Firma Netjes

Amstelveen van voorheen (9)

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze negende aflevering een prachtige foto van de firma Netjes en wel van de voormalige garage aan de Van der Hooplaan.

Deze maand valt in AmstelveenZ Magazine (no.15)  een item te lezen over het voormalige garagepand aan de Van der Hooplaan, waar begin volgend jaar supermarkt Coop de deuren opent in een geheel nieuw pand.

DAF
De garage stond jaren lang bekend als Volvo-garage, maar zoals valt te zien op de foto uit begin jaren '60, was het ook ooit een showroom voor DAF. En ja je kon er nog  tanken ook, tot aan aan de jaren '90. Caltex (California Texas Oil Corporation) dat tot 1967 bestond was eerst de distributeur en ook toen hadden ze al premium benzine (op de foto is ook tweetakt pomp te zien).

Krakers
De garage, die lang in het bezit was van de familie Koudijs, is inmiddels gesloopt, nadat het pand volledig in verval was geraakt. Het stond na het vertrek van Volvo (naar industrieterrein Legmeer) rond 2000 jarenlang leeg, vervolgens trokken er krakers in en daarna was De Buurtkamer er ook gevestigd. De firma Netjes verwierf het pand in eigendom in 2015 en bouwt nu een supermarkt, met daarbovenop een parkeerdek voor bewoners van de naastgelegen flat, die eind jaren '50 door Netjes werd gebouwd.

Heb jij een oude foto van Amstelveen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen

Eerdere afleveringen gemist?
Klik hier voor eerdere afleveringen van ‘Amstelveen van voorheen’.

→ aflevering 1 

→ aflevering 2

→ aflevering 3

→ aflevering 4

→ aflevering 5

→ Aflevering 6

→ Aflevering 7

→ Aflevering 8


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws