De tijdelijke brug over de A9, onderdeel van de fietsverbinding Kazernepad

Amstelveen gaat intensief controleren op Kazernepad (Zwarte Pad)

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen gaan de komende periode in samenwerking met de politie weer meer controles uitvoeren op het Kazernepad, de belangrijke en drukke fietsverbinding tussen Amstelveen Noord en Zuid, die in de volksmond ook wel Zwarte Pad wordt genoemd.

De controles richten zich op brom/snorfietsen en zogenoemde speed pedelecs (snelle e-bikes), voor wie het gebruik van het fietspad verboden is.

Onverplicht fietspad

Het Kazernepad is een zogenoemd onverplicht fietspad: dat betekent dat alleen normale fietsen of gewone elektrische fietsen (geen speed pedelecs) welkom zijn op deze fietsverbinding. Elektrische snorfietsen die niet harder kunnen dan 25 km/u mogen het pad wel gebruiken, maar  snor- en bromfietsen die zich voortbewegen met een verbrandingsmotor mogen er niet komen.

Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) laat desgevraagd weten dat controles nog altijd noodzakelijk zijn vanwege aanhoudende klachten. 'Brom- en snorfietsen blijven geregeld voor overlast en gevaarlijke situaties op het pad zorgen,' aldus de wethouder.

Nieuwe brug over A9

Het Kazernepad is op enkele delen recent vernieuwd en verbreed, bijvoorbeeld tussen Zetterij en Noorddammerlaan (Bovenkerk) dat aanvankelijk lange tijd was afgesloten. Ook de nieuwe tijdelijke brug over de A9 (foto) is onderdeel van het Kazernepad. Die tijdelijke A9-brug wordt als een sterke verbetering ervaring ten opzichte van de oude situatie.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.