Pieter Grabijn

Amstelveen van voorheen (11)

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze elfde aflevering een oude foto die wij ontvingen van Pieter Grabijn: het is een foto van de eerste auto van Van Noord's Oliehandel uit Amstelveen, een VW T1 pickup uit 1956.

Amstelvener Tinus van Noord was eigenaar van deze fraaie VW-bus met Esso-logo, maar daarvoor ging hij met paard en wagen langs de Amstelveense deuren om petroleum bij de mensen thuis te brengen. Van Noord's oliehandel was destijds gevestigd op de Oude Karselaan 15, met het fraaie telefoonnummer '42 43'.

Na de bus
Na de VW-bus kwamen er steeds grotere tankwagens totdat het plotseling was gedaan met de petroleum: het aardgas kwam en het was afgelopen met de oliehandel in de Karselaan.

[caption id="attachment_10583" align="alignleft" width="339"]image2 Foto: Fam. Van Noord[/caption]

Van de olie ging de ondernemende familie Van Noord (vader Tinus en zoon Jan) van start met heel iets anders: dierenvoeding. Jan sr & diens zoon Jan jr hebben daar tot de dag van vandaag van Noords Dierenvoeders op hetzelfde adres.

Nabouwen
Inzender Pieter Grabijn, getrouwd mat Janie van Noord, is zelf liefhebber van oude Volkswagens: 'Toen ik jaren geleden een foto te zien kreeg van de eerste auto van Van Noord's Oliehandel heb ik gezegd: als ik een zelfde VW T1 pickup uit het zelfde jaar (1956) vind ga ik hem nabouwen,' schrijft Pieter Grabijn.

Hij kwam zijn woord na. Binnen een jaar vond hij een VW T1 pickup uit 1956 die hij zelf volledig heeft gerestaureerd  naar het voorbeeld van de (bovenstaande) oude foto. Zie onderstaand het verbluffende resultaat:

[caption id="attachment_10582" align="alignleft" width="338"]image4 De gerestaureerde VW T1 PickUp uit 1956. Foto: Pieter Grabijn[/caption]

Heb jij een oude foto van Amstelveen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen

Eerdere afleveringen gemist?
Klik hier voor eerdere afleveringen van ‘Amstelveen van voorheen’.

→ aflevering 1 

→ aflevering 2

→ aflevering 3

→ aflevering 4

→ aflevering 5

→ Aflevering 6

→ Aflevering 7

→ Aflevering 8

→ Aflevering 9

→ Aflevering 10

 

 

 

 

 


Meer nieuws

112 vandaag 17:13

Botsing op Keizer Karelweg

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg in Amstelveen is dinsdagmiddag een personenbusje in aanrijding gekomen met een personenauto. Het busje botste in de flank van de personenwagen.

Corona Amstelveen vandaag 15:42

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

Algemeen vandaag 09:57

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Algemeen gisteren 15:29

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Algemeen gisteren 10:20

Ergernis over 'lachgasweide' in Amsterdamse bos

Amstelveen - De enorme troep die feestgangers afgelopen weekeinde in het Amsterdamse bos achterlieten heeft kwaad bloed gezet bij veel bosgebruikers. De Zonneweide veranderde in een lachgasweide, nadat feestvierders honderden lege ballonnen en andere rotzooi achterlieten.