde sloop/nieuwbouw van het HWC zouden die nu een vertekend beeld geven.

Winkels 6 dec. 2021 10:55

Diverse winkels in Stadshart Amstelveen eerder open

Amstelveen - Diverse winkels in Stadshart Amstelveen hebben vervroegde openingstijden ingevoerd. Zaken als de Bijenkorf, HEMA, Blokker en Douglas openen de deuren eerder, om zo de sluiting om 17.00 uur te compenseren. 

Columns 6 dec. 2021 08:00

Column Sterel van Lenning Notarissen: word op tijd wakker!

Amstelveen - Mijn boodschap is, terwijl het jaareinde nadert, deze keer kort maar krachtig. Namelijk: op tijd wakker worden! Je kunt het namelijk maar beter regelen en niet meer piekeren, dan piekeren en het niet (of te laat) regelen!

Amstelveen van voorheen 5 dec. 2021 18:09

Amstelveen van voorheen (276)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 276 een oude prentbriefkaart van café 't Kleine Kalfje op de gemeentegrens van Amstelveen en Amsterdam aan de Amsteldijk.

Algemeen 5 dec. 2021 11:50

Boeknominatie van een één van de grootste Engelse schrijvers van dit moment

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. Deze editie is het woord aan de Engelse James Forrester over zijn boeknominatie ‘De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet’, van auteur David Mitchell.

112 4 dec. 2021 20:37

Aanrijding op 'DDI' Keizer Karelweg

Amstelveen - Op het zogenoemde 'DDI-kruispunt' tussen de Van der Hooplaan en de Keizer Karelweg nabij de A9 in centrum Amstelveen heeft zaterdagavond een aanrijding plaatsgevonden.

Politiek 4 dec. 2021 17:41

BbA: Onderzoek naar verzakkingen geluidswal Beneluxbaan Amstelveen Zuid

Amstelveen – De geluidswal aan de zuidkant van de Beneluxbaan ter hoogte van Middenhoven is mogelijk verzakt. Op verzoek van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat wethouder Rob Ellermeijer (VVD) een onderzoek instellen naar de verzakkingen, zo meldt bbA.

Winkels 4 dec. 2021 14:00

JobZ: Snelgroeiende Startup NADUVI op zoek naar personeel

Amstelveen - NADUVI, de outlet voor Home & Living is het afgelopen jaar enorm gegroeid en is klaar voor de volgende stap! Na het binnenhalen van een succesvolle funding ronde, het winnen van awards zoals de “Beste Starter” en al meer dan 250 merken die zich bij ons hebben aangesloten in de eerste 2 jaar, zijn ze op zoek naar personeel.

Corona Amstelveen 4 dec. 2021 13:00

Chirurg Ziekenhuis Amstelland pleit voor plan om covid in de zorg te normaliseren

Amstelveen – Burgemeester Tjapko Poppens bracht afgelopen week een bezoek aan Ziekenhuis Amstelland. Hij sprak met diverse zorgverleners die betrokken zijn bij de covid-afdeling en toonde zich diep onder de indruk van hun niet aflatende inzet, maar ook van de ontwikkelingen die het ziekenhuis in Amstelveen tot dusver heeft gemaakt in de covid-zorg.  

Algemeen 3 dec. 2021 19:00

Donkere Dagen Offensief moet inbrekers halt toeroepen

Amstelveen - De dagen zijn korter en het is vroeg donker. In heel het land ziet de politie in deze periode de criminaliteitscijfers stijgen: meer inbraken, meer overvallen, meer autodiefstallen en meer straatroven. Daarom is het Donkere Dagen Offensief in het leven geroepen. Ook in Amstelveen. We spraken over het Donkere Dagen Offensief met agente Charlotte Snel.

Algemeen 3 dec. 2021 11:23

December-editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - De nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine wordt vanaf vandaag verspreid in Amstelveen en omstreken. Het dikke december-nummer (76 pagina's) staat grotendeels in het teken van de feestelijke decembermaand. 

Advertorial Gezondheid & welzijn 2 dec. 2021 19:00

Pijnpoli Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen - Pijn is vaak een alarmsignaal dat er iets mis is in ons lichaam. Het attendeert ons om op zoek te gaan naar de oorzaak en deze aan te pakken. Maar, wat als pijn chronisch is? Of als geen enkele oorzaak kan worden gevonden? Misschien is dan het alarmsignaal zelf wel verstoord? Voor alle vragen en zorgen omtrent chronische pijn biedt Ziekenhuis Amstelland de pijnpoli.