KVA logo

KVA

KVA is opgericht op 1 juli 1995 na een fusie tussen de korfbalverenigingen DEVD en Amstel.

De basis voor KVA werd gelegd op 28 september 1907 door de heer Tiemeyer, docent aan de De Vierde Driejarige HBS in Amsterdam. Zijn korfbalclub voor HBS-leerlingen kreeg onderdak van sportvereniging DVD en ging in 1908 zelfstandig verder als de Amsterdamse Openluchtspelclub ‘De Vierde Driejarige’.

Vanaf 1913 zijn ook niet-leerlingen welkom op de vereniging, waardoor de club groeit en in de nationale top meedraait. De Tweede Wereldoorlog zorgt voor een terugloop in ledenaantallen van 60 procent. In 1965 besluit DVD te fuseren met DED, een club die stamt uit 1909.

De verenigingen gaan verder onder de naam DEVD en vestigen zich in 1969 in Amstelveen in een clubhuis aan de Burgemeester Haspelslaan (Stadshart).

Op dat met zijn er twee Amstelveense korfbalverenigingen: DEVD en Amstel. KV Amstel opent in 1975 een clubhuis aan de Janselaan-Oost (Sportlaan). Uiteindelijke fuseren DEVD en Amstel in 1995 tot KVA met als thuisbasis het clubhuis aan de Janselaan. De locatie aan de Burgemeester Haspelslaan wordt herontwikkeld in het kader van de realisatie van Stadshart Amstelveen.

https://kvakorfbal.nl/