De Kemphaan. [Beeld: Jan Fritz]

Amstelveen van voorheen (168)

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 168 een oude foto van de vroegere Amstelveense sporthal ‘De Kemphaan.’

Sporthal De Kemphaan lag vroeger op de hoek van de Van der Hooplaan en Sportlaan, daar waar nu de parkeerplaats is van zwembad De Meerkamp /Health City (Ben Goudsmithal). 

De Kemphaan, met boogvormdak, was een klassieke jaren '60 sporthal die veel gebruikt werd voor schoolactiviteiten (gym) en natuurlijk maakte diverse sportverenigingen gebruik van de facilititeit. Ook waren er geregeld toernooien.

De Kemphaan werd gesloopt toen het mutlifunctionele sportcentrum De Meerkamp werd gebouwd. De Kemphaan was tot 1994 in gebruik en heel veel Amstelveners hebben er vroeger gesport.

Overigens was 'De Nieuwe Kemphaan' een van de optionele namen voor de nieuwe Ben Goudsmithal die in 2013 werd opgeleverd, maar een meerderheid koos na een lobby voor de naam Ben Goudsmit. PvdA'er Goudsmit was 14 jaar lang wethouder sport in Amstelveen (1964-1978).

Wij kregen de foto van De Kemphaan van Jan Fritz.

Oproep

Herinner jij je De Kemphaan nog? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding (indien gewenst). 


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 19:00

SOS voor droge ogen

Amstelveen - De koude dagen komen eraan en dat betekent verwarming hoger en gezellig de kaarsjes aan. Toch is niet iedereen hier blij mee, want mensen met droge ogen ervaren deze periode als minder behaaglijk. Jeuk, branderigheid of het gevoel dat er zand in de ogen zit. Het is een veelvoorkomend ongemak. Maar gelukkig heeft Groenhof Optiek de kennis én apparatuur in huis om voor u de juiste oplossing te zoeken.

Wonen vandaag 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.