Algemeen vandaag 13:59

Gemeentelijke hulp bij verduurzamen van gebouwen met meerdere eigenaren

Amstelveen - Bij het verduurzamen van een appartementencomplex met gezamenlijke eigenaren komt veel kijken en elk complex is uniek. Daarom biedt de gemeente Amstelveen advies om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) op weg te helpen. Wethouder Floor Gordon bracht recent een bezoek aan Bankrashof en de Emmakade waar twee VvE’s duurzaamheidsmaatregelen nemen.

Verkeer & Vervoer gisteren 14:59

Vies busstation is schandvlek van Amstelveen

Amstelveen - Grote hoeveelheden duivenpoep, vies meubilair, graffiti, wildplassers, defecte verlichting, fietswrakken, overal peuken op de grond: het busstation van Amstelveen is verworden tot de schandvlek van Amstelveen. Voor wethouder Herbert Raat (Openbaar Vervoer, VVD) is het basta en moet de bezem er rigoureus doorheen.

Sport gisteren 14:29

AmstelveenSport kijkt terug op een succesvolle Nationale Sportweek

Amstelveen - Tien dagen lang was er extra aandacht voor sport en bewegen in Amstelveen. Ontdekken welke sport je een boost geeft, stond centraal. Er waren sportactiviteiten voor iedereen van alle leeftijden. De Nationale Sportweek ging op vrijdag 15 september van start met de 10@10 challenge op de basisscholen in Amstelveen.

Algemeen gisteren 12:26

Gemeentelijke zonnepanelenactie voor woningeigenaren in Amstelveen Noord

Amstelveen - Woningeigenaren in Amstelveen Noord kunnen zich nog tot en met 28 oktober 2023 inschrijven voor een speciale inkoopactie voor zonnepanelen via gemeente Amstelveen. Deze week (do 28 sep) kunnen bewoners een online inforamtiebijeenkomst over deze actie bijwonen.

Zakelijk gisteren 10:47

Extra Actie op de Yaris Cross bij Toyota van Ekris Mijdrecht

Mijdrecht - Bij Toyota van Ekris zijn ze ervan bewust dat wachten op een nieuwe auto nooit leuk is. Gelukkig heeft Toyota bepaalde nieuwe modellen die snel leverbaar zijn, bijvoorbeeld de Yaris Cross. Omdat ze graag iets extra's willen doen, boven op de huidige actie die Toyota op dit moment voert met het inruileffect van €1500,-, krijgt u bij Van Ekris de onderhoudsbeurt voor het eerste jaar compleet gratis.

Algemeen gisteren 10:40

Aalsmeer omarmt Ride for the Roses: veel mensen in actie voor KWF Kankerbestrijding

Aalsmeer - Op zondag 1 oktober is Aalsmeer het toneel van een bijzonder fietsevenement: de Ride for the Roses. Na twee eerdere edities is de Ride for the Roses dit jaar weer terug in Aalsmeer en het belooft opnieuw een mooie dag te worden. De fietstocht brengt veel mensen en bedrijven samen met hetzelfde doel: een toekomst met minder kanker, meer genezing en een beter leven voor iedereen na kanker. 

Verkeer & Vervoer gisteren 08:31

Komende twee weekenden afsluitingen Rijksweg A9 bij Amstelveen

Amstelveen - Lag afgelopen weekeinde de A10 Zuid in één richting er uit, de komende twee weekenden (de weekenden van vrijdag 29 september en vrijdag 6 oktober) is Rijksweg A9 bij Amstelveen - tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht - gedeeltelijk afgesloten.

Amstelveen van voorheen 24 sep. 2023 19:59

Amstelveen van voorheen (369)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. Omdat vandaag het Stadsplein in het teken stond van Amstelveen On Wheels, in aflevering 369 een oude foto van een skelterwedstrijd op Plein 60.

Sport 24 sep. 2023 19:09

Sporting Martinus verslaat jubilerend RODA'23 in dé derby: de foto's

Amstelveen - In dé voetbalderby van Amstelveen heeft Sporting Martinus het jubilerende RODA'23 een gevoelige nederlaag toegebracht in de eerste speelronde van het nieuwe seizoen. In een sfeervol Bovenkerk werd een kwartier voor tijd de eindstand bepaald: 0-1. Fotograaf Jaap Maars maakte een fotoverslag.

