Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (155)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 155 een oude kiek van de Mr. F.A. van Hallweg / Keizer Karelweg in het Stadshart, toen de zogenoemde 'RVS-flat' er nog niet stond.

De foto is in 1958 genomen vanaf het talud het viaduct. De huizen aan de Mr. F.A.van Hallweg zijn hier nog duidelijk te zien. Dat zicht wordt vandaag de dag ontnomen door de RVS-flat, de flat die zijn naam dankt aan het RVS-logo dat er jarenlang als reclame hing.

Links op de prentbriefkaart de Annakerk. Ook een leuk detail, het busje op de foto is van het destijds grootste handelsbedrijf van West-Europa: R.S. Stokvis en Zonen uit Rotterdam.

De Van Hallweg is vernoemd naar Floris Adriaan van Hall (1791-1866) advocaat, conservatief-liberaal staatsman, Minister van Justitie. Bijgaande prentbriefkaart komt uit het privéarchief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Meer nieuws

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).