Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (171)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 171 een oude prentbriefkaart van het Wilhelminaplein in de wijk Patrimonium.

Links op deze foto, uit het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent, is op de hoek de winkel van bakker J.G. & D. Koolhaas te zien en aan de andere kant zat slagerij W. Goudriaan (later J.Q. Kroezen).

In de Tweede Wereldoorlog werden de straatnamen veranderd in Patrimoniumstraat en Patrimoniumplein, maar na de oorlog werd dit weer snel teruggedraaid.

Patrimonium 100 jaar 

Op zaterdag 18 januari 2020 wordt in wijkcentrum ‘t Pluspunt 100 jaar Patrimonium gevierd van 13.00 tot 17.00 uur. (Oud-)bewoners zijn welkom om verhalen en herinneringen op te halen en gezellig bij te kletsen over vroeger en nu.

Oproep

Weet jij meer over de geschiedenis van het Wilhelminaplein of Patrimonium? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding (indien gewenst). 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.