B&O Hegeman

85 jaar B&O Hegeman: ‘B&O zit in ons DNA’

AMSTELVEEN - Wat ooit begon als radio- en pianowinkel aan de Amsterdamse Overtoom is uitgegroeid tot dé specialist van het exclusieve beeld- en audiomerk Bang & Olufsen in regio’s Amsterdam en Het Gooi. De broers Fred en Jaap Hegeman vieren dit jaar het 85-jarig bestaan en houden de eer van het familiebedrijf én het exclusieve Deense merk in beide regio’s al jaren hoog. ‘B&O zit in ons DNA’, zeggen de broers.

Fred runt het Amstelveense filiaal aan de Amsterdamseweg, terwijl Jaap in Bussum-Hilversum de scepter zwaait. Beide broers hebben een enorme passie voor hun vak. De liefde voor B&O werd met de paplepel ingegoten.

Overtoom
85 jaar geleden vestigde grootvader Hegeman zich, zoals gezegd, op de Overtoom. ‘Met radio’s en piano’s, maar de piano’s werden al snel te zwaar. In 1951 stapte hij over op televisies. Mijn opa had voor de oorlog al televisie gezien in Engeland en was er enorm door gefascineerd. Hij was ook bij de eerste publieke televisie-uitzending in 1951’, zegt Fred.

1973
In de decennia dat de televisie opkwam voerde Hegeman vooral het merk Philips en behoorden ook huishoudelijke apparatuur zoals keukenmachines tot het assortiment. De vader van Fred en Jaap groeide op in de zaak. 1973 was een cruciaal jaar in de geschiedenis van het familiebedrijf. Toen kwam vaders, op aanraden van een vriend, voor het eerst in aanraking met B&O. Een tripje naar de enige officiële B&O-importeur in Kortenhoef werd gemaakt, maar het superieure merk B&O voeren kon niet zomaar.

Reputatie
Je moest toen al voldoen aan diverse eisen en de winkel moest groot genoeg zijn. ‘Hoe haalt u het in uw hoofd, was zo ongeveer de conclusie’, zegt Fred. ‘Maar mijn opa had in de jaren toch een goede reputatie opgebouwd en dus werd mijn vader in hetzelfde jaar nog uitgenodigd voor een dealerreis naar het Deense Struer, de bakermat van B&O.

B&O-virus
En daar raakte vaders besmet met het virus. ‘De liefde waarmee de producten werden gemaakt, de kwaliteit, de vormgeving, mijn vader was gelijk verkocht. Terug in Nederland werd het besluit genomen: we gaan ervoor. Een enorme beslissing want de zaak was net volledig verbouwd en moest dus in een jaar tijd voor de tweede keer op de schop. Iedereen verklaarde mijn vader voor gek, maar hij geloofde heilig in Bang & Olufsen.’

Gedurfde keuze
En zo geschiedde. Maar in 1973 overleed ook grootvader Hegeman. ‘Het was een heftig jaar’, zegt Fred. Maar toch pakte de gedurfde keuze van zijn vader niet verkeerd uit, want vandaag de dag is B&O nog steeds het hoofdmerk van Hegeman en zijn de twee zaken in Amstelveen en Bussum een enorm begrip. Ook Loewe maakt onderdeel uit van de collectie. Beide Hegeman-zaken zijn ruim en overzichtelijk opgezet en worden continue aangepast aan de laatste ontwikkelingen. En je wordt er altijd hartelijk ontvangen.

Onlangs is Hegeman een samenwerking met Siematic keukens aangegaan. Nabij het Vondelpark in Amsterdam kunnen ook daar Bang & Olufsen-producten worden bekeken. Overigens voert Hegeman in Amstelveen ook het merk Loewe. ‘Eveneens een kwalitatief sterk merk met een mooie vormgeving en een fraaie productlijn’, aldus Fred.

Familiefilosofie
Het succes van Hegeman komt mede voort uit de familiefilosofie, die al 85 jaar in ere wordt gehouden. ‘We hebben alles in eigen hand, van advisering en service tot aan een eigen technische dienst en installatiedienst aan toe. Daardoor kunnen we altijd snel schakelen’, zegt Jaap Hegeman.

Optimaal
Daarnaast zijn beide broers bijzonder aardig en behulpzaam en word je als klant optimaal geadviseerd. ‘Eerlijk advies, daar is het ons om te doen’, zegt Fred Hegeman. En Bang & Olufsen staat natuurlijk nog altijd voor fantastisch design en ongeëvenaarde kwaliteit van beeld en geluid. ‘Waarbij alles te bedienen is met 1 afstandsbediening’, aldus Jaap. Hij wijst vooral ook op het belang van een goed (WiFi-)netwerk thuis. Het is een van de zaken waar Hegeman in uitblinkt.

Maatpak
Hegeman meet iedere klant als het ware een kwalitatief hoogwaardig maatpak aan op het gebied van Domotica en digitale audio & video. Gecombineerd met de pure kwaliteit, designkracht en gebruiksvriendelijkheid van Bang & Olufsen. Al met al een prachtig, vriendelijk en servicegericht familiebedrijf waar je als klant niet teleurgesteld kan worden. Op naar de 100!

Informatie

Bang & Olufsen Hegeman
Amsterdamseweg 418-420
Telefoon 020 641 40 19
info-amstelveen@bohegeman.nl
www.hegeman-audio-video.nl

Bang & Olufsen Hegeman
Vlietlaan 4A Bussum-Hilversum
Telefoon: 035 693 3973
info-bussum&bohegeman.nl
www.hegeman-audio-video.nl

 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen gisteren 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 gisteren 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.