Amstelveen kan nog veel leren van Rotterdam

Amstelveen – Een Amstelveense delegatie heeft vorige week een bezoek gebracht aan Rotterdam. Het doel van het bezoek was om lessen te trekken uit de ervaringen van het Rotterdamse projectbureau op het gebied van bereikbaarheid bij grote projecten

Amstelveen staat een ingrijpende periode te wachten met de vernieuwingen van de Amstelveenlijn, de A9, het Stadshart en ook de brug bij Ouderkerk aan de Amstel. Volgens wethouder Herbert Raat (A9, VVD) was het bezoek aan Rotterdam, waar de Amstelveense delegatie werd ontvangen door de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser, bijzonder nuttig.

Amstelveengevoel

Rotterdam heeft veel ervaring met grote projecten. Raat heeft met name respect voor de wijze waarop Rotterdam als moderne stad inwoners weet te betrekken bij veranderingen in de stad. ‘Wat dat betreft hebben we in Amstelveen nog een wereld te winnen’, zegt Raat. ‘In Rotterdam zijn inwoners echt trots op de stad, er heerst een groot Rotterdam-gevoel. Aan ons is de taak ook een sterk Amstelveen-gevoel te creëren’, zegt Raat met oog op de aanstaande Amstelveense projecten.

InZicht

Volgens Raat is Amstelveen goed op weg met projectbureau ‘InZicht’, waar inwoners bijna tot op huisnummer nauwkeurig kunnen zien wat de grote projecten in Amstelveen voor effect hebben op hun leefomgeving. Ook de Amstelveense burgerparticipatie voor de nieuwe fietsbrug in het centrum, waar meer dan tienduizend Amstelveners hun voorkeur uitspraken, ziet hij als goed voorbeeld. ‘Toch kunnen we nog veel leren van Rotterdam. Bij grote projecten heersen er altijd tegenstrijdige belangen, daar moet je als bestuurder beslissingen over kunnen nemen.’

Projectleider

Ook stelt Raat dat een zeer ervaren projectleider van groot belang is voor Amstelveen. Raat geeft aan dat een Amstelveense delegatie in het voorjaar van 2019 opnieuw een bezoek gaat brengen aan Rotterdam. Deze keer waren er naast adviseurs van gemeente Amstelveen en de Amstelveense wethouders Herbert Raat en Rob Ellermeijer, ook medewerkers van de Amstelveenlijn en Rijkswaterstaat mee.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (37)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 37e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de A9.

Amstelveen van voorheen gisteren 18:44

Amstelveen van voorheen (236)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 236 een foto van het Amstelveense Broersepark dat vroeger simpelweg het Wandelpark heette.

Algemeen 27 feb. 2021 21:00

Amstelveen by night (36)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 36e dag dat de avondklok geldt, een foto van een helder avonduitzicht over de wijk Bankras.

Algemeen 27 feb. 2021 17:07

Groen licht voor thermische vlucht boven Amstelveen vanavond

Amstelveen - De thermische vlucht die vanavond (zaterdag 27 februari 2021) boven Amstelveen is gepland, gaat definitief door. Vanaf 19.00 uur zal een vliegtuigje met speciale apparatuur aan boord boven de gemeente vliegen om warmteverlies van daken te meten. Het advies van de gemeente aan inwoners is om de verwarming aan te zetten.