Pixabay.com

75plussers in Amstelveen krijgen hulpbrief van gemeente

Amstelveen – Omdat het door de coronacrisis moeilijker is om elkaar te ontmoeten en een deel van de normale welzijnsactiviteiten, hulp en ondersteuning zijn weggevallen, stuurt de gemeente alle zelfstandig wonende inwoners van 75 en ouder in de maand december een informatiebrief over de mogelijkheden tot ondersteuning. 

‘Onze welzijns- en sportpartijen zijn in deze moeilijke coronatijden op zoek naar manieren om Amstelveense ouderen te ondersteunen'meldt de gemeente in een persbericht. 'Om hun aanbod goed onder de aandacht te brengen, hebben zij de gemeente gevraagd om informatie naar 75plussers te versturen.'

Moeilijke tijden

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA): 'Uiteraard werken we daar als gemeente graag aan mee. Wij vinden het belangrijk dat ouderen weten welke ondersteuning zij in deze moeilijke tijd met soms eenzaamheid en veel binnen blijven toch kunnen krijgen.'

Beweegposter

Wethouder Rob Ellermeijer (Sport, VVD): 'Zo lang mogelijk blijven bewegen en sporten is goed voor ouderen. Dat is helaas in deze tijd niet altijd even makkelijk. Amstelveen Sport heeft een beweegposter bij de brief gevoegd met beweegoefeningen speciaal voor ouderen. De beweegposter is ontwikkeld door het Kenniscentrum Sport en Ontwikkeling. Een mooie handreiking voor de Amstelveense ouderen om thuis dagelijks goed in beweging te zijn.'

Informatie-verstrekking

In de brief en de flyers die erbij zitten staat verder informatie van onze welzijnsorganisaties Participe, over hun extra bereikbaarheid in de december en van Amstelveen Voor Elkaar met informatie over boodschappenhulp. De gemeente heeft in samenwerking met Mantelzorg en meer een folder over mantelzorg toegevoegd.

Mantelzorgers die voor hun naaste zorgen kunnen ondersteuning krijgen o.a. via Mantelzorg & Meer. Ook staat er informatie over het Amstelveenloket. Daar kunnen inwoners terecht voor alle vragen over wonen, welzijn, zorg, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening. Dit kan via telefoonnummer (020)5404911 of via e-mail op Amstelveenloket@amstelveen.nl.

Luisterend oor in december

December, een maand vol feestelijkheden waarin we met familie en vrienden bij elkaar komen en genieten van elkaars aanwezigheid. Helaas zal het dit jaar door de coronamaatregelen anders zijn en december kan voor veel mensen nu juist een minder prettige tijd zijn. Hoe gaat het met u? Maakt u zich veel zorgen in deze tijd of voelt u zich alleen? Kunt u wel een luisterend oor gebruiken? Participe Amstelland heeft de bereikbaarheid vergroot: de professionals staan in december ook in het weekend én op feestdagen voor inwoners klaar. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Inwoners die zich zorgen maken om een ander, kunnen dat ook met Participe bespreken  via 020-5430440. Op weekend- en feestdagen bereikbaar van 9.00-16.00 uur en op werkdagen van 9.00-12.30 uur. Ook e-mails zijn welkom via  team.amstelveen@participe.nu


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.