Algemeen gisteren 19:30

Online informatieavond over subsidies en leningen voor verduurzamen woning

Amstelveen - Voor inwoners van Amstelveen die meer willen weten over subsidies en geldzaken voor het verduurzamen van hun woning wordt op donderdag 29 februari om 19.30 uur een online informatiebijeenkomst gehouden. Aanmelden is ook nuttig als je deze avond geen tijd hebt, want je kan de bijeenkomst na aanmelding op een later moment terugkijken.

Algemeen gisteren 17:32

Code Oranje om zware windstoten

Amstelveen - Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd in verband met verwachte zware windstoten. In Noord-Holland geldt code oranje tussen 21.00 en 00.00 uur.

Algemeen gisteren 16:30

Gemeente en politie wijzen kinderen op gevaren internet met game HackShield

Amstelveen - Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Helaas zijn ze zich nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven. Samen met de politie zet de gemeente het online spel HackShield in, om kinderen weerbaar te maken op internet.

112 gisteren 14:18

Autobrand Oude Dorp: vermoedelijk technisch mankement

Amstelveen - Een korte maar hevige autobrand aan Zetveld in het Oude Dorp van Amstelveen waarbij afgelopen dinsdagnacht een personenwagen grotendeels in de as werd gelegd, is vermoedelijk veroorzaakt door een technisch mankement. 

Algemeen gisteren 13:01

Inwoners Amstelveen willen een actief en afwisselend Stadsplein

Amstelveen - Begin dit jaar dachten ruim 3.000 Amstelveners en bezoekers aan het Stadshart mee over de toekomstige inrichting van het Stadsplein. De meerderheid heeft gekozen voor een plein met een actieve en afwisselende sfeer, met veel groen en natuurlijke, houten elementen. 

Advertorial Wonen gisteren 11:46

Wonen in The Mayor: ruimte, rust, comfort, veiligheid en groen

Amstelveen - Ruimte, rust, comfort, veiligheid en groen; dat is wat u krijgt als u verhuist naar The Mayor. Een iconisch, residentieel vastgoedproject op de best bereikbare plek in de Randstad én op wandelafstand van het Stadshart van Amstelveen.

Algemeen gisteren 11:15

Amstelveen investeert 20 miljoen in nieuw zwembadwater, maar is het genoeg?

Amstelveen - Met een investering van circa 20 miljoen euro en het slaan van de eerste paal voor de realisatie van een extra zwembad bij De Meerkamp in Amstelveen, is nieuw zwemwater - geschikt voor broodnodige zwemlessen - onderweg. Maar de druk op geschikt zwemwater in de regio blijft hoog. Na de eerdere sluiting van zwembad De Otter in Uithoorn, het recente bericht dat zwemclub ABC geen toekomst meer heeft bij het zwembad aan Escapade, moet ook nog maar worden afgewacht hoe de toekomst van het sterk verouderde zwembad De Waterlelie in Aalsmeer er uit ziet.

Sport 20 feb. 2024 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Verkeer & Vervoer 20 feb. 2024 10:35

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Amstelveen - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Algemeen 19 feb. 2024 18:34

Nel de Graaf na 47 jaar met pensioen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vandaag afscheid genomen van bestuurssecretariaatmedewerkster Nel de Graaf, die na 47 jaar (!) werkzaam te zijn geweest voor de gemeente met pensioen is gegaan.

Verkeer & Vervoer 19 feb. 2024 14:33

Fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder A9 dicht tot en met 24 februari

Amstelveen - Door funderingswerkzaamheden direct naast de Keizer Karelweg worden tot en met zaterdag 24 februari het fietspad en voetpad tussen de Burgemeester Rijnderslaan en De Meander overdag afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Ouderkerkerlaan, Keerpuntweg en Meander. 

Algemeen 19 feb. 2024 10:13

Zwemlessen 300-400 kinderen op het spel

Amstelveen - De zwemlessen van drie- tot vierhonderd kinderen staan op het spel, omdat zwemclub ABC dreigt te moeten vertrekken bij het zwembad in het sportcomplex aan Escapade. De eigenaar van de zwemclub laat weten dat de huur van de zwemclub per 31 maart is opgezegd door Special Sports, dat daar in de loop van dit jaar de deuren opent van een nieuw sport- en wellnesscentrum.

Amstelveen van voorheen 18 feb. 2024 18:17

Amstelveen van voorheen (390)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 390, de dag dat deze rubriek 7,5 jaar bestaat, geen foto en ook geen tekening, maar een oude kopergravure uit de 17e eeuw.

Wonen 16 feb. 2024 15:24

Plan voor sociale prefab-woningen in Bankras, in eerste instantie voor vluchtelingen

Amstelveen -  De gemeente heeft voor de realisatie van een sociaal wooncomplex bestaand uit ruim veertig Prefab-woningen het oog laten vallen op een braakliggend terrein tussen de Maccabiadelaan en Marathonlaan in de wijk Bankras, nabij sportpark Escapade. De gemeente wil in het prefab-complex eerst voor een periode van vijf jaar Oekraïense vluchtelingen opvangen, waarna de woningen beschikbaar komen als sociale huurwoningen voor mensen met een zorgbehoefte.

Algemeen 16 feb. 2024 10:46

Stickers om lachgascilinders uit ondergrondse containers te weren

Amstelveen - De gemeente waarschuwt inwoners via stickers om geen lachgascilinders in ondergrondse afvalcontainers te gooien. Deze cilinders ontploffen namelijk in de ovens waar al het afval uit de ondergrondse containers wordt verbrand.

Algemeen 15 feb. 2024 19:00

Uitgelezen kans om je woning te isoleren via isolatieactie Amstelveen Noord

Amstelveen - Een eerlijk advies, een goede prijs en altijd een offerte op maat door een betrouwbare vakspecialist. Voor woningeigenaren in Amstelveen Noord die voornemens zijn hun woning (beter) te isoleren is dit het moment: de gemeente Amstelveen houdt namelijk een collectieve isolatie-actie voor dit deel van Amstelveen. Inschrijven voor de actie is geheel vrijblijvend. Op donderdagavond 22 februari wordt een online informatieavond gehouden die - na aanmelding - ook later kan worden teruggekeken.

Sport 15 feb. 2024 14:43

Noodlijdende hockeyvereniging HIC verkoopt velden aan gemeente voor 1 euro

Amstelveen - De gemeente Amstelveen is voornemens de velden en de schuldenlast van HIC over te nemen om zo het voortbestaan van de hockeyvereniging te kunnen waarborgen. Het college acht het in het publieke belang om de velden te behouden als sportvoorziening voor de toekomst voor Amstelveners. HIC verkeert in financiële nood.