Maakplaats On tour LEGO Mindstorms: recyclen


Maakplaats On tour LEGO Mindstorms: recyclen

Programmeer een recycle robot!

We produceren met z’n allen enorm veel afval. Het goede nieuws is dat een heleboel van deze weggegooide materialen opnieuw worden gebruikt. Met behulp van grote machines en afval robots wordt het bruikbare materiaal van het echte afval gescheiden om gerecycled te worden.

Bij deze workshop ga je zelf een robot programmeren die objecten vastgrijpt en sorteert. Zo leer je hoe robots ingezet kunnen worden om bij te dragen aan de recycling van ons afval. En daarbij leer je de basisprincipes van het programmeren van robots die voor allerlei verschillende taken in onze maatschappij worden ingezet.

De Lego Mindstorms robot heeft heel veel mogelijkheden. Zijn motoren en sensoren zijn allemaal apart aan te sturen met een app op een tablet. Je gaat onder meer aan de gang met tast, licht, rotatie, afstand.
Een uitdagende opstap naar het leren programmeren voor kinderen van 10 t/m 12 jaar.

LET OP: de leeftijdscategorie die staat aangegeven is de minimale leeftijd voor deze workshop. Deze workshop is helaas niet geschikt voor jongere kinderen. Een andere leuke workshop uitkiezen? Bezoek de Maakplaats pagina voor een overzicht van alle workshops voor verschillende leeftijdscategorieën.

Locatie Bibliotheek Amstelveen Westwijk

Locatie


Bibliotheek Amstelveen Westwijk

Westwijkplein 1, Amstelveen

Organisatie


Bibliotheek Amstelland

Voel je thuis in een wereld van verhalen

Stadsplein 102, Amstelveen