Algemeen vandaag 11:58

Geweld tegen vrouwen: ook in het 'keurige' Amstelveen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen zet zich deze week in om geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld de wereld uit te krijgen. Ook in Amstelveen speelt het probleem en veelal durven slachtoffers zich uit angst niet te melden. De gemeente benadrukt dat hulp dichtbij is en hoopt dat inwoners die te maken hebben met lichamelijk, psychisch of seksueel geweld of intimidatie contact opnemen met Veilig Thuis via de hulplijn 0800 2000.

Advertorial Winkels gisteren 20:00

De nieuwste innovaties ervaren in the blue room

Amstelveen - Koudijs is dé winkel voor toonaangevende merken op het gebied van beeld en geluid, witgoed en wifi . Het familiebedrijf bestaat inmiddels meer dan 100 jaar en is dan ook een begrip in Amstelveen. Maar wie momenteel door het Oude Dorp rijdt, ziet een opvallend verschijnsel.. een compleet blauwe etalage trekt de aandacht van voorbijgangers. Eigenaren Steven en Marri-Anne lichten alvast een tipje van de ‘blauwe’ sluier op over de binnenkort te openen Blue Room.

Algemeen gisteren 10:58

Amstelveen opent steunpunt voor gedupeerden toeslagenaffaire

Amstelveen - Omdat ook in Amstelveen tientallen ouders ernstig in de problemen zijn geraakt doordat de Belastingdienst ten onrechte de kinderopvangtoeslag stopzette en terugvorderde (de zogenoemde Toeslagenaffaire), heeft Gemeente Amstelveen een speciaal Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire opgericht.   

112 gisteren 08:57

Beboete linksrijder op Beneluxbaan 'sorteerde 2 km van tevoren voor'

Amstelveen - Een automobilist die gisterenavond door de politie werd staande gehouden op de Beneluxbaan omdat hij onnodig lang links reed, kwam met een bijzondere verklaring voor zijn rijgedrag. De bestuurder  beweerde dat hij 2 kilometer van te voren besloot voor te sorten voor het verkeerslicht.

Gezondheid & welzijn gisteren 07:00

Onbehandeld slaapapneu vaak reden klachten

Amstelveen - Net als een evenwichtig voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging, is een goed slaapritme van essentieel belang voor een gezond leven. Mede door verbeterde meettechnieken wordt steeds duidelijker hoe groot de invloed is van een verstoord slaappatroon op klachten als vermoeidheid, (ochtend)hoofdpijn, concentratieproblemen, somberheid/ prikkelbaarheid, onbedwingbare slaapneigingen overdag maar ook problemen die te maken hebben met de seksualiteit.

Algemeen 24 nov. 2020 15:16

College van B en W wil nu twee lokale omroepen in Amstelveen

Amstelveen - De soap rond de lokale omroep in Amstelveen is nog niet voorbij. Daags nadat het Commissariaat voor de Media RTVA opnieuw aanwees als lokale publieke media-instelling tot augustus 2024, meldt het College van B en W nu heil te zien in twee lokale omroepen.

Advertorial Gezondheid & welzijn 24 nov. 2020 15:16

Een gezond idee voor Amstelveen?

Amstelveen - Met een zorgverzekering van Zorg en Zekerheid draag jij bij aan een gezondere gemeente. Heb jij ook een gezond idee voor Amstelveen? Laat het ons weten en maak kans op een financiële bijdrage. 

112 24 nov. 2020 10:49

Auto in brand gestoken aan Alpen Rondweg: politie zoekt getuigen

Amstelveen - Aan de Alpen Rondweg in Amstelveen is vanmorgen (24 november) even na 05.00 uur een personenwagen in brand gestoken. De politie onderzoekt momenteel camerabeelden van de brandstichting en vraagt omwonenden of zij mogelijk meer beelden uit de omgeving hebben of dat er getuigen zijn die mogelijk iets hebben gezien.

Wonen 24 nov. 2020 09:42

Legmeer Amstelveen: 2157 betaalbare nieuwbouwwoningen, ook sociaal

Amstelveen - Het College van B en W wil de komende tien jaar 2157 betaalbare woningen bouwen op het te transformeren bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid. In totaal moeten er uiteindelijk tussen de 3000 en 3500 woningen in het gebied verrijzen, waarvan 20 procent in de categorie sociaal (zo'n 600). 

112 23 nov. 2020 19:51

Overval op supermarkt Lindenlaan Amstelveen

Amstelveen - Aan de Lindenlaan in Amstelveen Zuid is maandagavond even voor 19.30 uur een supermarkt overvallen. Daarbij is gedreigd met een wapen; een onbekend geldbedrag is buitgemaakt.

Politiek 23 nov. 2020 10:07

Burgerbelangen Amstelveen: biedt RTVA reële kans, pak uitgestoken hand aan

Amstelveen – Nu de lokale omroep RTVA tot 2024 de uitzendlicentie heeft gekregen van het Commissariaat voor de Media, vindt de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) dat de gemeente er voor moet zorgen dat RTVA op basis van een reëel subsidiebedrag haar werkzaamheden kan hervatten en dat de hand die de omroep nu heeft uitgestoken aangepakt moet worden. 

Politiek 23 nov. 2020 07:06

Woningbouw aan de Bovenkerkerweg? Ja, maar niet ten koste van alles

Amstelveen - Het is een terugkerend dilemma voor de Amstelveense politiek: bouwen om de woningnood te verminderen, maar ook het groen handhaven en de stad leefbaar houden. Woningbouwplannen aan de Bovenkerkerweg (op de plek van kantoorgebouwen aan de zijde van de wijk Middenhoven) zorgen voor veel onrust bij omwonenden: op aandringen van de raadsfracties van VVD, D66 en PvdA komt er nu eerst een totaalvisie voor het hele gebied, voordat er gebouwd mag worden.

Amstelveen van voorheen 22 nov. 2020 20:25

Amstelveen van voorheen (222)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 222 een fraaie prentbriefkaart van Trompenburg in de wijk Elsrijk.