Dick Vader

Amstelveen van voorheen (161)

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 161 een oude foto van de Dorpsstraat uit 1976.

Deze fraaie foto is gemaakt door Dick Vader en voert ons terug naar mooie Amstelveense tijden. Links is het oude Raadhuis van Amstelveen te zien, nog voordat het gebouw gerenoveerd werd.

Rechts is niet alleen houthandel Lehman te zien (met daarnaast de sporthuis Piet Tijsterman), maar bijvoorbeeld ook BMW-garage Van Poelgeest die vroeger midden in het Oude Dorp was gevestigd. Vandaag de dag zitten in dit rijtje diverse horecazaken, zoals Gusto, Damso en The WineKitchen.

Op de achtergrond natuurlijk onmiskenbaar de Annakerk.

Oproep

Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding indien gewenst.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 16:33

Amstelveen deelt uit: gratis compost, zaadmatten, waardebonnen en meer

Amstelveen – Gemeente Amstelveen pakt flink uit tijdens de aankomende Nationale Klimaatweken met diverse acties. Op 10 oktober wordt gestart met een uitdeelactie van gratis compost, later in de maand krijgen inwoners van Westwijk bij wijze van proef de kans om gratis tegels uit hun tuin op te laten halen door een gemeentelijke tegelservice en ook worden nog gratis cadeaubonnen ter waarde van 44 euro verstrekt.

Evenementen & Activiteiten vandaag 14:23

Winnaar voor de film Jackie en Oopjen

Amstelveen - AmstelveenZ verlootte in samenwerking met Cinema Amstelveen 2 kaartjes voor de film 'Jackie en Oopjen' op 11 oktober 2020 om 11:00 uur. De winnaar is bekend!

Kunst & Cultuur vandaag 13:24

Onrust in Amstelveense cultuursector: 'Gelijke monniken, gelijke kappen'

Amstelveen - In de Amstelveense cultuursector heerst verbazing en onbegrip dat tot dusver alleen uitzonderingen zijn gemaakt op de corona-maatregelen (max. 30 personen) bij tien Amsterdamse culturele instellingen in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Amstelveens wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wil opheldering.

Kunst & Cultuur vandaag 13:00

Kunsteducatie, juist nú

Júlia dos Santos Baptista weet als geen ander hoe belangrijk kunsteducatie is. De gedreven kunstenares geeft les in Beeldende Vorming op verschillende basisscholen in Brazilië en Amstelveen. In de herfstvakantie organiseert zij een nieuwe editie van haar Mini Art Masterclass in samenwerking met bewegingsdocent en storyteller Annet Breure. Beide hebben internationale werk- en kunsteducatie ervaring.

Kunst & Cultuur vandaag 12:08

Corona zet streep door Open Ateliers Amstelveen op 3 & 4 oktober (Atelierroute)

Amstelveen - De organisatie van de Open Ateliers 2020 (Atelierroute) in Amstelveen heeft op het laatste moment moeten besluiten het evenement, dat aankomend weekeinde (3 & 4 oktober) stond gepland,volledig af te blazen. De organisatie kan de veiligheid van de kunstenaars en bezoekers onvoldoende waarborgen, nu de corona-maatregelen zijn aangescherpt.