Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (177)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 177 een foto uit de wijk Patrimonium, dat op zaterdag 18 januari 2020 het 100-jarig bestaan viert.

Dit is een foto van de Katerstraat, die er inmiddels anders uitziet omdat er begin jaren 90 nieuwe woningen werden gebouwd.

Pluspunt

Het is van de foto’s die op zaterdag 18 januari is te zien in wijkcentrum ’t Pluspunt, waar tussen 13.00 tot 17.00 uur (oud-)bewoners van de wijk welkom zijn om het eeuwfeest van de wijk te vieren en verhalen en herinneringen op te halen en gezellig bij te kletsen over vroeger en nu.

De Katerstraat is vernoemd naar Klaas Kater (1833-1916). Hij was een metselaar, die samen met gelijkgezinde arbeiders in 1876 het protestants-christelijk werkliedenverbond 'Patrimonium' oprichtte. In ‘t Pluspunt zijn zaterdag 18 januari 2020 tal van andere oude foto’s en prentbriefkaarten te zien van de wijk.

Weet jij meer?

Weet jij meer over Patrimonium van vroeger? Laat het weten in de reacties op de Facebook-pagina van AmstelveenZ en kom de 18e naar ’t Pluspunt. Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

Oproep: stuur oude foto's in

Heb jij wellicht een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis.