Amstelveen kondigt controleweek in blauwe zones aan

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen gaan volgende week volop controleren in blauwe zones. 

Om ervoor te zorgen dat blauwe zones gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk kort parkeren, controleert de gemeente Amstelveen (minimaal) één maal per maand of mensen zich hier daadwerkelijk aan houden. De controle vindt plaats van 2 tot en met 8 maart 2020.

De gemeente Amstelveen heeft een aantal blauwe zones. 'Een blauwe zone is een reguleringsinstrument dat wordt ingezet in gebieden waar behoefte bestaat aan kortdurende parkeermogelijkheden. U kunt hierbij denken aan bestemmingen dichtbij winkels en gezondheidscentra, meldt de gemeente.

De gemeente zegt de de handhavingsacties in te zetten om efficiënt parkeren mogelijk te maken, niet om zoveel mogelijk boetes uit te schrijven: 'Vandaar ook deze aankondiging. Wanneer de gemeente meldingen binnenkrijgt over misbruik van de blauwe parkeerzones treedt de gemeente hier, ook buiten de aangekondigde handhavingsacties, tegen op. De blauwe zones in het betaald parkeergebied, zoals bij Kostverlorenhof, Groenhof en Bankrashof, worden altijd meegenomen buiten de 'week van de blauwe zone'. Ook aan de Amsterdamseweg ligt sinds kort een blauwe zone.


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 10:03

Blijf thuis, blijf thuis, blijf thuis Amstelveen

Amstelveen – Amstelveen telt diverse aantrekkelijke recreatieplekken en natuurgebieden, maar inwoners van Amstelveen worden dit paasweekiende opnieuw dringend opgeroepen de recreatieplekken in de gemeente zoals (heem-)parken, het Amsterdamse Bos en de natuurgebieden (polders en oeverlanden rond de Poel) niet te bezoeken en thuis te blijven.

Horeca gisteren 11:48

Lekker nieuws: Abina Afhaalservice uitgebreid

Amstelveen – Horecagelegenheid Abina aan de Amsterdamseweg breidt de speciale Afhaalservice uit met twee gerechten: een vegetarische lasagneschotel en de beroemde Oreo Cheesecake zijn aan de afhaalservice toegevoegd.