Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (125)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 125 een foto van de vroegere vloot van de Amstelveense afvalinzamelingsdienst.

Op deze foto, die stamt uit 1958 en die wij kregen uit de privé-collectie van Evert Zuiderent, presenteert gemeente Amstelveen naast het toenmalige raadhuis vijf DAF roltrommelauto’s met (linksvoor) ook een veegmachine.

De afvalwagens waren toen net nieuw en vervingen de voorgaande vuilnisauto’s, die waren uitgerust met zijkleppen. Die zijklepwagens veroorzaakten namelijk teveel stof en stank. Momenteel gebruikt gemeente Amstelveen onder andere moderne Scania’s om de diverse containers te legen.

Destijds werd ook aan alle Amstelveense inwoners een nieuwe, afsluitbare vuilnisemmer verstrekt ter waarde van iets meer dan 8 gulden per stuk.

Oproep & Archief

Heeft u nog een oude foto of foto's van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt delen via de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.