Amstelveen van voorheen (155)

Amstelveen van voorheen (155) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 155 een oude kiek van de Mr. F.A. van Hallweg / Keizer Karelweg in het Stadshart, toen de zogenoemde 'RVS-flat' er nog niet stond.


- Lees verder onder deze advertentie -

De foto is in 1958 genomen vanaf het talud het viaduct. De huizen aan de Mr. F.A.van Hallweg zijn hier nog duidelijk te zien. Dat zicht wordt vandaag de dag ontnomen door de RVS-flat, de flat die zijn naam dankt aan het RVS-logo dat er jarenlang als reclame hing.

Links op de prentbriefkaart de Annakerk. Ook een leuk detail, het busje op de foto is van het destijds grootste handelsbedrijf van West-Europa: R.S. Stokvis en Zonen uit Rotterdam.

De Van Hallweg is vernoemd naar Floris Adriaan van Hall (1791-1866) advocaat, conservatief-liberaal staatsman, Minister van Justitie. Bijgaande prentbriefkaart komt uit het privéarchief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Reacties