Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

'Het is beter te wachten totdat we in beeld hebben wat de financiële gevolgen van de crisis zijn', zegt wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Spitsdrukte

Aanvankelijk zou de Bovenkerkerweg in 2021 worden verbreed vanwege toenemende drukte in de spits. Tijdens de voorbereiding en onderzoeken naar de fundering en ondergrond bleek dat bij verbreding de weg in z’n geheel moet worden vernieuwd. Anders kan er mogelijk nieuwe scheurvorming en verdere verzakking ontstaan.

Kruispunt Nesserlaan

Een gevolg van het uitstel is dat het kruispunt met de Nesserlaan en De Kegel niet op korte termijn aangepakt wordt. Het plaatsen van verkeerslichten op deze kruising kan alleen in combinatie met een grootschalige reconstructie en het toevoegen van extra opstelvakken. Anders komt het de doorstroming en de verkeersveiligheid niet ten goede.

Rechtsafstrook

Om de verkeersdruk op het kruispunt tijdelijk te verlichten, wordt er wel vast een vrije rechtsafstrook aangelegd naar de nieuwe parkeergarage bij het nationaal tenniscentrum. Ook onderzoekt de gemeente of er alsnog een volwaardige autobrug van en naar de Bouwerij kan worden aangelegd. Verkeer naar het noorden kan dan over de kruising Bovenkerkerweg-Zagerij, die wel verkeerslichten heeft.

Ontsluiting De Scheg-oost

Wethouder Ruimtelijke Ordening Gordon: 'Enige jaren uitstel biedt de mogelijkheid om ook nog eens te kijken naar een goede ontsluiting van nieuwbouwwijk De Scheg-oost op de Bovenkerkerweg.' Daartoe wil de gemeente graag in overleg met de Provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam.


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).