Pieter Grabijn

Amstelveen van voorheen (11)

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze elfde aflevering een oude foto die wij ontvingen van Pieter Grabijn: het is een foto van de eerste auto van Van Noord's Oliehandel uit Amstelveen, een VW T1 pickup uit 1956.

Amstelvener Tinus van Noord was eigenaar van deze fraaie VW-bus met Esso-logo, maar daarvoor ging hij met paard en wagen langs de Amstelveense deuren om petroleum bij de mensen thuis te brengen. Van Noord's oliehandel was destijds gevestigd op de Oude Karselaan 15, met het fraaie telefoonnummer '42 43'.

Na de bus
Na de VW-bus kwamen er steeds grotere tankwagens totdat het plotseling was gedaan met de petroleum: het aardgas kwam en het was afgelopen met de oliehandel in de Karselaan.

[caption id="attachment_10583" align="alignleft" width="339"]image2 Foto: Fam. Van Noord[/caption]

Van de olie ging de ondernemende familie Van Noord (vader Tinus en zoon Jan) van start met heel iets anders: dierenvoeding. Jan sr & diens zoon Jan jr hebben daar tot de dag van vandaag van Noords Dierenvoeders op hetzelfde adres.

Nabouwen
Inzender Pieter Grabijn, getrouwd mat Janie van Noord, is zelf liefhebber van oude Volkswagens: 'Toen ik jaren geleden een foto te zien kreeg van de eerste auto van Van Noord's Oliehandel heb ik gezegd: als ik een zelfde VW T1 pickup uit het zelfde jaar (1956) vind ga ik hem nabouwen,' schrijft Pieter Grabijn.

Hij kwam zijn woord na. Binnen een jaar vond hij een VW T1 pickup uit 1956 die hij zelf volledig heeft gerestaureerd  naar het voorbeeld van de (bovenstaande) oude foto. Zie onderstaand het verbluffende resultaat:

[caption id="attachment_10582" align="alignleft" width="338"]image4 De gerestaureerde VW T1 PickUp uit 1956. Foto: Pieter Grabijn[/caption]

Heb jij een oude foto van Amstelveen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen

Eerdere afleveringen gemist?
Klik hier voor eerdere afleveringen van ‘Amstelveen van voorheen’.

→ aflevering 1 

→ aflevering 2

→ aflevering 3

→ aflevering 4

→ aflevering 5

→ Aflevering 6

→ Aflevering 7

→ Aflevering 8

→ Aflevering 9

→ Aflevering 10

 

 

 

 

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws