Rijkswaterstaat

Afsluiting rijstroken A9 Amstelveen voor bomenkap

Amstelveen - Om de kapwerkzaamheden langs de A9 in Amstelveen veilig te kunnen uitvoeren sluit Rijkswaterstaat de komende periode met enige regelmaat voor korte periodes rijstroken en/of de vluchtstrook op de A9.

De afsluitingen zijn nodig voor de veiligheid van zowel de weggebruikers als de werknemers. Aannemer VEENIX voert de werkzaamheden grotendeels uit vanaf de gemeentelijke wegen om de verkeershinder op de A9 zoveel mogelijk te beperken, maar enkele bomen moeten echter eerst vanaf de snelwegkant worden gesnoeid in verband met takken die over het geluidscherm hellen.

Buiten de spits

‘Ondanks dat we dit buiten de spitsen doen, is het mogelijk dat er korte tijd enige verkeershinder kan ontstaan’, meldt Rijkswaterstaat.

Vanaf januari tot eind april verwijdert aannemer VEENIX bomen en struiken langs de A9 Badhoevedorp-Holendrecht (A9BAHO) in Amstelveen om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg. Om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te kunnen waarborgen, moeten op sommige locaties korte tijd rijstroken afgesloten worden.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.