Dick Vader

Amstelveen van voorheen (161)

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 161 een oude foto van de Dorpsstraat uit 1976.

Deze fraaie foto is gemaakt door Dick Vader en voert ons terug naar mooie Amstelveense tijden. Links is het oude Raadhuis van Amstelveen te zien, nog voordat het gebouw gerenoveerd werd.

Rechts is niet alleen houthandel Lehman te zien (met daarnaast de sporthuis Piet Tijsterman), maar bijvoorbeeld ook BMW-garage Van Poelgeest die vroeger midden in het Oude Dorp was gevestigd. Vandaag de dag zitten in dit rijtje diverse horecazaken, zoals Gusto, Damso en The WineKitchen.

Op de achtergrond natuurlijk onmiskenbaar de Annakerk.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis.