Algemeen gisteren 19:00

Amstelveen in 24hrs op 3 juni: ook van alles te doen voor kinderen

Amstelveen - Ontdek je eigen stad op zaterdag 3 juni tijdens Amstelveen in 24hrs! Barsten jouw kinderen van de energie? Dan is dit écht iets voor jullie… Aankomende zaterdag is er door heel Amstelveen veel te doen, van sporten tot knutselen en van cultuur tot culinair.  Hieronder de leukste (en meest kindvriendelijke) tips voor komende zaterdag.

Algemeen gisteren 13:37

Amstelveen in top 5 slimste gemeenten van Nederland

Amstelveen - Net als op talloze onderzoekslijstjes, scoort Amstelveen weer eens hoog in een nieuw onderzoek.  Amstelveen zou op basis van een nationale intelligentie-index namelijk tot de Top 5 van gemeenten van Nederland behoren waar de slimste mensen wonen. 

Algemeen gisteren 09:42

Gemeente geeft minder uit aan jeugdzorgkosten dan begroot

Amstelveen - Amstelveen lijkt de landelijke trend van stijgende jeugdzorgkosten te doorbreken. Voor het eerst sinds 2015 vallen de kosten lager uit dan begroot. In 2022 was er € 22,9 miljoen gereserveerd voor de specialistische jeugdhulp terwijl de daadwerkelijke kosten zijn uitgekomen op € 18,5 miljoen. Hierdoor is 4,4 miljoen euro minder uitgegeven dan was voorzien, zonder dat dit ten koste ging van kwaliteit en inzet van de zorg.

112 31 mei 2023 19:19

Lijnbus in aanrijding met fietsende maaltijdbezorger op rotonde Aalsmeer

Aalsmeer - Een lijnbus (340) is woensdagavond in aanrijding gekomen met een fietsende maaltijdbezorger in Aalsmeer. Het ongeval vond plaats bij de rotonde aan de Burgemeester Kasteleinweg ter hoogte van de Dorpsstraat, een plek waar geregeld ongevallen plaatsvinden.

Politiek 31 mei 2023 15:58

D66 verrast en verbaasd over aankondiging HealthCity voor nieuwbouwplannen

Amstelveen - D66 Amstelveen is verrast en verbaasd over de vorige week door HealthCity gepresenteerde bouwplannen op sportpark Escapade, terwijl de politiek van niets weet. De partij stelt dat het plan allerminst in kannen en kruiken is, dat er nog geen participatie heeft plaatsgevonden en dat mensen op het verkeerde been kunnen zijn gezet door de berichtgeving via HealthCity. D66 laat weten een dergelijke ontwikkeling pal naast het bestaande sportcentrum als niet wenselijk te zien.

112 31 mei 2023 10:13

Brandweer met duikteam naar zinkende boot langs Amsteldijk

Uithoorn - De brandweer is vanmorgen in alle vroegte afgegaan op een melding van een zinkende boot die lag aangemeerd langs de Amsteldijk. Terwijl de boot steeds verder zonk, was onduidelijk of er iemand aan boord was. 

Algemeen 30 mei 2023 14:57

Amstelveen verlengt inschrijftermijn voor hybride warmtepompactie

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft de inschrijftermijn voor de eerste collectieve hybride warmtepompactie verlengd. Om alle geïnteresseerden de kans te geven om zich vrijblijvend in te schrijven voor deze actie is de inschrijftermijn verlengd tot en met 30 juni 2023.

Kunst & Cultuur 30 mei 2023 14:04

Expositie HOME Art Project in Schouwburg Amstelveen

Amstelveen - Vanaf vrijdag 9 juni tot en met vrijdag 28 juli a.s. is de expositie HOME Art Project van beeldend kunstenaar Stephanie Rhode te bewonderen in Schouwburg Amstelveen.

Algemeen 30 mei 2023 09:11

Wie wordt Superjuffie of Supermees 2023 van Amstelveen?

Amstelveen - Kinderen opgelet! Heb jij dit jaar de leukste, grappigste, liefste of meest creatieve juf of meester van Amstelveen en omstreken? Geef hem of haar dan stiekem op voor de Superjuffie & SuperMees-verkiezing 2023. 

Amstelveen van voorheen 28 mei 2023 20:43

Amstelveen van voorheen (352)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 352 een oude prentbriefkaart van het Keizer Karelplein uit de jaren 30 van de vorige eeuw.