Felix Waart

Amstelveen van voorheen (10)

AMSTELVEEN – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze tiende aflevering een oude foto die wij ontvingen van Felix Waart: het is een plaatje van Bakkerij De Zeeuw aan de Amsterdamseweg in Amstelveen Noord.

De foto werd aangetroffen tijdens het doorspitten van oude albums. De foto is in ieder geval voor de oorlog gemaakt op de Amsterdamseweg ter hoogte van Bakkerij De Zeeuw.

'In het glas in loodraam is de naam van De Zeeuw duidelijk te zien en bij juwelier Peerenboom staan de ramen open. Ter gelegenheid van wat, geen idee, mijn moeder danst op de voorgrond links en ik schat dat ze daar een jaar of 18 is,' schrijft de heer Waart.

De heer Waart hoopt eigenlijk dat er iemand is die deze foto herkent en meer kan vertellen over wat er deze dag werd gevierd. Iemand een idee? Mail dan naar info@amstelveenz.nl

Heb jij een oude foto van Amstelveen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen

Eerdere afleveringen gemist?
Klik hier voor eerdere afleveringen van ‘Amstelveen van voorheen’.

→ aflevering 1 

→ aflevering 2

→ aflevering 3

→ aflevering 4

→ aflevering 5

→ Aflevering 6

→ Aflevering 7

→ Aflevering 8

 

→ Aflevering 9


Meer nieuws

112 vandaag 17:13

Botsing op Keizer Karelweg

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg in Amstelveen is dinsdagmiddag een personenbusje in aanrijding gekomen met een personenauto. Het busje botste in de flank van de personenwagen.

Corona Amstelveen vandaag 15:42

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

Algemeen vandaag 09:57

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Algemeen gisteren 15:29

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Algemeen gisteren 10:20

Ergernis over 'lachgasweide' in Amsterdamse bos

Amstelveen - De enorme troep die feestgangers afgelopen weekeinde in het Amsterdamse bos achterlieten heeft kwaad bloed gezet bij veel bosgebruikers. De Zonneweide veranderde in een lachgasweide, nadat feestvierders honderden lege ballonnen en andere rotzooi achterlieten.