Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (166)

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 166 een oude prentbriefkaart van de Katerstraat uit begin jaren 20 van de vorige eeuw.

Tussen 1921 en 1924 bouwde Woningstichting Patrimonium De woningstichting Patrimonium werd in 1919 opgericht. 183 woningen aan de Amsterdamseweg, Wilhelminastraat, Wilhelminaplein, Talmastraat en Katerstraat. Leuke weetjes: de grondprijs in guldens was destijds 1,25  per vierkante meter en de bouwsom per woning bedroeg in totaal Fl. 4.700,-  omgerekend  nu € 2137,--

Patrimonium 100 jaar

Het 100-jarig bestaan van de wijk Patrimonium wordt gevierd op zaterdag 18 januari 2020, in wijksteunpunt het Pluspunt (van 13.00-17.00 uur). Bewoners en zeker oud-bewoners zijn dan van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden bij ‘t Pluspunt (100 jaar Patrimonium), Smeenklaan 2, 1182 GC Amstelveen, e-mail Patrimonium100@gmail.com

Anekdotes

De organisatie van 100 jaar Patrimonium is ook op zoek naar mooie anekdotes uit de begintijd; die zijn van harte welkom via bovenstaand adres. Natuurlijk wordt er een moment gecreëerd voor de huidige bewoners, zodat zij kunnen zien hoe hun wijk er vroeger uit zag.

Oproep

Weet jij meer over de Katerstraat? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding (indien gewenst). 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek gisteren 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.