Nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:48

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 39)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen, ook tijdens de coronacrisis. In aflevering 39: de vorderingen aan de nieuwe Amstelveenlijn: nog altijd een hele klus.

Corona Amstelveen vandaag 07:45

GGD: 17 nieuwe vastgestelde besmettingen in Amstelveen

Amstelveen – Niet eerder werden op een dag zoveel positieve coronatesten van Amstelveense inwoners gemeld als op vrijdag 3 april: de GGD meldde in de avond een toename van 17 vastgestelde coronabesmettingen in Amstelveen.

Corona Amstelveen gisteren 15:35

Meer Amstelveners in ziekenhuis vanwege coronabesmetting

Amstelveen – Amstelveen blijft de gemeente in de regio Amsterdam-Amstelland waar relatief gezien het meeste aantal inwoners in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege een COVID-19 besmetting.

Corona Amstelveen gisteren 14:35

Amstelveen, blijf thuis! Sneller boetes bij overtredingen in naderend lenteweekend

Amstelveen – Inwoners van Amstelveen worden nadrukkelijk opgeroepen komend weekeinde niet te gaan recreëren en drukke plekken, zoals parken en drukke wandelpaden, zoveel mogelijk te vermijden. Er worden sneller boetes uitgeschreven bij overtredingen en gebieden kunnen per direct worden afgesloten.

Corona Amstelveen 1 apr. 2020 19:17

Aantal positief geteste Amstelveners stijgt naar 105

Amstelveen - De GGD Amsterdam-Amstelland heeft vanavond (1 april 2020) bekend gemaakt dat het aantal positief geteste Amstelveners (COVID-19) vandaag is opgelopen van 93 naar 105. 

Corona Amstelveen 1 apr. 2020 13:31

'Juist nu is (individueel) bewegen van belang'

Amstelveen – Hoewel buitensporten in groepen er op dit moment niet bij is en ook de fitnesstoestellen in de openbare ruimtes niet zijn te gebruiken, stelt gemeente Amstelveen dat individueel buitensporten, ondanks de coronarichtlijnen, nog mogelijk is en ook van belang is.

Corona Amstelveen 1 apr. 2020 11:08

Amstelveen stelt corona-noodfonds ook beschikbaar voor lokale media

Amstelveen - Om te voorkomen dat de berichtgeving aan Amstelveners in gevaar komt, kunnen lokale media die als gevolg van de coronacrisis in de problemen komen, aanspraak maken op het corona-ondersteuningspakket van de gemeente. 

Algemeen 1 apr. 2020 09:02

Inbraken in Amstelveen fors gedaald

Amstelveen – Het aantal inbraken in Amstelveen is deze maand drastisch gedaald. Waar normaliter maandelijks 1 tot 2 keer per dag wordt ingebroken in Amstelveen, werden in de hele maand maart tien inbraken geregistreerd, waarvan 5 pogingen.

Corona Amstelveen 31 mrt. 2020 11:07

Heldere boodschap in Broersepark Amstelveen

Amstelveen - In het Broersepark in Amstelveen was enige tijd deze niet te missen boodschap te zien om anderhalve meter afstand te houden.