Bouw van 44 huurappartementen (vrije sector) in Westwijk Zuidwest

AMSTELVEEN - Woningcorporatie Eigen Haard is recent officieel gestart met de bouw van 44 (vrije sector) huurappartementen aan de Drakensteyn in Westwijk Zuidwest (Fase 4E). 'De komende jaren komen hier nog ongeveer 80 woningen bij: dan is de wijk af,’ zegt Bert Halm, bestuurder van Eigen Haard. 

 Een wijk voor iedereen
‘De afgelopen jaren hebben we ruim 250 woningen ontwikkeld en gebouwd in Westwijk Zuidwest. Het is dan een wijk met zowel koop, sociale huur als vrije sector. We vinden het belangrijk dat er voor verschillende doelgroepen woningen zijn, dat maakt een wijk levendig en vitaal,’ aldus Halm.

Appartementen
De 44 appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen. Zij staan in het zuidwesten Fase 4E van de wijk nabij de rotonde op de Legmeerdijk, elk aan een zijde van de Jane Addamslaan.  Ze vormen daarmee de poort van de wijk. De oplevering van de appartementen staat gepland voor eind 2016. Op vrijdag 5 juni sloegen Bert Halm, bestuurder Eigen Haard en Herbert Raat wethouder in de gemeente Amstelveen de eerste paal van dit appartementencomplex.

Westwijk Zuidwest
Deze laatste uitbreidingswijk van Amstelveen kenmerkt zich volgens Eigen Haard als een afwisselende, maar overzichtelijke buurt met een geheel eigen identiteit. Alle huizen zijn gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is ruim opgezet, groen, rustig en optimaal bereikbaar.

Over Eigen Haard
Eigen Haard zorgt voor goede en betaalbare huisvesting in de Metropoolregio Amsterdam voor mensen die dat het meest nodig hebben. We werken, samen met onze partners, aan vitale wijken in een gezonde regionale woningmarkt. Eigen Haard beheert ruim 61.000 woningen en bedrijfsruimten.

Op de foto
De eerste paal van Fase 4E in Westwijk Zuidwest werd recent geslagen.

 


Meer nieuws

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:13

Vernieuwing 175 meter lange Bamboebrug in Amsterdamse bos

Amstelveen - De bamboebrug in het Amsterdamse bos is vanaf vandaag tot eind september afgesloten: er verrijst een nieuw, gerenoveerd exemplaar. De originele, 175 meter lange brug werd in het jaar 2000 gebouwd als eerste bamboebouwwerk in Nederland en was sneller dan verwacht aan het einde van zijn levensduur gekomen.

Amstelveen van voorheen gisteren 20:08

Amstelveen van voorheen (207)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 207 een foto uit het Amsterdamse bos uit 1967.