Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66)

Amstelveen krijgt internationale basisschool

Amstelveen -  Amstelveen gaat vermoedelijk al in het schooljaar 2019-2020 een internationale basisschool openen.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft een aanvraag voor Amstelveens Internationaal Georiënteerd Basisonderwijs (IGBO) goedgekeurd. De gemeenteraad krijgt al dit voorjaar een voorstel over de financiering en realisering van een IGBO zodat Onderwijsgroep Amstelland reeds vanaf schooljaar 2019-2020 een internationale basisschool kan openen.

Aantrekkelijk

Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66): 'Een publieke internationale basisschool is aantrekkelijk voor leerlingen die kort in Nederland verblijven en nu vaak nog in het regulier onderwijs komen. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat wij de internationale ouders en hun kinderen een breder palet van onderwijsvoorzieningen kunnen aanbieden'. 

Gehonoreerd

Marlies Verkuijlen, bestuurder van Onderwijsgroep Amstelland: 'We zijn blij dat de aanvraag gehonoreerd is. In de praktijk spreken we iedere dag ouders van over de hele wereld die hun kinderen graag op een IGBO in Amstelveen willen plaatsen. Een IGBO komt ten goede aan het Amstelveense onderwijs. We gaan samen aan de slag met de volgende stappen!'

Sterke toename

'Internationals wonen graag in Amstelveen vanwege het groen en de vele voorzieningen', meldt de gemeente in een persbericht. 'De laatste jaren neemt hun aantal sterk toe. Naast de kansen die dit biedt, zien we dat deze nieuwe diversiteit andere vragen stelt aan het onderwijs. Goed omgaan met taal en cultuurverschillen in relatief volle klassen is een uitdaging voor leerkrachten en onderwijsbesturen. Als gemeente denken we mee over oplossingen. Daarom hebben we vorig jaar samen met Onderwijsgroep Amstelland een aanvraag ingediend voor het realiseren van een Amstelveens IGBO.'


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 10:47

Druk op Amstelveense noodopvang neemt toe; scholen bereiden zich voor op Britse variant

Amstelveen - Hoewel op dit moment de situatie nog houdbaar is op scholen en bij opvangorganisaties in Amstelveen, meldt de gemeente dat de druk op de noodpvang toeneemt, groepen vol dreigen te raken en het lastiger wordt om de noodopvang te bemensen. Daarbij bereiden scholen zich voor op de Britse corona-variant.