— Nieuwe Meerlaan

Amsterdamse Bos
9.0Het Amsterdamse Bos ligt grotendeels op Amstelveens grondgebied en beslaat zo’n duizend hectare: naast bos zijn er ook speelweiden, polders, vijvers en watergangen.

6 miljoen bezoekers

Jaarlijks wordt het bos zo’n 6 miljoen keer bezocht, waarvan meer dan een kwart door Amstelveners. De bezoekers waarderen het Amsterdamse Bos met een ruime 8.

200.000 bomen

Het Amsterdamse Bos is 22 keer zo groot als het Vondelpark en drie keer zo groot als Central Park in New York. Het bos telt circa 200.000 bomen, meer dan honderd bruggen (waarvan 67 van de Amsterdamse-Schoolarchitect Piet Kramer) en 200 km fiets- wandel- en ruiterpaden.

Gebruiksbos

Bij het ontwerpen van het Amsterdamse Bos in de jaren dertig van de vorige eeuw stond één ding vast: het moest een gebruiksbos worden. De aanleg van het bos was destijds een werkverschaffingsproject: er heerste crisis en er was hoge werkloosheid. De aanleg gaf veel mensen weer werk.


Laat een beoordeling achterWij stellen een reactie bijzonder op prijs, maar behouden ons het recht voor reacties die ongefundeerd zijn, of een anonieme afzender hebben, te verwijderen.


Reviews voor Amsterdamse Bos:


Geweldige plek om te wandelen met de hond


Heerlijk om te wandelen!


Wij komen regelmatig in het bos. wanneer we bij de Bosrandweg het bos ingaan en je gaat de brug over, zie je zowel links als rechts nog de een rij dezelfde bomen op een meter van elkaar van de vroegere stadskwekerij. Een mooie herinnering .