Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66)

Amstelveen krijgt internationale basisschool

Amstelveen -  Amstelveen gaat vermoedelijk al in het schooljaar 2019-2020 een internationale basisschool openen.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft een aanvraag voor Amstelveens Internationaal Georiënteerd Basisonderwijs (IGBO) goedgekeurd. De gemeenteraad krijgt al dit voorjaar een voorstel over de financiering en realisering van een IGBO zodat Onderwijsgroep Amstelland reeds vanaf schooljaar 2019-2020 een internationale basisschool kan openen.

Aantrekkelijk

Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66): 'Een publieke internationale basisschool is aantrekkelijk voor leerlingen die kort in Nederland verblijven en nu vaak nog in het regulier onderwijs komen. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat wij de internationale ouders en hun kinderen een breder palet van onderwijsvoorzieningen kunnen aanbieden'. 

Gehonoreerd

Marlies Verkuijlen, bestuurder van Onderwijsgroep Amstelland: 'We zijn blij dat de aanvraag gehonoreerd is. In de praktijk spreken we iedere dag ouders van over de hele wereld die hun kinderen graag op een IGBO in Amstelveen willen plaatsen. Een IGBO komt ten goede aan het Amstelveense onderwijs. We gaan samen aan de slag met de volgende stappen!'

Sterke toename

'Internationals wonen graag in Amstelveen vanwege het groen en de vele voorzieningen', meldt de gemeente in een persbericht. 'De laatste jaren neemt hun aantal sterk toe. Naast de kansen die dit biedt, zien we dat deze nieuwe diversiteit andere vragen stelt aan het onderwijs. Goed omgaan met taal en cultuurverschillen in relatief volle klassen is een uitdaging voor leerkrachten en onderwijsbesturen. Als gemeente denken we mee over oplossingen. Daarom hebben we vorig jaar samen met Onderwijsgroep Amstelland een aanvraag ingediend voor het realiseren van een Amstelveens IGBO.'


Meer nieuws

Horeca gisteren 17:58

'Terrasje pakken'; Amstelveen geniet

Amstelveen - De heropening van de Amstelveense horeca-terrassen is vanmiddag uitstekend verlopen: vrijwel iedereen hield zich keurig aan de regels en veel mensen genoten ervan om weer een terrasje te kunnen pakken.

Algemeen gisteren 08:24

Man dumpt afval naast container en scheldt BOA's de huid vol

Amstelveen - Een inwoner die op Eerste Pinksterdag werd getraceerd nadat hij afval naast een ondergrondse container had gezet, heeft handhavers de huid volgescholden. Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) overweegt vervolgstappen tegen de agressieve bewoner.

Amstelveen van voorheen 31 mei 2020 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen 31 mei 2020 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen 31 mei 2020 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.