Algemeen gisteren 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 22 mrt. 2023 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.

Verkeer & Vervoer 22 mrt. 2023 09:58

Rijksweg A9 bij Amstelveen gaat weer weekend gedeeltelijk dicht

Amstelveen - Rijksweg A9 wordt komend weekeinde (vrijdag 24 maart 20.00 uur - maandag 27 maart 05.00 uur) weer gedeeltelijk afgesloten ter hoogte van Amstelveen. De afsluiting beslaat het deel tussen knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp.    

Onderwijs & Educatie 21 mrt. 2023 10:27

Nieuw toelatingsbeleid 4-jarigen Basisonderwijs Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel

Amstelveen - Basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel gaan in afstemming met de betreffende gemeenten met ingang van schooljaar 2023-2024 over op een gezamenlijk toelatingsbeleid voor toekomstige vierjarigen. Voor alle kinderen die vanaf  1 september 2020 geboren zijn, gaat dit toelatingsbeleid gelden.

Evenementen & Activiteiten 20 mrt. 2023 11:40

Peutervoorstelling Dirk Scheele naar Schouwburg Amstelveen

Amstelveen - Op zondag 2 april speelt kinderpopster Dirk Scheele zijn vrolijke popconcert Muziek maken met Dirk Scheele in Amstelveen. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Algemeen 20 mrt. 2023 11:08

Eerste wensen Wensbank Ziekenhuis Amstelland vervuld

Amstelveen - In editie 76 van AmstelveenZ Magazine stond een oproep van Ziekenhuis Amstelland en WISH3: wie heeft er een televisie over voor op de kinderafdeling? Yvonne de Keulenaar las de oproep en stond dezelfde week nog op de kinderafdeling met haar zoon om een televisie te doneren.

Wonen 20 mrt. 2023 07:00

BorgerSmith makelaars voert Woongeluk-gesprekken

Amstelveen - Vandaag, 20 maart, is het de Internationale dag van het Geluk. De sleutel tot een gelukkig gevoel wordt in sterke mate bepaald door trots op de eigen woning. BorgerSmith makelaars herkennen bij veel van hun klanten behoefte aan het vergroten van het eigen wooncomfort en daarmee van hun geluksgevoel. Met een Woongeluk-gesprek bieden zij de sleutel tot toekomstbestendig woongenot.

Amstelveen van voorheen 19 mrt. 2023 20:11

Amstelveen van voorheen (343)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 343 een oude ansichtkaart van het (toen nog onoverdekte) Binnenhof op winkelcentrum Plein 60.

Zakelijk 19 mrt. 2023 10:35

Bedrijven in Amstelveen kiezen nog altijd voor buitenreclame

Amstelveen - Het blijft voor bedrijven in Amstelveen en de omgeving daarvan interessant om buitenreclame in te zetten. Buitenreclame draagt bij aan de naamsbekendheid van een organisatie, biedt je de mogelijkheid om consumenten de juiste kant op te sturen bij een nieuw geopende vestiging, enzovoorts.

Sport 19 mrt. 2023 09:37

Amstelveen in teken KPMG Lentemarathon

Amstelveen - Amstelveen staat vandaag in het teken van de KPMG Lentemarathon. Vanmorgen om 09.00 uur klonk op het Stadsplein het startschot (video hieronder) voor de lopers van de ruim 42 kilometer door Amstelveen.

Sport 19 mrt. 2023 07:00

De droom van Surinaams international Trojan Pinas

Amstelveen - De talentvolle korfballer Trojan Pinas maakte vorig jaar een van zijn dromen waar toen hij met het Surinaamse korfbalteam mocht deelnemen aan de Pan-Amerikaanse Spelen in Argentinië. Trojan, in clubverband uitkomend voor KVA, vindt het een grote eer om voor het Surinaamse team te spelen. ‘Toen bij mijn eerste wedstrijd voor Suriname het volkslied werd gespeeld kreeg ik kippenvel over mijn hele lichaam.’

Sport 18 mrt. 2023 18:59

Duizenden lopers klaar voor KPMG Lentemarathon Amstelveen

Amstelveen - Amstelveen staat morgen, zondag 19 maart 2023, in het teken van de KPMG Lentemarathon.  Meer dan vierduizend lopers verschijnen morgen op verschillende afstanden aan de start in Stadshart Amstelveen, waar zij na een fraai parcours door Amstelveen, ook weer finishen. 

Winkels 17 mrt. 2023 15:52

The Foodstory: klaar voor heerlijk Pasen en BBQ-seizoen

Amstelveen - Het beste vlees, heerlijke kazen en zeer verrassende delicatessen, allen met een eigen en eerlijk verhaal. The Foodstory aan de Amsterdamseweg in Amstelveen is recent volledig verbouwd en helemaal klaar voor het voorjaar. Deze ‘droomwinkel’ is een echte aanrader voor Pasen én natuurlijk het naderende BBQ-seizoen.