Dick Vader

Amstelveen van voorheen (143)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 143 een foto van de voormalige scholengemeenschap Snellius aan de Startbaan. 

Op deze plek staan nu nieuwbouwwoningen, maar talloze Amstelveners volgden in het voormalige schoolgebouw hun opleiding en haalden er hun felbegeerde diploma.

Het Snellius Lyceum werd gebouwd omdat het Casimir Lyceum aan Tulpenburg te krap werd. Het Casimir en het Snellius trokken deels samen op en werden uiteindelijk alweer meer dan twintig jaar geleden (in 1996) samengevoegd onder de naam Amstelveen College.

Toen de gemeente woningbouwplannen had voor de twee schoollocaties, kreeg het het Amstelveen College een modern nieuw schoolgebouw aan de Sportlaan, waarin beide scholen werden samengevoegd.  

Deze foto van het Snellius komt uit archief van Dick Vader en is genomen in 1974.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen! en wij plaatsen 'm graag.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.