Amstelveen van voorheen gisteren 19:57

Amstelveen van voorheen (283)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 283 een oude kiek van de Mr. Rendorplaan in de wijk Elsrijk West.

Algemeen 20 jan. 2022 16:19

'Fakkel- en lichtjestocht door Amstelveen trekt 40 belangstellenden'

Amstelveen - Gisterenavond werd in Amstelveen voor de tweede keer een fakkel- en lichtjestocht gehouden door tegenstanders van het coronabeleid. Zo'n veertig deelnemers van de tocht wandelden volgens de initiatiefnemers door het centrum van Amstelveen 'ten behoeve van de vrijheid en verbinding van mensen die zich niet (langer) kunnen vinden in de in hun ogen buitenproportionele coronamaatregelen'.  

Horeca 19 jan. 2022 13:38

Horeca-mannen Café Thijs helpen in knel geraakte Dienst Afvalbeheer

Amstelveen – Een bijzonder gebaar van de horeca-mannen van het Amstelveense Café Thijs: toen duidelijk werd dat door een groot aantal ziekmeldingen de gemeentelijke Dienst Afvalbeheer het drukke inzamelschema niet meer kon belopen, besloten ze vrijwillig de helpende hand toe te steken: ze trokken er op uit om te helpen bij de vastgelopen inzameling van kerstbomen.

Kunst & Cultuur 19 jan. 2022 11:56

Steun voor openings-actie Amstelveense musea: wethouders brengen bloemen

Amstelveen - Wethouders Herbert Raat (VVD) en Floor Gordon (D66), beiden lijsttrekker voor hun partij, hebben begrip voor de Amstelveense musea die vandaag tijdelijk de deuren hebben geopenden om sportlessen te geven. De wethouders brachten bossen bloemen langs om museum-medewerkers een hart onder de riem te steken. 

Politiek 18 jan. 2022 14:39

Amstelveen heeft financiën uitmuntend op orde; maar wethouder waakt voor hosanna-stemming

Amstelveen - Ondanks de coronacrisis heeft gemeente Amstelveen de financiële huishouding nog altijd uitstekend op orde. BDO Accountants & Adviseurs beoordeelt het financiële beleid van de gemeente met het cijfer 10 en uit een onderzoek van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) kwam ook al het rapportcijfer 9,5 rollen. Wethouder Herbert Raat (Financiën, VVD) waakt echter voor een hosanna-stemming.  

Politiek 17 jan. 2022 13:14

AVA presenteert kort & bondig verkiezingsprogramma: 'Horen, zien en doen'

Amstelveen - Actief voor Amstelveen (AVA) heeft het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 gepresenteerd. AVA heeft volgens eigen zeggen 'een compact programma samengesteld in de vorm van een bucketlist, waar de programmapunten van de partij kort en duidelijk zijn weergegeven.'

Sport 17 jan. 2022 13:01

Sportgala Amstelveen verschoven naar voorjaar

Amstelveen - Amstelveen Sport, organisator van het jaarlijkse Amstelveense Sportgala, heeft de editie voor 2022 die op vrijdag 11 februari stond gepland, verplaatst naar het voorjaar.