Herbert Raat (midden) test de online gezondheidsdienst Vital10.

Amstelveen investeert in online gezondheidsdienst Vital10

AMSTELVEEN - De gemeente Amstelveen gaat investeren in een proef met online gezondheidsdienst Vital10. Inwoners kunnen via het proefproject met een computer, tablet of mobiel gezondheidsdoelen stellen en gezonder worden via digitale coaching.

Sabine Pinedo (internist) en Roderik Kraaijenhagen (cardioloog) zijn de oprichters van online gezondheidsdienst Vital10. Het e-health project moet inwoners inspireren om gezondheidsdoelen te stellen en helpt met het bereiken hiervan.

Digitale coaching

Een digitale coach helpt bij het stellen van de doelen, controleert de vooruitgang en zorgt voor het efficiënt en effectief gezonder worden. Inwoners krijgen via een computer, tablet of mobiel inzicht in hun persoonlijke dashboard en houden zo ook contact met de e-coach.

Huisartsen

Diverse inwoners van Amstelveen kunnen met de digitale hulpmiddelen en direct beschikbare professionele ondersteuning zelf verantwoordelijkheid dragen voor en sturen op hun gezondheid. Om zo zorgverleners zoals huisartsen te ontlasten, terwijl ze wel op de hoogte blijven over hun patiënten.

Proef

De proef met Vital10 duurt 6 maanden en loopt via huisartsen. Zij zullen Vital10 via hun reguliere spreekuur aanbieden aan maximaal 200 inwoners met beïnvloedbare risicofactoren voor onder andere hart- en vaatziekten en diabetes. De proef start in samenwerking met een kaderhuisarts Hart- en Vaatziekten uit Gezondheidscentrum Marne. Bij succes kan Vital10 worden uitgerold onder andere Amstelveense praktijken.

Complimenten

Wethouder Herbert Raat (Zorg, VVD): ‘E-health geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld thuis of op werk je gezondheid in de gaten te houden. Complimenten voor de initiatiefnemers dat Vital10 beschikbaar komt voor Amstelveen. Het is belangrijk dat zowel de gemeente als onze inwoners hier ervaring mee op doen. Zodat we ons goed voorbereiden op de zorg van de toekomst.’

Innovatief

Vital10 was één van de genomineerde voor meest innovatieve MKB bedrijf van 2017 en eindigde als eerste zorg verlenende instantie. Meer informatie is te vinden op www.vital10.nl.

Kosten

De totale proef kost 30.000 euro. De gemeente ondersteunt het project met een subsidie van €18.000,-vanuit de Wmo.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.