Verkeer & Vervoer 12 aug. 2022 11:57

Werkzaamheden A9: verkeershinder Colijnweg, afsluitingen Bleekerskade, Sierkade

Amstelveen – In verband met werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen worden tussen medio augustus en medio november op diverse momenten afsluitingen ingesteld op en rond de Burgemeester A. Colijnweg. Onder andere de onderdoorgangen onder de A9 bij de Bleekerskade en de Sierkade worden afgesloten.

Algemeen 12 aug. 2022 10:58

Amstelveen krijgt bamboe-raadhuis: werkzaamheden starten 15 augustus

Amstelveen - De houten gevel van het raadhuis in Amstelveen wordt in de komende anderhalf jaar compleet vervangen voor bamboe. In totaal gaat het om liefst 2.500m2 bamboe dat zal worden aangebracht. De werkzaamheden starten komende maandag en het bamboe-raadhuis is vermoedelijk aan het einde van 2023 gereed.

Politiek 11 aug. 2022 13:36

ChristenUnie Amstelveen wacht met smart op testuitslag 'snoer-van-de-vloer-laadpaal'

Amstelveen - De ChristenUnie wacht na een eerdere toezegging van het College B en W nog altijd op de uitslag van een van een proef met een zogenoemde ‘snoer-van-de-vloerlaadpaal' in Amstelveen, waarbij de stroomkabel tussen de laadpaal en de auto niet op het voetpad komt te liggen, maar met een boogarm over het voetpad wordt heengeleid.

Algemeen 9 aug. 2022 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen 8 aug. 2022 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.

Algemeen 8 aug. 2022 13:44

'Zijn al die azijnzeikers vertrokken uit Amstelveen?'

Amstelveen - Het meerdaagse Dekmantel Festival dat de afgelopen 3 dagen in het Amsterdamse bos werd gehouden, verliep niet alleen zonder grote incidenten, maar leverde ook aanzienlijk minder klachten van geluidsoverlast op dan voor de coronaperiode. 'Zijn al die azijnzeikerds vetrokken uit Amstelveen?,' vraagt iemand zich op social media af. 

Algemeen 8 aug. 2022 09:05

In deze reclames zul je geen BN´ers meer zien!

Er was een periode een overvloed aan bepaalde reclames op tv. De reclames met Bekende Nederlanders zoals Wesley Sneijder, Andy van der Meijde en Ellie Lust in de hoofdrol. Ze prijzen in deze reclames met een hoop bombarie (nieuwe) online casino´s aan.

112 8 aug. 2022 08:55

Vissen op het droge door gezakt waterpeil; brandweer lost het op

Amstelveen - De brandweer en de dierenambulance hebben zondagavond aan de Legmeerdijk diverse vissen gered die in nood waren geraakt door het zakkend waterpeil in een sloot. Het waterpeil was dusdanig laag dat de vissen letterlijk op het droge kwamen te liggen.

Amstelveen van voorheen 7 aug. 2022 21:34

Amstelveen van voorheen (311)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 311, precies 6 jaar na de start van deze rubriek, een ansichtkaart van een plek die altijd veel positieve herinneringen oproept bij Amstelveners: Plein 60.

Sport 6 aug. 2022 10:09

De Ronde van Spanje komt binnenkort wel erg dichtbij

De 2022-editie van de Vuelta a España zal beginnen in de Nederlandse stad Utrecht. De eerste drie etappes zullen allemaal in Nederland plaatsvinden voordat de race terugkeert naar Spanje.