Dirk Kruijt, 30-11-1990, openingsdag Amstelveenlijn, halte Poortwachter

Amstelveen van voorheen (133)

Amstelveen -  AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 133, hoe kan het ook anders, een foto van de officiële openingsrit van sneltram 51 (Amstelveenlijn) op 30 november 1990.

Afgelopen nacht reed de 51 de laatste rit vanuit Amstelveen. Op bovenstaande foto, die wij ontvingen van Dirk Kruijt, staat een van de openingstrams op de halte Poortwachter gereed om te vertrekken naar de halte Uilenstede, waar een tram uit Amstelveen en een tram uit Amsterdam elkaar ontmoetten.

Op deze halte op de gemeentegrens vond de openingshandeling plaats door de burgemeesters van Amstelveen en Amsterdam. Om het publiek kennis te laten maken met de nieuwe lijn was er de dag daarop gratis vervoer. Zichtbaar op de achtergrond zijn de eerste flats die in Westwijk in aanbouw zijn.

Pas in 2004 werd lijn 51 van Poortwachter doorgetrokken naar de nieuwe eindhalte Westwijk. Volgens de huidige planning is de ombouw van de Amstelveenlijn eind 2020 gereed.

[Tekst en foto met dank aan Dirk Kruijt]

Oproep

Heeft u nog een oude foto of foto's van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt delen via de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!

Klik hier voor voorgaande afleveringen van de rubriek Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws