Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (166)

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 166 een oude prentbriefkaart van de Katerstraat uit begin jaren 20 van de vorige eeuw.

Tussen 1921 en 1924 bouwde Woningstichting Patrimonium De woningstichting Patrimonium werd in 1919 opgericht. 183 woningen aan de Amsterdamseweg, Wilhelminastraat, Wilhelminaplein, Talmastraat en Katerstraat. Leuke weetjes: de grondprijs in guldens was destijds 1,25  per vierkante meter en de bouwsom per woning bedroeg in totaal Fl. 4.700,-  omgerekend  nu € 2137,--

Patrimonium 100 jaar

Het 100-jarig bestaan van de wijk Patrimonium wordt gevierd op zaterdag 18 januari 2020, in wijksteunpunt het Pluspunt (van 13.00-17.00 uur). Bewoners en zeker oud-bewoners zijn dan van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden bij ‘t Pluspunt (100 jaar Patrimonium), Smeenklaan 2, 1182 GC Amstelveen, e-mail Patrimonium100@gmail.com

Anekdotes

De organisatie van 100 jaar Patrimonium is ook op zoek naar mooie anekdotes uit de begintijd; die zijn van harte welkom via bovenstaand adres. Natuurlijk wordt er een moment gecreëerd voor de huidige bewoners, zodat zij kunnen zien hoe hun wijk er vroeger uit zag.

Oproep

Weet jij meer over de Katerstraat? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding (indien gewenst). 


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 19:00

SOS voor droge ogen

Amstelveen - De koude dagen komen eraan en dat betekent verwarming hoger en gezellig de kaarsjes aan. Toch is niet iedereen hier blij mee, want mensen met droge ogen ervaren deze periode als minder behaaglijk. Jeuk, branderigheid of het gevoel dat er zand in de ogen zit. Het is een veelvoorkomend ongemak. Maar gelukkig heeft Groenhof Optiek de kennis én apparatuur in huis om voor u de juiste oplossing te zoeken.

Wonen vandaag 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.