Amstelveen van voorheen (171)

Amstelveen van voorheen (171) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 171 een oude prentbriefkaart van het Wilhelminaplein in de wijk Patrimonium.


- Lees verder onder deze advertentie -

Links op deze foto, uit het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent, is op de hoek de winkel van bakker J.G. & D. Koolhaas te zien en aan de andere kant zat slagerij W. Goudriaan (later J.Q. Kroezen).

In de Tweede Wereldoorlog werden de straatnamen veranderd in Patrimoniumstraat en Patrimoniumplein, maar na de oorlog werd dit weer snel teruggedraaid.

Patrimonium 100 jaar 

Op zaterdag 18 januari 2020 wordt in wijkcentrum ‘t Pluspunt 100 jaar Patrimonium gevierd van 13.00 tot 17.00 uur. (Oud-)bewoners zijn welkom om verhalen en herinneringen op te halen en gezellig bij te kletsen over vroeger en nu.

Oproep

Weet jij meer over de geschiedenis van het Wilhelminaplein of Patrimonium? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding (indien gewenst). 


Reacties