Gemeente Amstelveen

Amstelveen breidt betaald parkeren met vergunning verder uit

Amstelveen - Het aantal gebieden waar betaald parkeren met vergunning geldt, wordt vanaf juni verder uitgebreid als het aan het College van B en W ligt. 

De uitbreiding van de betaald parkeergebieden stond aanvankelijk afgelopen najaar op de politieke agenda, maar werd toen uitgesteld vanwege het ontbreken van actuele parkeerdrukcijfers. Nieuwe parkeerdrukmetingen zijn afgelopen najaar alsnog uitgevoerd, rekening houdend met de coronacrisis. Op de plekken waar de parkeerdruk ook tijdens corona hoog was wordt nu betaald parkeren met vergunning ingevoerd.

Coronacrisis

Het gaat om (delen van) de wijken Keizer Karelpark Oost en West, Randwijck,  Elsrijk, Kronenburg en het Oude Dorp.  Volgens het College-voorstel wordt de uitbreiding gefaseerd ingevoerd in de periode juni 2021 tot februari 2022. ‘Na de invoering in de gebieden wordt een nieuwe parkeerdrukmeting uitgevoerd om de eventuele ontstane olievlekwerking inzichtelijk te maken en waar nodig nieuwe oplossingen voor te stellen. Dat geldt ook voor gebieden waar het nu misschien rustiger is vanwege de coronacrisis. Hier wordt blijvend gemonitord. Mocht blijken dat de parkeerdruk hier weer toeneemt kan alsnog betaald parkeren met vergunning worden ingevoerd,’ meldt de gemeente.

Hoge parkeerdruk

Het College van B en W heeft om de plannen door te voeren nu alleen nog instemming nodig van de gemeenteraad nodig. ‘We zien dat de parkeerdruk hoog is,’ stelt wethouder Floor Gordon (D66). ‘Bewoners kunnen steeds moeilijker hun auto kwijt. Het is druk en te veel auto’s op zoek naar een parkeerplek in de wijken kunnen voor onveilige situaties zorgen. Voor de leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid willen we daarom betaald parkeren met vergunning invoeren in deze gebieden.’

Veelvuldig contact

De gemeente zegt veelvuldig contact te hebben gehad met bewoners en bedrijven die zorgen hebben over de parkeeroverlast of specifieke parkeerproblemen: ‘Voorafgaand aan de invoering wordt waar nodig maatwerk geleverd aan de bewoner, onderneming of instelling. Te denken valt aan een blauwe zone of specifieke persoonlijke parkeersituaties. Deze werkwijze heeft zich bewezen bij de invoering in andere gebieden in 2019“, zegt Gordon.


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.