Onderwijs & Educatie vandaag 16:04

D66 wil Amstelveense Tienerschool 10 -14 jaar

Amstelveen - Vorige maand heeft D66 Amstelveen scholen, wethouder Frank Berkhout én Tweede Kamerlid Paul van Meenen, online bij elkaar gebracht om na te denken over het beste en meest inclusieve onderwijs in Amstelveen. Op 4 maart gaat D66 ook met ouders in gesprek. Zodat ook hun inbreng meegenomen wordt  bij de plannen van de onderwijspartij.

Horeca vandaag 11:00

KHN Amstelland: 'Buitenzetten terras op 2 maart, maar niet openen'

Amstelveen – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Amstelland steunt de actie om op 2 maart terrassen buiten te zetten, maar niet om deze te openen. KHN Amstelland wil met de actie vooral een signaal afgeven en stelt zich op het standpunt dat deelname aan de ludieke actie vrijwillig is.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (33)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 33e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de Amstelveense brandweerkazerne.

Algemeen gisteren 16:38

'Openstellen corona-proof buitenterrassen zou eerste stap kunnen zijn'

Amstelveen - Op de vraag of een proefopenstelling van de Amstelveense horeca tot de mogelijkheden behoort in Amstelveen laat wethouder Floor Gorden (Economische Zaken, D66) weten dat wat haar betreft het openstellen van corona-proof buitenterrassen een eerste stap zou kunnen zijn.

Algemeen gisteren 11:30

Nieuwe zonnepanelenactie van start in Amstelveen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen organiseert een zonnepanelenactie voor woningeigenaren in Amstelveen. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpere prijs. 

Advertorial Algemeen gisteren 08:00

Daar is Willem met de waterpomptang

Amstelveen - De afgelopen decennia was hij onlosmakelijk verbonden met het bekende loodgietersbedrijf JWF Born. Maar na jaren (kei)hard werken en de daarmee gepaard gaande stress nam Willem Born vorig jaar het besluit in de nadagen van zijn werkzame leven alleen verder te gaan en zich los te maken van het drukke familiebedrijf, dat uiteraard blijft voortbestaan. Met onderhoudsbedrijf Willem Born wil hij de komende jaren in relatieve rust verder werken.

Algemeen 23 feb. 2021 21:00

Amstelveen by night (32)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 32e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto uit Amstelveen Zuid.

112 23 feb. 2021 08:28

Opnieuw aanhouding in moordzaak Escapade Amstelveen

Amstelveen - In het onderzoek naar de brute moord op een 39-jarige Amstelvener op 12 december 2019 op de parkeerplaats van sportpark Escapade in Amstelveen heeft de recherche opnieuw een aanhouding verricht.

Schoolkeuze 2021 23 feb. 2021 07:00

Wethouder Frank Berkhout (D66): Verstandig kiezen in Coronatijd

Amstelveen - Leerlingen die hun basisschoolperiode dit jaar afsluiten staan voor een belangrijke keuze: bij welke school in het Voortgezet Onderwijs willen zij verder en komen ze het beste tot hun recht? Voor het eerst moet die keuzegemaakt worden in coronatijd. Onderwijswethouder Frank Berkhout (D66)adviseert kinderen (en ouders) om zich extra goed te oriënteren en goed na te denken welke school het beste past. ‘Maar gelukkig is het in onze regio zo dat welke school je ook kiest, je altijd weet dat het een goede school is.

Algemeen 22 feb. 2021 21:00

Amstelveen by night (31)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 31e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van het Keizer Karel College (KKC).

Corona Amstelveen 22 feb. 2021 19:27

Lokale ondernemers Stadshart in diepe zorgen: Rosmode en Maddox luiden noodklok

Amstelveen – Twee echt lokale mode-retailers in Stadshart Amstelveen, Rosmode en Maddox, hebben het zo zwaar door de langdurige corona-sluiting dat zij letterlijk de noodklok luiden. De winkels, geen onderdeel van een keten, kampen met enorme onverkochte voorraden, terwijl achterstanden oplopen en de overheidssteun ver van afdoende is.

Algemeen 22 feb. 2021 17:57

Amstelveen wijst op onjuiste informatie in 'Zondag met Lubach'

Amstelveen – Gemeente Amstelveen meldt dat de informatie die het tv-programma ‘Zondag met Lubach’ gisterenavond deelde over een Amstelveens WOB-verzoek onjuist is. In een item over WOB-verzoeken meldde Lubach dat gemeente Amstelveen naar verluidt 1600 tot 3200 euro kosten in rekening zou brengen voor het weglakken van tekst in een WOB-verzoek dat werd gedaan door bewoners van het Oude Dorp.

Politiek 22 feb. 2021 12:40

D66 wil uitbreiding recreatie en natuur in en rond Amstelveen

Amstelveen - D66 wil de natuur- en recreatiemogelijkheden in en rondom Amstelveen verder uitbreiden. De democraten willen eerst dat er gekeken wordt naar opties aan de randen van het Amsterdamse Bos en daarna moeten ook andere gebieden onder de loep worden genomen.