Afsluiting rijstroken A9 Amstelveen voor bomenkap

Afsluiting rijstroken A9 Amstelveen voor bomenkap Foto: Rijkswaterstaat

Amstelveen - Om de kapwerkzaamheden langs de A9 in Amstelveen veilig te kunnen uitvoeren sluit Rijkswaterstaat de komende periode met enige regelmaat voor korte periodes rijstroken en/of de vluchtstrook op de A9.


- Lees verder onder deze advertentie -

De afsluitingen zijn nodig voor de veiligheid van zowel de weggebruikers als de werknemers. Aannemer VEENIX voert de werkzaamheden grotendeels uit vanaf de gemeentelijke wegen om de verkeershinder op de A9 zoveel mogelijk te beperken, maar enkele bomen moeten echter eerst vanaf de snelwegkant worden gesnoeid in verband met takken die over het geluidscherm hellen.

Buiten de spits

‘Ondanks dat we dit buiten de spitsen doen, is het mogelijk dat er korte tijd enige verkeershinder kan ontstaan’, meldt Rijkswaterstaat.

Vanaf januari tot eind april verwijdert aannemer VEENIX bomen en struiken langs de A9 Badhoevedorp-Holendrecht (A9BAHO) in Amstelveen om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg. Om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te kunnen waarborgen, moeten op sommige locaties korte tijd rijstroken afgesloten worden.


Reacties