Amstelveen van voorheen vandaag 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen gisteren 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.

112 22 okt. 2021 09:48

Duizend hennepplanten in Aalsmeerse woning

Aalsmeer - In een woning aan de Linnaeuslaan in Aalsmeer heeft de politie donderdagavond een flinke wietplantage opgerold. Er werden zo'n duizend hennepplanten aangetroffen.

Algemeen 21 okt. 2021 16:58

Verbetering winkelgebieden Amstelveen noodzakelijk; provincie verstrekt subsidie

Amstelveen - Door de coronacrisis en de toename van online verkopen is de urgentie om (fysieke) winkelgebieden in Amstelveen te versterken toegenomen. Dat stelt wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66). De provincie Noord-Holland heeft nu een subsidie verstrekt waarmee een start kan worden gemaakt met een verbeterde onderlinge samenwerking tussen ondernemers in diverse winkelgebieden.  

Advertorial Gezondheid & welzijn 21 okt. 2021 08:00

Orthodontie bij kinderen: wanneer starten, wanneer verzekeren?

Amstelveen - In de voorgaande artikelen ‘Hier ben je geen nummer’ en ‘Aandacht voor individualiteit van het kind’ heeft Orthodontiepraktijk Swart zich voorgesteld. In het artikel ‘Aandacht voor de individualiteit van het kind’ is gesproken over de meest voorkomende gebitsafwijkingen bij kinderen en het tijdstip van insturen.

112 20 okt. 2021 17:19

Dreiging vechtpartij in Amstelveen: jongen in bezit van geladen vuurwapen aangehouden

Amstelveen - In de omgeving van de Sportlaan dreigde vanmiddag een groep jongeren met elkaar op de vuist te gaan. Dankzij een getuige die onheil zag naderen en de politie alarmeerde werd erger voorkomen en kon een van de raddraaiers in de kraag worden gevat. De jongen werd gepakt met een geladen vuurwapen in zijn bezit.

Algemeen 20 okt. 2021 16:29

Zonnepanelenactie gemeente Amstelveen

Amstelveen - Amstelveense woningeigenaren die overwegen om zonnepanelen te plaatsen kunnen meedoen met een speciale zonnepanelenactie van de gemeente Amstelveen. De gemeente meldt dat het scherpe prijzen kan bieden door gebundelde aankoop. 

Algemeen 20 okt. 2021 14:25

Code geel om verwachte windstoten

Amstelveen - Het KNMI waarschuwt voor forse windstoten aan het einde van de middag en in het begin van de avond. In heel provincie Noord-Holland is inmiddels code geel afgevaardigd.

Advertorial Zakelijk 20 okt. 2021 08:00

Kasteelheer Groep: Ruim 30 jaar vakkennis onder een dak

Amstelveen - Voor Maarten van Egmond en Pieter Bak van Kasteelheer Groep is geen klus te groot. Het is volgens hen de diversiteit en complexiteit die het zo leuk maakt. Het bouwkundig adviesbureau opereert vanuit het Oude Dorp in Amstelveen en doet de meest uiteenlopende projecten door heel Nederland. ‘Wij zijn er om een pand gezond te houden. Want door de juiste begeleiding en goed onderhoud voorkom je problemen in de toekomst.’

Winkels 19 okt. 2021 19:29

Amstelveen wil flitsbezorgdiensten uit winkelcentra weren

Amstelveen - Flitsbezorgdiensten zijn flink in opmars. Op winkelcentrum Kostverlorenhof vestigde zich onlangs Getir - en meer soortgelijke bedrijven willen de Amstelveense markt betreden. Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66) heeft niets tegen flitsbezorgdiensten, maar vindt dat de filialen niet thuishoren in een winkelcentrum.

112 19 okt. 2021 15:00

Hulpdiensten redden vrouw uit water

Amstelveen - Hulpdiensten hebben dinsdagmiddag een te water geraakte vrouw gered aan de Dr. Plesmansingel in Amstelveen.

112 19 okt. 2021 14:11

Man en vrouw dood aangetroffen in woning Ouderkerk aan de Amstel

Ouderkerk aan de Amstel - In een woning aan de Putter in Ouderkerk aan de Amstel blijken op donderdag 14 oktober 2021 de levenloze lichamen van een man en een vrouw te zijn aangetroffen. Dat meldt de politie vandaag in een persbericht.

Algemeen 19 okt. 2021 13:09

Amstelveense woningeigenaren vragen massaal gratis cadeaubon aan voor energiebesparende producten

Amstelveen - Het dagelijkse nieuws over de stijgende energieprijzen lijkt voor duurzaamheidsgekte in Amstelveen te zorgen, zeker onder woningeigenaren. Het Energieloket Amstelveen krijgt opvallend veel aanvragen van woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen en ook was er de voorbije dagen een run op een gratis cadeaubon waarmee energiebesparende producten aangeschaft kunnen worden.

Politiek 19 okt. 2021 11:54

SP uit zware kritiek op daklozenbeleid Amstelveen na 'schokkende ontdekking'

Amstelveen – Volgens de Socialistische Partij (SP) kunnen daklozen in Amstelveen nauwelijks rekenen op ondersteuning van de gemeente. In een gepeperd persbericht verwijt de partij het College van B en W, versterkt door een ‘schokkende ontdekking’, dat het van dakloze alleenstaande moeders af wil en dat de gemeente vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld en met hun kinderen op straat komen te staan, niet helpt. Het College van B en W heeft een andere lezing.

Advertorial Zakelijk 19 okt. 2021 08:00

Familie Ree sloot al 17 transacties met Makelaarsgroep Commissaris

Amstelveen - De familie Ree uit Amstelveen sloot bij elkaar opgeteld al 17 transacties bij Makelaarsgroep Commissaris. ‘Idioot veel hè?!’, stelt Heleen Ree lachend. ‘De eerste transactie was in 1990. We zijn altijd klant gebleven. En niet alleen wij: ook mijn moeder en mijn twee zoons.’