De Kemphaan. [Beeld: Jan Fritz]

Amstelveen van voorheen (168)

Amstelveen – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 168 een oude foto van de vroegere Amstelveense sporthal ‘De Kemphaan.’

Sporthal De Kemphaan lag vroeger op de hoek van de Van der Hooplaan en Sportlaan, daar waar nu de parkeerplaats is van zwembad De Meerkamp /Health City (Ben Goudsmithal). 

De Kemphaan, met boogvormdak, was een klassieke jaren '60 sporthal die veel gebruikt werd voor schoolactiviteiten (gym) en natuurlijk maakte diverse sportverenigingen gebruik van de facilititeit. Ook waren er geregeld toernooien.

De Kemphaan werd gesloopt toen het mutlifunctionele sportcentrum De Meerkamp werd gebouwd. De Kemphaan was tot 1994 in gebruik en heel veel Amstelveners hebben er vroeger gesport.

Overigens was 'De Nieuwe Kemphaan' een van de optionele namen voor de nieuwe Ben Goudsmithal die in 2013 werd opgeleverd, maar een meerderheid koos na een lobby voor de naam Ben Goudsmit. PvdA'er Goudsmit was 14 jaar lang wethouder sport in Amstelveen (1964-1978).

Wij kregen de foto van De Kemphaan van Jan Fritz.

Oproep

Herinner jij je De Kemphaan nog? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij een wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding (indien gewenst). 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.