AmstellandKunst  logo

AmstellandKunst

AmstellandKunst is een platform voor beroepskunstenaars. AmstellandKunst staat open voor een diversiteit aan kunstvormen en heeft tot doel elkaar als kunstenaar uit te dagen en te ondersteunen in de ontwikkeling van het werk en het kunstenaarschap, (onder andere) door uitwisseling van inspiratie en cross-over samenwerkingen.

Kunst zonder grenzen

AmstellandKunst is ontstaan uit kunstenaars die werkzaam zijn in Amstelland met inbegrip van Amsterdam. Inmiddels zijn de grenzen door de betrokken kunstenaars voortdurend verlegd en is er geen geografische beperking meer.

Het kunstenaarscollectief AmstellandKunst heeft geen eigen onderkomen. De kracht van het platform is het pop-up bestaan dat op verschillende locaties en in wisselende coalities plaats vindt. Tentoonstellingen vinden plaats in wisselende gebouwen en panden.

DeNieuweGalerie by AmstellandKunst

Nieuw is de 'DeNieuweGalerie by AmstellandKunst' in Stadshart Amstelveen (open per vrijdag 2 december 2022). Deze winkel (Binnenhof 27)  wordt beheerd door de exposerende kunstenaars zelf, die allen lid zijn van AmstellandKunst. Mensen die op zoek zijn naar een bijzonder en uniek kado of juist dat éne kunstwerk, kunnen hier binnenlopen en zich laten adviseren door een van de aanwezige kunstenaars. De openingstijden van de galerie zijn conform de openingstijden van het Stadshart (www.stadshartamstelveen.nl).

Pop Up

Eerder had AmstellandKunst onderkomen op diverse locaties, zoals aan de Parelvisserslaan in Amstelveen, het Pop Up Kunsthuis Elsenhove of op gastlocaties in het Raadhuis Amstelveen, Rabobank Amstelveen of in reguliere expositieruimtes zoals CBK-Oost Amsterdam en Pulchri Studio Den-Haag.

Onder de naam DeNieuweGalerie biedt Amstelland Kunst haar kunstenaars een mogelijkheid om deel te nemen aan grote manifestaties en kunstbeurzen, zoals de Affordable Art Fair (AAF) Amsterdam en Brussel.

Bezoek voor meer informatie de website