Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (171)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 171 een oude prentbriefkaart van het Wilhelminaplein in de wijk Patrimonium.

Links op deze foto, uit het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent, is op de hoek de winkel van bakker J.G. & D. Koolhaas te zien en aan de andere kant zat slagerij W. Goudriaan (later J.Q. Kroezen).

In de Tweede Wereldoorlog werden de straatnamen veranderd in Patrimoniumstraat en Patrimoniumplein, maar na de oorlog werd dit weer snel teruggedraaid.

Patrimonium 100 jaar 

Op zaterdag 18 januari 2020 wordt in wijkcentrum ‘t Pluspunt 100 jaar Patrimonium gevierd van 13.00 tot 17.00 uur. (Oud-)bewoners zijn welkom om verhalen en herinneringen op te halen en gezellig bij te kletsen over vroeger en nu.

Oproep

Weet jij meer over de geschiedenis van het Wilhelminaplein of Patrimonium? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ! En klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen. Heb jij wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, uiteraard met naamsvermelding (indien gewenst). 


Meer nieuws

Sport vandaag 10:00

Basketbal: Van vader op zoons

Amstelveen - De familie Bucher woont aan de Sportlaan tegenover de basketbalvereniging MBCA. ‘We zijn hier enorm vaak te vinden, aangezien we een echte basketbalfamilie zijn’, vertelt de 13-jarige Raymian. Zijn vader Ray beoefent de sport al diens hele leven en speelde in de jeugdcompetitie op hoog niveau. Inmiddels is ook jongste zoon Danilo (8) aangehaakt en staat hun weekend volop in het teken van de sport. Niet zo gek want basketbal leeft in Amstelveen.

Wonen gisteren 15:45

Overeenstemming over bouw stadsvilla's en herenhuizen aan Bovenkerkerweg Amstelveen

Amstelveen - De gemeente heeft finale overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van 52 koopwoningen op het braakliggend terrein tussen Bovenkerkerweg, Noordammerlaan en Maalderij. Ontwikkelaars Trebbe Wonen en BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan op deze locatie stadsvilla's en herenhuizen onder de naam 'Beauve' bouwen.

Wonen gisteren 13:52

Actie vanuit gemeente Amstelveen: voordelig woning isoleren

Amstelveen - De gemeente start in Amstelveen Zuid in samenwerking met het Energieloket Amstelveen een isolatieactie voor woningeigenaren. De gemeente laat weten dat inwoners tegen scherpe prijzen en gunstige voorwaarden hun woning kunnen laten isoleren doordat wordt ingekocht met een grote groep huiseigenaren.