Amstelveen van voorheen (125)

Amstelveen van voorheen (125) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 125 een foto van de vroegere vloot van de Amstelveense afvalinzamelingsdienst.

Op deze foto, die stamt uit 1958 en die wij kregen uit de privé-collectie van Evert Zuiderent, presenteert gemeente Amstelveen naast het toenmalige raadhuis vijf DAF roltrommelauto’s met (linksvoor) ook een veegmachine.

De afvalwagens waren toen net nieuw en vervingen de voorgaande vuilnisauto’s, die waren uitgerust met zijkleppen. Die zijklepwagens veroorzaakten namelijk teveel stof en stank. Momenteel gebruikt gemeente Amstelveen onder andere moderne Scania’s om de diverse containers te legen.

Destijds werd ook aan alle Amstelveense inwoners een nieuwe, afsluitbare vuilnisemmer verstrekt ter waarde van iets meer dan 8 gulden per stuk.

Oproep & Archief

Heeft u nog een oude foto of foto's van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt delen via de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!


Reacties