Sport 24 sep. 2023 11:01

Stadsplein in teken van Amstelveen On Wheels

Amstelveen - Het Stadsplein in Amstelveen staat vandaag (zondag 24 september) in het teken van Amstelveen On Wheels. Alles wat rolt komt vandaag samen op het Stadsplein, van loopfiets tot funbike, van rolstoel tot BMX en stuntstep. 

Algemeen 23 sep. 2023 16:52

Honden nemen zwembad De Meerkamp over

Amstelveen - Een ware beestenboel in het buitenbad van zwembad De Meerkamp in Amstelveen zaterdagmiddag. Zo'n veertig honden (en hun baasjes) mochten tijdens een speciale 'hondenplons' gebruik maken van het zwemwater.

112 23 sep. 2023 12:56

Weer gewonde bij ongeval met fatbike: in botsing met auto op rotonde

Amstelveen - Voor de derde keer in twee dagen tijd is in Amstelveen een bestuurder van een fatbike gewond geraakt bij een ongeval. Zaterdagmiddag ging het mis bij de rotonde Rembrandtweg/Laan Rozenburg/Van Heuven Goedhartlaan in Amstelveen Noord.

Verkeer & Vervoer 22 sep. 2023 17:11

Rijksweg A10 Zuid ligt er dit weekeinde deels uit

Amstelveen - Rijksweg A10 Zuid richting Schiphol en Den Haag zal vanaf vrijdagavond 22 september 22.00 uur een weekend lang afgesloten zijn voor al het verkeer. Daardoor wordt extra drukte verwacht op onder andere de A9 bij Amstelveen.

112 22 sep. 2023 14:05

Opnieuw gewonde bij ongeval met fatbike: duo botst achterop auto

Amstelveen - Voor de tweede keer vandaag heeft een ongeval plaatsgevonden waarbij een fatbike was betrokken. Vanmiddag rond half twee botste een bestuurder van een fatbike (met passagier) achterop een auto aan de Olmenlaan in de wijk Keizer Karelpark.

Kunst & Cultuur 21 sep. 2023 09:55

Tientallen vlaggen met foto's van internationale inwoners wapperen aan de Parklaan

Amstelveen - In het kader van het HOME Art Project wapperen aan de Parklaan bij het Broersepark momenteel tientallen vlaggen met daarop afbeeldingen van internationale inwoners. Voor het HOME Art Project zijn inwoners van circa 140 verschillende nationaliteiten die in Amstelveen wonen op kunstzinnige wijze gefotografeerd door Stephanie Rhode. De 'open air' expo toont een selectie van foto's en is tot en met 22 oktober te bewonderen.

Algemeen 20 sep. 2023 17:49

Amstelveen organiseert ‘Doe-het-duurzaam markt’ in Noorddamcentrum

Amstelveen - Speciaal voor woningeigenaren en huurders die graag zelf duurzaam willen klussen en/of duurzame stappen willen zetten in hun woning, organiseert de gemeente op zaterdag 7 oktober van 11.00 tot 16.00 uur een ‘Doe-het-duurzaam markt’ in het Noorddamcentrum in Amstelveen. 

Algemeen 20 sep. 2023 14:28

'Eén van drie basisscholen weg uit Middenhoven: verhuizing naar nieuwbouw Middenwaard'

Amstelveen - Als het aan het College van B en W ligt verhuist één van de drie basisscholen aan Orion in Middenhoven naar een nieuw te bouwen scholencomplex in Middenwaard West – een nu nog braakliggend gebied tussen de wijken Groenelaan en Waardhuizen, waar ook woningbouw staat gepland. De Willem Alexanderschool staat op de nominatie om de verhuizing naar Middenwaard te maken, hoewel een definitief besluit daarover nog moet volgen.

Gezondheid & welzijn 20 sep. 2023 12:23

'Week van de Ontmoeting' in Amstelveen in strijd tegen eenzaamheid

Amstelveen - In de week van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober staan ontmoeting en verbinding centraal in Amstelveen. In het hele land - en dus ook in Amstelveen - wordt van alles georganiseerd om een vuist te maken tegen eenzaamheid. 

Politiek 19 sep. 2023 11:47

Raad op Straat in Westwijk

Amstelveen - Onder het motto de Raad op Straat zijn raads- en burgerraadsleden in Amstelveen afgelopen zaterdag  met inwoners in gesprek in gegaan winkelcentrum Westwijk. Omdat het 16 september World Clean Up Day was, prikten zij meteen een vuiltje mee.