Openluchttheater Elsrijk  logo

Openluchttheater Elsrijk

Het Openluchttheater Elsrijk aan Park de Ruyschlaan te Amstelveen, werd in 1948 ontworpen door landschapsarchitect Chris P. Broerse. Het theater is na de renovatie in het voorjaar 2015 weer springlevend en gestaag groeiend. Theater en park vallen onder het groenbeheer van de gemeente en zijn ook haar eigendom.

Tijdens en rond voorstellingen is Stadsdorp Elsrijk eigenaar van het openluchttheater. Hiertoe is een gebruikersovereenkomst afgesloten met de Gemeente Amstelveen. Wanneer er geen voorstellingen zijn is het openluchttheater vrij toegankelijk. Het OLTE wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Naast de belangrijke rol van het theater als buurtverbinder en als podium voor lokale talenten en organisaties, bestaat de wens om groter te groeien en zowel het gevarieerde aanbod van Nationale & Internationale artiesten, als ook de voorstellingen naar een nog hoger niveau te tillen. Ook streeft het theater naar meer naamsbekendheid binnen de wijk Elsrijk én daar buiten, liefst verder nog dan onze mooie gemeente.

Onze website.