Pixabay.com

75plussers in Amstelveen krijgen hulpbrief van gemeente

Amstelveen – Omdat het door de coronacrisis moeilijker is om elkaar te ontmoeten en een deel van de normale welzijnsactiviteiten, hulp en ondersteuning zijn weggevallen, stuurt de gemeente alle zelfstandig wonende inwoners van 75 en ouder in de maand december een informatiebrief over de mogelijkheden tot ondersteuning. 

‘Onze welzijns- en sportpartijen zijn in deze moeilijke coronatijden op zoek naar manieren om Amstelveense ouderen te ondersteunen'meldt de gemeente in een persbericht. 'Om hun aanbod goed onder de aandacht te brengen, hebben zij de gemeente gevraagd om informatie naar 75plussers te versturen.'

Moeilijke tijden

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA): 'Uiteraard werken we daar als gemeente graag aan mee. Wij vinden het belangrijk dat ouderen weten welke ondersteuning zij in deze moeilijke tijd met soms eenzaamheid en veel binnen blijven toch kunnen krijgen.'

Beweegposter

Wethouder Rob Ellermeijer (Sport, VVD): 'Zo lang mogelijk blijven bewegen en sporten is goed voor ouderen. Dat is helaas in deze tijd niet altijd even makkelijk. Amstelveen Sport heeft een beweegposter bij de brief gevoegd met beweegoefeningen speciaal voor ouderen. De beweegposter is ontwikkeld door het Kenniscentrum Sport en Ontwikkeling. Een mooie handreiking voor de Amstelveense ouderen om thuis dagelijks goed in beweging te zijn.'

Informatie-verstrekking

In de brief en de flyers die erbij zitten staat verder informatie van onze welzijnsorganisaties Participe, over hun extra bereikbaarheid in de december en van Amstelveen Voor Elkaar met informatie over boodschappenhulp. De gemeente heeft in samenwerking met Mantelzorg en meer een folder over mantelzorg toegevoegd.

Mantelzorgers die voor hun naaste zorgen kunnen ondersteuning krijgen o.a. via Mantelzorg & Meer. Ook staat er informatie over het Amstelveenloket. Daar kunnen inwoners terecht voor alle vragen over wonen, welzijn, zorg, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening. Dit kan via telefoonnummer (020)5404911 of via e-mail op Amstelveenloket@amstelveen.nl.

Luisterend oor in december

December, een maand vol feestelijkheden waarin we met familie en vrienden bij elkaar komen en genieten van elkaars aanwezigheid. Helaas zal het dit jaar door de coronamaatregelen anders zijn en december kan voor veel mensen nu juist een minder prettige tijd zijn. Hoe gaat het met u? Maakt u zich veel zorgen in deze tijd of voelt u zich alleen? Kunt u wel een luisterend oor gebruiken? Participe Amstelland heeft de bereikbaarheid vergroot: de professionals staan in december ook in het weekend én op feestdagen voor inwoners klaar. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Inwoners die zich zorgen maken om een ander, kunnen dat ook met Participe bespreken  via 020-5430440. Op weekend- en feestdagen bereikbaar van 9.00-16.00 uur en op werkdagen van 9.00-12.30 uur. Ook e-mails zijn welkom via  team.amstelveen@participe.nu


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.