Wethouder Rob Ellermeijer (VVD) in discussie met Amstelveners tijdens een Stadsgesprek over mobiliteit.

‘Amstelveen heeft behoefte aan mobiliteitsknooppunten’

Amstelveen – Uit een stadsgesprek over mobiliteit, waar ruim 150 Amstelveners aan deel namen, is naar voren gekomen dat er een duidelijke behoefte blijkt te zijn aan ‘knooppunten’ waar reizigers makkelijk kunnen switchen van vervoermiddel, bijvoorbeeld door de auto ergens te parkeren en snel te kunnen overstappen op het ov of de fiets.  

Het Stadsgesprek had plaats in P60, waar wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD) een visie op de toekomst gaf op de mobiliteit in Amstelveen. ‘De vernieuwingen op het gebied van verkeer en vervoersmiddelen gaan hard', aldus Ellermeijer. ‘Denk aan snelle fietsen (e-bikes) en elektrische auto’s. Maar ook bijvoorbeeld de aansturing van verkeerslichten en innovaties voor betere doorstroming van verkeer. Ook geluidsbelasting en luchtkwaliteit zijn factoren om rekening mee te houden. Het is goed om aan de hand van een nieuwe mobiliteitsvisie de plannen voor de toekomst uit te werken. En dat doen wij graag met samen met de Amstelveners.’

Verkeersveiligheid scholen

Ook was er aandacht voor actuele zaken; de verkeersveiligheid rond scholen. ‘Dit blijft een punt dat we met prioriteit oppakken’, zegt Ellermeijer. ‘Er is beleid geformuleerd om de verkeersveiligheid rond scholen verder te verbeteren.’

Speciale selectie

De selectie van bewoners die meedachten over een toekomstvisie op bereikbaarheid en mobiliteit gebeurde door een aselecte steekproef. Wethouder Ellermeijer: 'Op deze manier hebben alle Amstelveners een gelijke kans te worden uitgenodigd. Het is mooi te zien dat 150 mensen gehoor gaven aan deze uitnodiging en nog eens zo’n 50 mensen input gaven via de mail. De avond heeft op deze manier veel opgeleverd. Dit smaakt naar meer.'


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.